Dodaj do ulubionych

`Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =)

16.07.09, 20:48
`Dzisiaj przez przypadek znalazłam kasete video z "Królem Lwem" . Kiedyś jak byłam mała
kochałam tą wspaniałą bajkę smile A że dawno jej nie oglądałam, postanowiłam ją obejrzeć.
Gdy tak oglądałam zaczełam płakać i zupełnie nie wiedziałam dlaczego... Przeciez za
dzieciaka całymi dniami oglądałam Simbe i jak były przykre sceny {śmierc Mufasy,
ucieczka Simby, powrót Simby itd.} to jakoś nie płakałam. Heh. Poprostu może
zatęskniłam za tymi prawdziwymi bajkami Disney'a, a nie jakie teraz robią. Wszystko
zrobione komputerowo... uncertain Wiem że technika cały czas idzie do przodu i to fascynujące,
ale napewno nie tylko ja tęsknie za tymi starymi, piękniejszymi bajkami... Pozdrawiam ^^
Obserwuj wątek
    • hermiona13 Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 16.07.09, 20:55
      Ja też kochałam Króla Lwa big_grin To zdecydowanie moja ulubiona bajka big_grin Oglądałam ją
      prawie codziennie i nigdy mi się nie znudziła xd Oprócz tego lubiłam też "Małą Syrenkę" smile
      Kiedyś Disney robiło takie świetne bajki...a teraz? ;/
      • emciaaa Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 16.07.09, 21:18
        ..a teraz disney robi świetne filmy hermiona13 smile)

moją ulubiona bajką były muninki i smerfy smile)
        uwielbialam te bajki smile)
        • nikt. Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 16.07.09, 22:31
          cholera, internet mi się wyłączył, kiedy zaczełam wyliczać bajki Disneya, które lubiłam.
          zaczną od tego, że nie pisze się Disney'a, Disney'owi, Disney'u i takie tam, tylko Disneya, Disneyowi, Disneyu, Disneyowski.
          lubiłam większość bajek autorstwa pana Walta.
          w Królu Lwie nienawidziałiam sceny, w którym ojciec Simby ginie. albo jak te hieny prowadzą Simbę na cmentarz, czy coś takiego, było tam coś takiego.
          to było straszne. crying takich scen nie powinno pokazywac się dzieciom.

Teraz Disney bardziej angażuje w organizowanie startu młodym ozdolnionym ludziom, wcześniej zajmował się tylko bajkami. Wyobraźcie sobie, że mieszkacie w USA. Macie talent aktorski lub wokalny. Disney proponuje wam współpracę. Nie cieszylibyście się ? Ja owszem. Britney Spears i Justin Timberlake zadebiutowali dzięki Disneyowi, a jaki wielkimi gwiazdami są teraz ? Światowego formatu. Disney jest super, jest w stanie zaspokoić wszystkie gusta.
          Jak powiedział kiedyś Michael Jackson: "Muzykę powinno się tworzyć aby zadowolić wszystkich, bez względu na rasę czy kulturę" - tylko że to bardziej o muzyce, niż o aktorstwie, chociaż chodzi o to samo.
          Pozdrawiam . ; **

