Dodaj do ulubionych

Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a

29.07.09, 11:40
Hej wam, mam nietypowy problem(jak to jawink) Idę do gimnazjum w Krakowie i razem z
pryjaciółką zapisałam się do niezbyt dobrego(nr.17) tak przynajmniej słyszałam, ponieważ
myślałam, że do sobrego (nr.16) się nie dostanę, bo miałam mało punktów na teście
kompetencjii. Wszystko jużbyło dopracowane i miałam chodzić do 17, ale okazało się, że
w klasie jest coraz mniej dziewczyn i z 5(!!!) zrobiły się 3(!!!) więc powiedzialam mamie, że
też chce się przepisać, zadzwonila do 16 i powiedziano jej, że są wolne miejsca i to nie
zależy tak bardzo od punktów z testu, więc może miałabym możliwość jeszcze się
przepisać, tylko co zrobić z przyjaciółką, mogłaby się przepisać razem ze mną(oceny ma
takie jak ja, czerwony pasek i w ogóle) ale z jakiegoś powodu mama jej powiedziała, że jej
nie przepisze, boję się iść sama do obcego gimnazjum i nie chce zostawiać Oli, ale z drugiej
strony wiem ,że w 17 by mi się nie podobało, bo tam jest niezbyt wysoki poziom. Co mam
zrobić, zostawić przyjaciółkę i iść do szkoły jakiej chce czy męczyć się w klasie o profilu
który mnie nie zadawala? Pomóżciesad

PS : Gdybym nawet poszła do 16 sama, to nienawiązałabym żadnej przyjaźni, bo jestem
okropnie nieśmiala i wiem, że sama wśród obcych ludzi nie dałabym rady sie zakolegować,
dlatego tak kurczowo trzymam się przyjaciołkicrying
Obserwuj wątek
    • cytrusia. Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 12:30
      Ja bym poszła do tej 16.
      Jeśli przyjaciółka naprawdę
      Jest przyjaciółką, zrozumie.
      Po co masz się męczyc, skoro
      Masz możliwośc przyjemniejszej
      Nauki? Pamiętaj, ze to może wpłynąc
      Na twoją przyszłośc. Z przyjaciółką
      Będziesz się mogła spotykac po zajęciach,
      Np na pizzy. Będizecie sobie opowiadały co
      U was itp... smile A co do zakolegowania...
      Poradzisz sobie. W końcu jak szłaś do pierwszej
      Czy tam czwartej klasy jakoś się z tą
      Olą musiałaś zapoznac... Tak pewnie będzie
      I tym razem wink Znajdziesz sobie kogoś.

Podsumowując:
      -Ja na Twoim miejscu poszłabym do 16.
      -Ewentualnie spotykałabym się z tą Olą.
      -Nie wstydziła się, bo pierwsze wrażenie jest
      Najważniejsze wink

Powodzenia. smile
      • estrellita Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 12:35
        Dzięki cytrusia.kiss Kurczę, ale ja nie potrafię się tak zakolegować z kimś, poprostu gdy
        mam podejść do kogoś obcego i powiedzieć ''cześć'' to tak się denerwuję, jak niewiem cocrying

PS: Piszcie jakie są wasze zdania na ten tenat, dzięki cytrusia.kiss
      • nataleczka99 Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 19:27
        Ja bym poszla do 16smile
        Ze swoja przyjaciolka moglabys sie spotykac w wolnym czasiesmile
        Jesli naprawde cie lubi to ci wybaczy..xD
        I mysle ze w tej drugiej szkole tez poznasz kogos z kim sie bedziesz mogla zaprzyjaznic nie tylko ty jestes niesmiala i zapewne wiele osob bedzie szlo tam nie znajac nikogo:/brawo
    • agnes_cerk Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 12:38
      poproś mamę, aby porozmawiała z mamą twojej koleżanki, może się uda i mama Oli zgodzi
      się ją przepisać i wtedy będziecie chodzić razem smile a gdyby się nie udało... ja na twoim
      miejscu poszłabym sama, ale nie chce Ci źle doradzić no i myślę, że gdybyś poszła sama
      do tej 16 to ty i Ola nie byłybyście juz takimi dobrymi przyjaciółkami sad, jednak może w
      16 pokonałabyś swoją nieśmiałość i poznała dużo nowych ludzi smile
      • cytrusia. Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 12:41
        No to są dwa wyjścia:
        -Albo podejdziesz i zagadasz,
        -Albo postawisz na rolę przypadku
        I z czasem kogoś znajdziesz...

