Dodaj do ulubionych

"Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmierzchu

09.08.09, 09:37
Ostatnio znalazłam w internecie książkę pt. "Midnight Sun" - Zmierzch oczami Edwarda
Cullena.
Teraz mam pytanie do fanów ZMIERZCHU:
Czy to jest oficjalna książka? Bo ja czytałam na Wikipedii, że Stephanie Meyer oficjalnie
zawiesiła pracę nad tą książką, a ja tymczasem znalazłam całą książkę w internecie.
To jak w końcu jest??
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam fanów ZMIERZCHU wink !!

IserceZMIERZCH
Obserwuj wątek
    • independent_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 09:41
      Tak, autorka zawiesiła prace nad tą książką. I raczej jej chyba nie wyda. A szkoda.
      • annalovato Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:00
        Tak, też bardzo żałuję crying Tylko w takim razie dlaczego da się całą książkę po polsku
        ściągnąć z internetu??
        • independent_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:05
          da się? nie wiem, czy to cała, bo chyba nie była udostępniania, oprócz tych
          fragmentów które wciekły.
        • fanka96 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:13
          ona nie jest cała, czytałam ją tylko do 12 rozdziału i to jest najbardziej oficjalna wersja,
          późniejsze rozdziały wydają mi się fanowskie cry
    • fanka96 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:15
      a tak wogole to polecam wide awake... jeśli ktoś czytał to wie że jest boskie
      • annalovato Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:17
        do indepandent :da się wink możesz pobrać na moim chomiku
        www.chomikuj.pl/anulawis1401, a jak nie masz tam konta to ci moge na maila wysłać wink
        • independent_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:28
          o, dzięki.
          how_you_love_me_now@onet.eu smile
        • ilovejonas Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.12.09, 20:50
          Wyślesz mi te rozdziały na e-maila????? Tylko prosze nie w załącznikach bo mi
          sie nie chcą otwierać. Lepiej byłoby po prostu w treści. Mój e-mail -
          karinka33@op.pl . Z góry dziękuje smile
      • joanka Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 24.06.10, 23:45
        Wide awake jest boskie do pewnego momentu... potem to już dno, dno i jeszcze
        bardziej dno
        • mania14 Annalovato! Proszę, proszę, proszę!! Mój email... 09.07.10, 16:20
          Błagam! Wyślij mi! Mój email ----> magda_111@gg.pl Proszę kiss
    • rosalie Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:22
      ja nie wiem jak to w koncu jest xD jedni pisza ze to jej ksiazka a inni ze to ktos inny
      napisal. W kazdym razie ja sciagnelam sobie pare tyg. temu i zaczelam czytac. Powiem ze
      jest napisana w podobny sposob co zmierzch i moze faktycznie meyer to napisala (:
      • wampirekxd Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:37
        Z tego co wiem to w internecie jest 16 rozdziałów, ale tylko rozdziały od 1 do 12 są
        napisane przez S.Meyer reszta to fan ficki...
        • annalovato Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:51
          wampirekxd;
          daj do siebie jakiś kontakt, moze konto an chomiku lub na YT ?
          Fajnie mi się z toba gada wink
          • wampirekxd do annalovato!!!! 09.08.09, 11:44
            oto mój numer gg: 856233 xD
    • jane_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 10:52
      steph zaczęła pisać midnight sun, tak jak mówisz, zmierzch oczami edwarda, ale 12 rozdziałów wyciekło do internetu. meyer się wściekła i przestała pisać, dopóki to wszystko nie ucichnie, dała sobie dwa lata.
      angielska wikipedia. ;d
      • independent_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 13:09
        jane_ jak ja cię lubię. big_grin
        teraz wszystko wiadomo. ; D