• zmierzchoomania Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 16.07.09, 22:42
            Tak, zdecydowanie trochę tęsknie za bajkami i ogólnie za swym słodkim, błogim i
            nieprzejmującym sie niczym dzieciństwem... Króla Lwa uwielbiałam i zresztą znałam na
            pamięć xd Lubiłam także taką bajke "Księżniczka Sissi". Czasem chciałabym wrócić to chwil
            kiedy byłam słodką, małą dziewczynką, która myślałam, że ludzie z telewizji mnie widzą,
            albo myślałam tak jak przypuszczam inne dzieciaki, że dzieci przynosi bocian xd Dlatego
            uważam, że nawet teraz gdy mam 13 lat, nie powinnam zbyt wcześnie robić z siebie
            dorosłej, bo będąc nią faktycznie, zatęsknie za tymi niewinnymi latami . . . indifferent
          • m.i.l.e.y Re: Do nikt. 17.07.09, 09:51
            `Nie rozumiem Twojej wypowiedzi... Przecież ja się nie czepiałam Disneya {może być? tongue_out}
            że robi teraz filmy dla młodzieży, tylko powiedziałam że tęsknie za STARYMI BAJKAMI, które
            nie były robione komputerowo... wink
            • nikt. Re: Do nikt. 17.07.09, 10:05
              niee, to nie było do Ciebie, m.i.l.e.y, tylko do hermiony13 ; ]
              • emciaaa Re: Do nikt. 17.07.09, 10:55
                ja tez uwazam tak jak nikt .
                i tez uwielbialam bajki produkowane przez Walta Disneya .
                ale teraz wiekszym zainteresowaniem cieszą sie filmy niz bajki (chociaz nie
                mowie ze juz nikt ich nie oglada bo one tez ciagle mają mnostwo fanow)
                ale tak jak napisala nikt disney zajmuje sie teraz wylawianiem i
                rozsławianiem mlodych talentow.
                bo nie chce mi sie wierzyc hermiona13 ze podobało Ci sie HSM , CR , PPP
                ..czy inne filmy produkowane przez Disneya.
                ze nie jestes fanka Demi , Miley , Seleny czy ktorejkolwiek inney gwiazdy tego
                typu ..
                i badzmy szczerzy ...ze fimy z Demi czy Miley ciesza sie wiekszym powodzeniem
                niz np. Krol Lew
                • m.i.l.e.y Re: emciaaa 17.07.09, 11:24
                  `Myślę że nie masz racji z tym większym powodzeniem, ponieważ król lew był i napewno
                  będzie jeszcze przez długi okres hitem, a taki film z Demi itd. niedługo będzie zapomniany...
      • iness_pendragon Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 11:17
        ale się ryczało na królu lwie...
        podobały mi sie tez Muminki.
        • m.i.l.e.y Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 11:27
          `Ja się Muminków bałam xd. surprised
          • lolcia66 Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 12:35
            Ja też tęsknie smile A oprócz bajek to kochałam też LOTTO xdd zawsze gapiłam się na
            te latające kuleczki tongue_out
            • bucikowa Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 14:27
              No jak to?! Kubuś Puchatek!! Moja mama mi mówiła że znałam wszystkie
              kubusie na pamięć i jak któryś z bohaterów coś mówił to mówiłam jego kwestie
              zanim je powiedział. Muminki też wspaniałe ale trochę się buki bałamsmirk
              Nigdy nie zapomnę beztroskiego dzieciństwa
              • bucikowa Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 14:30
                No i jeszcze smerfy! Gargamel czadowy ze swoim Klakierem
                • wampirekxd Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 17.07.09, 14:45
                  Ja w dzieciństwie oglądałam tylko bajki Disneya (wyjątkiem są Smerfy i Pszczółka Maja tongue_out)
                  Moje ulubione to: wymienianiy już tyle razy "Król Lew", "Mała Syrenka", "Pocachontas"
                  i "Kopciuszek" smile Każda z tych bajek doczekała się swoich kontynuacji, ale żadna z nich nie
                  była tak wspaniała jak części pierwsze. Jakiś miesiąc temu ponownie
                  obejżałam "Pocachontas" i stwierdziłam, że jest najbardziej ambitny (jeżeli tak można
                  powiedzieć o bajce) film animowany wytwórni Wala Disneya. Teraz na wszystko się
                  zupełnie inaczej patrzy niż te 8-10 lat temu smile
    • turkusowa_ Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 18.07.09, 17:32
      - bambi serce ;D
      - Król Lew smile
      - oczywiscie Tabaluga
      - Krecik ;d
      - Rumcjas ;D
      - Przygody Koziołka Matołka
    • anonimka Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 22.07.09, 13:48
      tia "Król lew" był fajny xD
      jeszcze lubiłam Inspektor GADZET. xD
      pozdrawiam. smile
    • merle123 Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 23.07.09, 22:04
      oczywiście "Król Lew", "Smerfy", "Muminki" (i buka xD)
      oraz "Czarodziejka z Księżyca" (chyba każda dziewczyna zna tą bajkę smile
      ja akurat się na niej wychowałam smile))
    • elizza Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 24.07.09, 11:56
      Ja uwielbiałam Scooby Doo smile Zawsze było oczywiste że ktoś jest potworem,duchem
      ale Scooby i Kudłaty się zawsze bali xD Po prostu kochałam tą bajkęsmile
    • miley347 Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 14.08.09, 16:13
      dziwne nigdy nie oglądałam króla lwauncertaininne bajki które były powyżej wymienione z chęcią
      oglądałam ale moją ulubioną bajką na której się wychowałam jest dragon ball kocham to
      animeserce
    • nes Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 14.08.09, 16:21
      chyba wszystkim brakuje tych prawdziwych bajek ... aż żal patrzeć jak Disney,
      który kiedyś kojarzył się z Myszką Miki czy Kubusiem Puchatkiem zamienia się w
      imperium "gwiazdek". ukochana bajka z dzieciństwa... "Niezwykła przygoda
      Kubusia Puchatka", "Zakochany Kundel", "Król Lew", "Mała Syrenka", "Alicja w
      krainie czarów", "Dambo", "Piotruś Pan", kreskówki z Mikim i Donaldem...
      mogłabym wymieniać godzinami. mam całe półki kaset z bajkami Disneya.
    • independent_ Re: `Najwspanialsze bajki z dzieciństwa... =) 14.08.09, 20:02
      Kuba Guzik, Księżniczka Sisi - na TVN leciało.
      Król Lew, Kopciuszek. Te z Disneya. Tego DAWNEGO, STAREGO i DOBREGO Disneya.
    • kitty. popieram ;-* 14.08.09, 20:10
      taaak masz w 1oo % racje (;
      te ,,prawdziwe,, bajki disneyowski'e były piękne.
      ale teraz wątpie by ktoś je jeszcze oglądał =(
      aa szkoda . . . ;c
      • pinkpink Re: popieram ;-* 14.08.09, 20:55
        ohhhh. jak miło, że natknęłam się na ten temat big_grin
        właśnie oglądam Króla lwa <3 ...
        jak byłam mała uwielbiałam
        • milka_cyruska13 Re: <33 14.08.09, 22:26
          ja też jak byłam mała oglądałam króla lwa... wink
          ale to co oglądałam najczęściej to Dawno Temu w trawie... big_grin
          Bosko.! serce

www.tvfilmy.pl/images/1248951379_Dawno%20temu%20w%20trawie.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się