Dwa sposoby u mnie poskutkowały wink
        Pozdrowienia wink
        Ps. Wiem, zę i tak ci nie pomogłam tongue_out
        • estrellita Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 13:02
          No właśnie agnes_cerk tak myslałam, żeby moja mama przekonała jej mamę, tylko Ola
          jest teraz na obozie i dopiero jak wróci i masz rację raczej jak pójdziemy do innych szkół
          to już nie będzie takiej przyjaźnisad dziękuję za radękiss
          • estrellita Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 13:23
            Aha i jeszcze jedno : przecież jak ja bym odeszla to w tej klasie w której miałam byc będą
            tylko 2 dziewczyny, więc niewiem czemu mama nie chce jej przepisaćcry

PS: piszcie wasze zdania
            • estrellita Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 29.07.09, 15:51
              Błagam pomóżcie, bardzo mi zalezy na Oli, bo dośc długo się z nią przyjaźnię, ale z drugiej
              strony nienawidzę matematyki, a do klasy o profilu matematycznym jestem w 17
              zapisanacry
              • joasiiaa Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 09.08.09, 17:11
                ja bym poszła do 16 i od czasu do czasu spotykała się z Olą, chyba zależy ci na
                przyszłości, a skoro 16 ma lepszy poziom to lepiej idź tam, to może wpłynąć na
                twoją naukę. a co do nieśmiałości, doskonale cię rozumiem, ale jak będziesz
                ciągle łazić z koleżanką, to nie poradzisz sobie potem w liceum i dalej, ciągle
                będziesz nieśmiała, mnie na szczęście los tak ustawia życie, że co chwila mam
                jakieś trudności, np wystąpić przed całą klasą, pracować w grupie, strasznie się
                przez to stresuję, ale czuję że dzięki temu robię się coraz śmielsza, nie mam w
                szkole ani jednej koleżanki, siedzę sama w ławce, na przerwach siedzę sama pod
                ścianą i słucham iPoda .. jakoś żyję i jestem szczęśliwa big_grin P.S. Sorry, że tak
                późno odpowiadam, ale może jeszcze moje rady się przydadzą jakoś i kiedyś ;D
                • roseline Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 12:14
                  Idź do tej przeklętej 16!!!
                  Ja mam przyjaciółkę w innej szkole ale nadal się przyjaźnimy.Nic się nie
                  zepsuło, jest może nawet lepiej...
                  Nie martw się znajomymi z nowej szkoły, jestem pewna, że to ogromna szkoła i
                  znajdzie się ktoś kto podziela Twoje zainteresowania, zagada do Ciebie i Ty się
                  przed nim otworzysz smile
                  Nie bój się tego...zawsze są gdzieś przyjaźni ludzie którzy wyciągną dłoń by Ci
                  pomóc...!!!
                  Jednak mimo wszystko staraj się jeszcze walczyć o Olę ile wystarczy Ci sił smile
                  Niech Ola zapyta się mamy czy chce by jej córka przeistoczyła się w chłopczycę,
                  że poznała tą jedną dziewczyną z którą ma chodzić do klasy, że jest bardzo
                  niemiła i będzie jej tam źle...
                  Zanim jednak zdecydujesz się gdzie pójdziesz, musisz pamiętać, że nie możesz się
                  aż tak poświęcać idąc do klasy o profilu którego nie znosisz, musi być jakieś
                  inne wyjście!!!
                  Mam nadzieję, że sobie jakoś poradzisz kiss
    • ladyy Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 09.08.09, 17:39
      Trudna sprawa ...
      Ciężko iść samemu do nowej szkoły porozmawiaj jeszcze z koleżanką może razem
      pójdziecie do 16smile
      • ladyy Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 09.08.09, 17:43
        Wiesz co może lepiej idź do 16 w gre wchodzi twoja przyszłość nie podobało ci się w 17
        przecież nie chcesz się męczyć a w 16 napewno będą tacy ludzie jak ty smile
        • emciaaa Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 09:32
          ja na Twoim miejscy poszla bym do 16 smile napewno nawiazesz jakies znajomosci ..ja