annalovato - dzięki za maila. kiss ;D
    • agusiak01 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 09.08.09, 22:48
      Stephanie Meyer napisała tę książkę w całości, ale 12 rozdziałów wyciekło do internetu,
      wieć postanowiła przerwać prace nad książką i nie wiadomo co dalej. Jednak można chyba
      jeszcze znaleźćte 12 rodziałów w necie, szczerze nie łatwo je znaleźć ;D no chyba że ich
      już nie ma bo usuneli a ja głupia cały czas szukam ale debilka ze mnie ;D
      • annalovato Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 10.08.09, 11:11
        www.chomikuj.pl/anulawis1401 znajdziesz cała książkę, tylko nie wiem czy całą napisaną
        przez meyer, a jak chcesz, to moge ci na maila wysłać wink
      • bella272 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 10.08.09, 16:14
        Ja mam na kompie 12 rozdziałów Midnight sun...Podobno książka ma zostać dodkończona
        przez Stephenie jeszcze w tym roku...Te 12 rozdziałów są super!!!!!!!!!!!!!!!!Polecamserce
        • zuzoa Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 10.08.09, 16:28
          Gdzie można znaleźć w necie ten cały Zmierzch oczami Edwarda.Bo bardzo jestem
          ciekawa jakie to jest xD
          A może ktoś by mi przesłał? Mój e-mail to:
          zuzz1711@o2.pl
          Pozdrawiam;*
    • karolcia. Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 10.08.09, 18:05
      Nie jestem jakąś superfanką, ale to oczywistesciana
      Przypuszczalnie to, co widziałaś było częścią, albo jakąś fanowską fikcją surprised
    • elza1502 ;) 11.09.09, 19:13
      czy moslabys annalovato wyslac mi na maila ten zmierzch oczami edwarda?bo nie
      mam konta na chomiku a chcialabym rozdzialy od 16 wink) bardzo cie prosze!!!!
      eliza58@onet.eu
    • pauuli Re: "Midnight Sun" - Odpowiedź 12.09.09, 14:32
      Nie wyda jej , bp wszyscy mają ją w necie....stwierdziła , że bezsensu wydawać crying(( ...
      • my.sweet.dreams Re: "Midnight Sun" - Odpowiedź 12.09.09, 17:55
        ughhh... takich wątków jest pełnooooo!!! ale nie jestem aż taką fanką zmierzchu
        żeby się wypowiadać
        • independent_ Re: "Midnight Sun" - Odpowiedź 12.09.09, 18:22
          hahahahaahaahaha, rotfl.
          ale zonk.
          o midnight sun ten był pierwszy.
          ihihihihihihihihi. ;x
          • annalovato Wyślę 12.09.09, 19:17
            Wyśle do wszystkich, którzy napisali e-maile, ale jak będę miała wolną chwilę. Bo to się
            strasznie długo ładuje do załączników. wink
            • elza1502 Re: Wyślę 12.09.09, 22:16
              mi potrzeba tylko rozdzial 15 cz.II 16 i 17 cz.I bede Ci bardzo wdzieczna jak mi
              to wyslesz najszybciej jak mozesz ; )) z gory dziekuje i przypominam:
              eliza58@onet.eu ;]]
              • elza1502 Re: 12.09.09, 23:54
                ok mam juz te rozdzialy co byly na chomiku wink mam pytanie:czy jest ten rozdzial
                mowiacy o tym jak bella poszla z edwardem do jego domu?bo ja tego nie mialam
                jakby ktos mial to wysylac!! eliza58@onet.eu wink
                • annalovato Re: 13.09.09, 20:40
                  Tak szczerze to nie wiem, co w ogole jest w dalszych rozdziałach. Po 12 bo tam tylko
                  doczytałam wink
                  • elza1502 Re: 14.09.09, 17:44
                    aha a moze orientujesz sie kto ma caly midnight sun? bo na pewno jest caly w
                    necie wink
                    • jane_ jezusmaria. dajcie mi siłę. 14.09.09, 17:52
                      NIE MA CAŁEGO MIDNIGHT SUN W INTERNECIE.
                      w ogóle go nie ma, jeśli wierzyć Meyerce.
                      napisała 12, one wyciekły, wszystkie powyzej, tj. 13 i w górę są nieoficjalnymi rozdziałami dopisanymi przez fanów.
                      przeczytajcie kilka postów wczesniej, a nie się podniecacie czymś, czego nie ma. >.<
                      • independent_ Re: jezusmaria. dajcie mi siłę. 14.09.09, 18:15
                        zaraz się zrzygam. -,-
                      • vivi2kiwi Re: jezusmaria. dajcie mi siłę. 14.09.09, 18:24
                        przeczytałam te 12 i też słyszałam, że 13 nie ma. wink
                        • elza1502 Re: 15.09.09, 16:28
                          ja przeczytalam 22 rozdzialy i jakos watpie zeby fani mieli taka bujna
                          wyobraznie zeby wymyslic te 10 rozdzialow...=_=
                          • independent_ Re: 15.09.09, 16:36
                            zdziwię cię - mają.
                            • jane_ Re: 15.09.09, 16:49
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Midnight_Sun_(novel)
                              dajcie żyć. ;x
                              • elza1502 Re: 15.09.09, 21:57
                                spoko a mozesz to przetlumaczyc na polski? ; )) nie wiem co o tym myslec ale mam
                                nadzieje ze Meyer wyda ta ksiazke xD
                                • annalovato zgadzam się z jane_ 15.09.09, 22:09
                                  zgadzam się z jane_, powyzej 12 rozdziału to jest wytwór fanów, ja osobiście
                                  przeczytałam tylko 12 i nie wiem co jest dalej. wszystkim którzy o to prosili, wyślę, ale jak
                                  bede miała trochę czasu ...
                                  • elza1502 Re 17.09.09, 21:08
                                    ja tam nie wiem to przeczytajcie sobie nastepne rozdzialy z tymi pierwszymi i
                                    sie przekonacie xD
                                  • selena9292 Midnight Sun 26.09.09, 11:00
                                    Heywink
                                    Czy ktoś mógłby podać jakąś strone gdzie jest ta książa?smile
            • monika_drzewa Re: Wyślę 25.02.10, 11:40
              smileTo ja też bardzo proszę
              • monika_drzewa Re: Wyślę 25.02.10, 16:45
                monika_drzewa napisał(a):

> smileTo ja też bardzo proszę: monikadrzewakowska@tlen.pl
    • jaga1196 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 19.09.09, 23:59
      tak istnieje coś takiego jak mindnight sun- zmierzch oczami edwarda

stephanie zawiesiła prace przez przeciek 12 rozdziałów do internerysadcry

ale ja mam nadzieje że dokończy ją pisać

a jak na razie to czekam na "oficjalny przewodnik po zmierzchu"
      i na film księżyc w nowiu!!big_grin
    • madziia Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.09.09, 11:02
      nie wiem
    • me. Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.09.09, 14:14
      to co przeczytalas na wiki jest prawda. s.m zawiesila prace bo jakis idiota wkradl jej sie do
      komputera, wykradl te parenascie rozdzialow i wrzucil do neta. wkurzyla sie kobieta i
      przestala to pisac crying i niemozliwe jest to ze znalazlas cala ksiazke. jest 15 chyba rozdzialow
      bo to czytalam. pzdr smile
      • elza1502 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.09.09, 19:42
        to moze nie potrafilas znalezc reszty rozdzialow?! jedna osoba wam powiedziala
        ze jest 15 rozdzialow i wy w to wierzycie!! zamiast wierzyc takim plotom to sami
        poszukajcie a napewno znajdziecie te 22 rozdzialy...lol xD
    • edyta512 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 28.09.09, 20:35
      Bardzo by mi zależało na tych rozdziałach ja mam tylko 12
      Mój e-mail to papuszka512@gmail.com
      mam nadzieje ze mne nie spławisz pls

Ps.sądze że książka wyjdzie a to jest chwyt marketingowy bo samym tym co
      powiedziała poruszyli się wszyscy fani.Poza tym ona specjalnie zostawiła
      rozdziały do polany bo tam jest najlepsza akcja!crying
      • jane_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 28.09.09, 21:16
        JEST TYLKO 12 NAPISANYCH PRZEZ MEYER.
        czytajcie poprzednie posty, reszta to fanówki, omg. >.<
      • jane_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 28.09.09, 21:16
        JEST TYLKO 12 NAPISANYCH PRZEZ MEYER.
        czytajcie poprzednie posty, reszta to fanówki, omg. >.<
        • elza1502 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 28.09.09, 21:26
          no raczej nie...jabyscie umieli szukac to byscie znalezli ;/
          • jane_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 29.09.09, 07:42
            jezusmaria dziewczyno, one są, ale są dopisane przez cholerwwiekogo, 12 jest meyer, reszta nie, reszte mogłam napisać ja en pe, nie bądź naiwna, lol.
            • independent_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 29.09.09, 11:15
              jane, wdech-wydech, wdech-wydech.
              • elza1502 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 04.10.09, 09:49
                ok niewaze... wiecie moze kiedy jest premiera "Zaćmienia"? xD
                • independent_ Re. 04.10.09, 09:50
                  w przyszłym roku? -,-
                  • elza1502 Re: Re. 04.10.09, 13:51
                    tyle to ja tez wiem a miesiac?
                    • jane_ Re: Re. 04.10.09, 13:56
                      oj, google nie działa? ;c
                      • independent_ Re: Re. 04.10.09, 14:01
                        heloł, nie było jeszcze premiery Księżyc w Nowiu!
                        filmweb podaje 2010-06-30
                        słownie; rok dwa tysiące dziesiąty, miesiąc czerwiec, dzień trzydziesty.
    • kararock Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 04.10.09, 14:28
      na wikipedi pisało, że autorka zawiesiła pracę nad tą książką gdyż kilka jej rozdziałów jakimś
      cudem znalazło się w interneciesad
    • 92loco92 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.12.09, 20:56
      a wiesz ze nie wiem ... ;]]
      musze sprawdzic .!
      ;**
      pozdro dla zmierzchomaniakow serceserceserce .!!!
      • maniaxx Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 27.12.09, 10:48
        mam wszytskie rozdzialy, oprócz 16 ;DDDD
    • ashley95 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 27.12.09, 12:22
      A na jakiej stronie można znależć całą książkę?
    • monika_drzewa midnight sun 25.02.10, 11:27
      Witam,
      czy ja też mogłabym prosić Cię o wysłanie Midnight Sun na maila? Już kilka razy
      przeczytałam cztery części sagi Zmierzch, ale dopiero teraz zaczęłam przeszukiwać internet
      i okazało się, że jest coś jeszcze! Nie mam konta na chomiku i na razie nie chcę zakładać,
      dlatego jak to dla Ciebie nie kłopot, to bardzo Cię roszę o wysłanie.

Serdecznie pozdrawiam, monika_drzewa.
    • beautiful_ Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 25.02.10, 11:47
      To nie jest oficjalna książka, Stephanie Meyer nad nią pracowała lecz był wyciek
      do internetu i przerwała pracę.
      • sylwek11 Re: A ja znalazłam w necie coś takiego 25.02.10, 12:01
        A ja znalazłam w necie coś takiego ,,Miała powstać piąta część zmierzchowej sagi
        - "Midnight Sun". Stephenie Meyer ( 35 l.) zdążyła napisać 12 rozdziałów, kiedy
        niespodziewanie fragmenty książki wyciekły do internetu. Meyer przerwała
        pisanie. Na szczęście niedawno obiecała fanom, że "Midnight Sun" ukończy.''
        • sylwek11 Re: Ja też chcę. xdd 25.02.10, 12:02
          Mi też wyślij na e-maila .xdd Sylwia402@onet.eu
      • moniussia DO annalovato !!! 25.02.10, 12:04
        Hej annalovato smile Prosze napisz na mój numer gg 12737257smile To wyślesz mi tą
        książke i podam e - maila: monika356@vp.pl smilesmile Podaj mi swój numer gg to do cb
        napiszesmile Czekamsmile Z góry dziękikiss
    • nastolatkak93 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 25.02.10, 11:57
      oficjalna. ale tylko kilkanaście rozdz.
      • nastolatkak93 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 25.02.10, 12:00
        mam te rozdz na swoim chomiku...
    • dominisiaa_ . 25.02.10, 12:03
      Napisała 12 rozdziałów, ale jak wciekły do internetu zawiesiła prace. tongue_out
      Fanom się spodobała i zaczęli sami pisać dalszy ciąg...
      • moniussia DO Annalovao 25.02.10, 12:08
        Hej annalovato smile Prosze napisz na mój numer gg 12737257smile To wyślesz mi tą
        książke i podam e - maila: monika356@vp.pl smilesmile Podaj mi swój numer gg to
        do cb
        napiszesmile Czekamsmile Z góry dziękikiss
      • sylwek11 Re: . 25.02.10, 12:09
        Ja znalazłam wszystkie rodziały ,ale chce 21 ,22 i 23. wink
        • nastolatkak93 Re: . 25.02.10, 12:25
          ja mam 21 ,22, 23. ale nie wyślę ci bo spamuje
    • playtime szok 25.02.10, 12:15
      Wkurza mnie to,że nie czytacie poprzednich wypowiedzi- nie śledzicie rozmowy i stale
      zadajecie te same pytania! Ludzie, żeby się czegoś dowiedzieć najpierw trzeba się wysilić i
      przeczytać wypowiedzi Waszych poprzedników...po co stale coś powielać! Czytałam te 12
      pierwotnych-autentycznych rozdziałów, kiepskie tłumaczenie, błędy składniowe i
      stylistyczne ale fabuła niezła. Meyer skończyła pisać Midnight sun w momencie w którym
      Bella już wie, że Edzio jest wampem ale przed wypadkiem z Jamesem. Ogólnie Jessika
      okazuje się być egoistyczną pustą lalą a Edward obnaża jej obsceniczne myśli wedle jego
      osoby i paru innych chłopców- pieprznie...Wart przeczytać choć czuje się niedosytsad
      • sylwek11 Re: do nastolatkak93 25.02.10, 12:28
        a na e-mail .? proszee
    • sandrolaxd Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 25.02.10, 14:33
      Ja znalazłam całą książkę tylko od 13 rozdziału jest napisane przez fanów. wink
    • squash w internecie nie ma CAŁEJ książki. 25.02.10, 16:52
      Stephanie Meyer zawiesiła pracę nad książką, gdy do sieci wyciekły napisane przez nią,
      niepublikowane rozdziały. Jest ich tylko kilkanaście, nie wiadomo czy autorka zamierza
      skończyć dzieło.
    • aangelaa Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 25.02.10, 17:53
      z tego co wiem to zawiesila bo wyplynelo do neta wczesniej ale czytalam i jest
      to chyba oryginalbig_grin
    • frytka1018 Re: "Midnight Sun" - co to jest ?? Do fanów Zmier 26.02.10, 20:51
      Hej mam do ciebie wielką prośbe. Czy mogłabyś jak najszybciej przesłać mi tą
      książke Midnight sun? moj e-mail to : martynka.frydrychowska@interia.pl bede
      bardzo wdzieczna i prosze o jak Najszybsza odpowiedz z twojej strony smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka