miley8 leworęczna znaczy gorsza? 10.08.09, 11:43 Ja jestem leworęczna i wcale nie czuję się gorsza tylko wyjątkowa.Jeśli wy też jesteście leworęczne czujcie się wyjątkowe bo jesteśmy mniejszością na świecie.Np ja się czuje dumna z tego,ze jedyna z mojej klasy piszę lewą ręką Odpowiedz Link Zgłoś
dolce89 Re: leworęczna znaczy gorsza? 10.08.09, 11:50 Nie jesteś gorsza w żadnym wypadku . Ja jestem dziwnym przypadkiem, ponieważ jestem osobą oburęczną. Tej cechy się nie wyuczyłam po prostu taka się urodziłam Odpowiedz Link Zgłoś
bella469 Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 12:17 Moim zdaniem leworęczni nie są jacyś inni ja również jestem leworęczna.Piszę lewą jem...Prawie wszystko robię lewą ręką.Słyszałam, że nawet się święto leworęcznych, ale niestety nie wiem kiedy Ale jest A tak po za tym to dużo znanych osób było i jest leworęcznych.Mi to nie przeszkadza tylko niektórzy mówią ,,O jesteś leworęczna?'' A ja im mówię, że tak ale niegdy mi nie powiedzieli, że to dziwne czy coś.A jak innym się nie podoba, że ktoś jest leworęczny to nie my możemy się dziwic dlaczego oni są praworęczni. Odpowiedz Link Zgłoś
paulapk1995 leworęczna 10.08.09, 12:46 ja jestem jedyna z klasy leworęczna, ale ja i moi rówieśnicy nie mamy z tym problemów Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_x3 ;) 10.08.09, 12:56 Jestem praworęczna, ale nie popieram dyskryminacji. Dlatego też mam leworęczną przyjaciółkę... Odpowiedz Link Zgłoś
goha121 Leworęczna 10.08.09, 13:51 Ja jestem leworęczna ale u mnie w klasie jest jeszcze parę takich osób i nikt nie zwraca na to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchoomania Re: Leworęczna 10.08.09, 14:07 Ja nie jestem leworęczna, ale jesli bym była to nie zwracałabym na to zbytnio uwagi. I nie rozumiem tych osób, które krytykują Cie tylko za to, że piszesz inną ręką niż one xd widać, że takie osoby mają jakieś kompleksy ;p a Ty przynajmniej jesteś "inna", wyjątkowa i może to powoduje, że oni tak sie zachowują. ale Ty się nimi nie przejmuj i w żadnym wypadku nie pokazuj im, że to co robią sprawia Ci przykrość Odpowiedz Link Zgłoś
wercia7 Re: Leworęczna 10.08.09, 15:31 Ja w ogóle nie zwracam na to uwagi... Jaka to różnica!!! Moje 3 koleżanki są leworęczne i świetnie się z nimi gada Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa12 Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 15:25 wcale nie, ja jestem leworęczna, lecz nigdy nie byłam odrzucana przez rówieśników, w klasie miałam jeszcze kolegę który jest leworęczny , ale nikt nie zwracał na to większej uwagi, idę do nowej szkoły , ale nie boję się , co pomyślą o mnie inni , jeżeli naśmiewają się z Ciebie, to tylko dlatego , że też chcieliby pisać lewą ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
dolce89 Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 16:00 A tak na marginesie, pisze się Einstein, ale on prawdopodobnie był oburęczny Odpowiedz Link Zgłoś
kingusiowata Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 16:09 Ja osobiście jestem praworęczna . . . jednak wyczesane jest być leworęcznym .! Strasznie mi się podoba pismo takich osób Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_1 Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 18:16 ja na przyklad nie jestem reworeczna ... tylko praworeczna ... moim zdaniem to fajnie ze piszesz lewa reka ... naprzyklad moja byla pani od historii chwalila niektorych, ze maja talent .. ze pisza lewa reka .. nie przejmuj sie glupimi komentarzami twoich kolerzanek nie jestes jakas tredowata ze maja cie obgadywac ... moim zdaniem nie powinnas sie tym przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 21:37 Ja też jestem leworęczna i jak się postaram to b. ładnie pisze tylko że najgorsze jest to że długopis strasznie brudzi mi rękę... ale już się do tego przyzwyczaiłam, że chodzę z ubabraną ręką Odpowiedz Link Zgłoś
cookie__ Re: leworęczna znaczygorsza? 10.08.09, 21:49 Ja jestem leworęczna i nie czuję się przez to gorsza, praktycznie nie odczuwam różnicy. Czasami jak jakaś osoba co mnie dopiero poznała zobaczy, że jestem leworęczna to trochę się dziwi, ale nikt mnie przez to nie odrzuca i wszyscy to akceptują. Nie czuję się przez to inna. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona1023 Leworęczna znaczy gorsza? 11.08.09, 09:35 Jestem praworęczna ale nie uważam że ludzie leworęczni są gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
ola34 Re: leworęczna znaczygorsza? 11.08.09, 12:44 ` ja nie jestem leworęczna ale wiem jak to jest !| raz się z kolegą założyłam !! było fajnie pisać lewą rączką !! myślę że jak to pisze lewą ręką to nie jest gorszy !! ` każdy jest przecierz inny !! ` ;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: leworęczna znaczygorsza? 11.08.09, 16:55 Ja jestem praworęczna, ale mam kolegę który tak ja ty jest leworęczny i nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
verka456 Re: leworęczna znaczygorsza? 11.08.09, 17:24 chyba odwrotnie..jestem leworęczna i bardzo jestem Z tego dumna..wielu sławnych i utalentowanych ludzi ma bardziej rozwiniętą tą właśnie dłoń.. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Re: leworęczna znaczygorsza? 11.08.09, 20:45 Jaja sobie ze mnie robisz ?? Jestem leworęczna po tatusiu i uwielbiam to Nikt się ze mnie nie śmieje, a gdyby to robił to by wyszedł na idiotę , bo to nie ja jestem taka pospolita i niewyróżniająca się ) co nie ?? Mamy się cieszyć z tego!!!! Majkiuty górą !! czy jak to tam się piszę Odpowiedz Link Zgłoś
karmen Re: leworęczna znaczygorsza? 12.08.09, 16:12 nie martw sie tym. ja jestem leworeczna w 100% ;p nic prawia nie robie.. jem pisze rysuje wszystko lewaa ;p i mam gdzies co inni o tym powiedzia.. nie przejmuj sie, bo dla mnie nie jest do powod do wstydu.. widcznie masz jakis chorych znjomych.. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetashley Re: leworęczna znaczygorsza? 13.08.09, 07:59 Ja jestem leworeczna ale nie mam z tym zadnych problemow ludzie mnie nie wytykaja ale przeciwnie ;d mowia ze mam zaje**scie ;d;d wiec nie mam sie czym martwic ;d Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: leworęczna znaczygorsza? 15.08.09, 20:49 Hm... Ja też jestem leworęczna, i wcale nie mam gorzej. Ludzie mnie nie przezywaja i w ogl. Przecież to nie żadna choroba co nie? A tak oprócz mnie to w mojej klasie sa jeszcze dwie leworęczne osoby. ) Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: leworęczna znaczygorsza? 17.09.09, 14:19 jestem leworeczna i jestem z tego dumna bo nie wiele osob posluguje sie ta reka... Odpowiedz Link Zgłoś
looveangel Re: leworęczna znaczygorsza? 16.08.09, 13:11 Ja osobiście uważam, że nie ma różnicy czy ktoś pisze lewą albo prawą ręką. a jeśli ktoś Ci z tego powodu dokuczał to oznacza, że jest głupi pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: leworęczna znaczygorsza? 16.08.09, 13:46 Jestem leworęczna i jestem z tego dumna.Nie przejmujcie się innymi. Mamy nawet swój dzień!!!Ostatni był Odpowiedz Link Zgłoś
julisia Re: leworęczna znaczygorsza? 16.08.09, 23:45 Też jestem leworęczna.Mimo tego jestem z siebie dumna.Monroe,Mozart i wiele innych.To,że jesteśmy inni nie oznacza,że jesteśmy gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
thebolndixd Re: leworęczna znaczygorsza? 17.08.09, 11:37 Ja również jestem leworęczna,i dobrze mi z tym . Mam duuuużo przyjaciół z podstawówki , gimnazjum i liceum... i nikt nie zwraca na to uwagi czy jestem leworęczna czy nie ! nie przejmuj się co mówią inni ! Prawdziwi przyjaciele powinni Cię akceptować za to co masz w środku.. Mam nadzieję,że pomogłam Pozdrowienia - TheBlondixD <3 Odpowiedz Link Zgłoś
daria1150 Re: leworęczna znaczygorsza? 17.08.09, 14:58 Moja kuzynka jest leworęczna ale nie uważam że jest gorsza ale kiedyś w szkole karano dzieci za to babcia mi opowiadala że mój wójek jest leworęczny ale musiał nauczyyć si pisać prawą ręką i do dziś normalnie pisze prawą ręką Odpowiedz Link Zgłoś
adunia104 Re: leworęczna znaczygorsza? 18.08.09, 20:01 Ja jestem leworęczna jak inne 2 osoby z mojej klasy i jestem z tego dumna pomieważ moge sie w czyms wyrózniac chociaz raz Czasami wiele osob dokucza ale nie wiedza ze byc leworecznym jest bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
karolqa Re: leworęczna znaczygorsza? 18.08.09, 20:59 to jest tak ze my nie mozemy juz z tym nic zrbis chyba zeby na nowo zaczac uczyc sie prawa reka wszystkiego;D ja kiedys tez bylam zla ... bylam zla na sama siebie czemu to ja wlasnie pisze lewa reka.?! a teraz juz nie mam tego problemu . przyzwyczailam sie juz do tego i nawet mi z tym dobrze...co prawda zawsze zwraca mi ktos umage: ooo!jestes leworeczna!" a ja sie smieje ....bo to niby jest cos innego ale jest duzo takich ludzi i to jest normalne! czy prawa czy lewa co za roznica! ludzie nia moga oceniac innych ktora reka sie poslugoja to jest chore i smieszne...a pozatym to leworeczni sa PODOBNO madrzy a nwet madrzejsi od praorecznych! wiec naprawde nie przejmujcie sie tym a nawet jesli was to teraz dreczy to sie przyzyczaicie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
calaam Re: leworęczna znaczygorsza? 18.08.09, 21:02 ja jestem lewo ręczna w klasie i jeszcze jedna dziewczyna ale to nikomu nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: leworęczna znaczygorsza? 18.08.09, 22:21 Jestem prawo-ręczna ale człowiek jak człowiek nie wazne czy pisze prawą czy lewą ręką ręka to ręka nie jesteś przez to gorsza tylko jedyna w swoim rodzaju. Oczywiście nie powiem ,że chciałabym byc lewo-ręczna bo wystarczy mi to ,że pisze prawą ręką a ipismo to nie wszystko nie przejmuj się tym Odpowiedz Link Zgłoś