          tez niby jestem niesmial ale zawsze gdy poznaje nowych ludzi zaczynam sie z nimi
          przyjaznic smile napewno sobie poradzisz bez przyjaciolkismile ..ale maze da sie cos
          jeszcze zrobic zeby i ona sie przepisala ? a nawet jesli nie to nie powinnas
          zostac w gorszym gimnazjum ze wzgladu na nia ..dasz rade smile
          • mylipslikesugar Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 10:31
            no i co z tego zę w tej 17 nie jest zbyt wysoki poziom?? Jeśli ktoś się chce uczyć to nie
            zależnie od poziomu szkoły bd się uczył, nauczyciele wszędzie są tacy sami. U mnie w
            mieście podobno najlepsze gimnazjum to nr 1 do którego nie poszłam z takich samymych
            powodów jak Ty do 16, zostałam w 4 i wiesz podoba mi się ta szkoła!! Poziom jest wyższy
            od tego co 1. U nas cały rok zakuwamy na wycieczki nie jeździmy tylko nauka, a tak mają
            strasznie dużo luzów!! ALe to zalezy od Ciebiesmile
    • rudax3 Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 10:50
      Jeśli tam jest lepszy poziom i wgl. chcesz tam iść,to lepiej by było dla Cb. jak byś poszła.
      Ale z drugiej strony - psiapsióła - a wiesz dokładnie z jakich powodów ona niemoże się
      zapisać do tego lepszego gimnajzum? Dziwi mnie to,że mama jej niepozwoliła,jeśli tam jest
      lepszy poziom to czemu niechce dobra swojego dziecka. Może,tam jest daleko i musi
      dojechać? Albo coś innego. A tak pozatym jeśli to twoja prawdziwa przyjaciółka to
      niebędzie się gniewać i cie zrozumie. Może mieć do ciebie żal,ale niepowinna. Mogłybyście
      szczerze pogadać i powiedziałabyś jej,że to,że będziecie w innych szkołach niezkreśli
      waszej przyjaźni. I,że jej niezostawisz. Możecie się spotykać po szkole. Dalej się
      kumplować. wink Decyzje podejmiesz ty ^^.
      • miqusia Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 13:09
        idź to 16, jak jest przyjaciółką to cię zrozumie
        - jeśli nie to w nowej szkole znajdziesz nową ...
        ja bym tak zrobiła ^.^
        • mileyanddemi Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 14:02
          idż do 16 - od tego zależy twoja przyszłośc.Póżniej i tak sie
          rozdzielicie-liceum,studia,praca,rodzina
          Im wcześniej tym lepiej
    • agusiak01 Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 15:39
      pogadaj ze swoją mamą, poproś mame żeby podgadała z mamą twojej przyjaciółki może
      ci sie uda wink
    • ardnaskela Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 21:10
      Nie idź do tej 17 jeśli Ci się nie podoba. Trudno, czasami trzeba rozstać się z dobrą
      koleżanką. Nikt nie zabrania Ci się spotykać z nią poza szkołą. Jeśli nie zrozumie, warto
      zastanowić się czy to PRAWDZIWA przyjaciółka, czy też osoba, która jest z Tobą, dlatego
      że nie można znaleźć sobie kogoś innego, czego Ci oczywiście nie życzę. Ja też miałam
      trudny wybór: iść do nowej szkoły, o której zawsze marzyłam sama, nikogo nieznając czy
      wybrać tą o niższym poziomie, ale ze znajomymi. Wybrałam tą pierwszą. Też nie należę do
      tych śmiałych, ale trzeba w sobie wierzyć. Nie wiem jak to będzie kiedy już we wrześniu
      zacznę w niej naukę, czy sobie poradzę, czy zaakceptuje mnie nowe otoczenie. Życie jest
      trudne, trzeba umieć podejmować ważne decyzje. Im wcześniej się tego nauczysz tym
      lepiej. Powodzenia! kiss
    • jassmin888 Re: Szkoooooooooooołłłłłłłłaaaaaaaaaa a 14.08.09, 21:23
      Przełam pierwsze lody i zapoznaj sie z nowymi kompelami xdd
      .Jeśli Ola to twoja prawdziwa przyjacióka poszła by za tobą..
      Jesli tam nieczułabys sie dobrze to tam nie idź..To twoja decyzja ..
      My cie nie znamy, nie wiemy jaka jestes, ale nie mozesz byc nie śmiała xdd
      .Nie martw sie tym co sie stanie..Może akurat poznasz super kumpele, albo i fajnego
      kolesia big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka