Dodaj do ulubionych

Badania na obecność candidy

09.03.12, 09:54
Witam, mam podejrzenia, że moja 17 miesięczna córka ma grzybicę( objawy: jadłowstręt, zaparcia, brzydkie paznokcie u stóp i łuszcząca się skóra pomiędzy palcami stóp).
Proszę o rady gdzie szukać pomocy tj. jakie badania wykonać i gdzie znajdę naprawdę dobre, sprawdzone laboratorium, aby zdiagnozować problem?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Badania na obecność candidy 10.03.12, 07:07
      Po objawach wszystko pasuje ale z badaniami już gorzej, naprawdę z tym jest ciężka sparwa.
      Przeczytaj na siostrzanym forum pasożyty candida. Dużo się pisze o felixie ale też nie zawsze jest polecany. Może trafisz na mądrego doktora.
      • madalene82 Re: Badania na obecność candidy 15.03.12, 14:37
        A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat wiarygodności wyników testu obciążeń, znalazłam taką metodę diagnostyczną w internecie.
        • jan440 Re: Badania na obecność candidy 16.03.12, 11:58
          Napisz coś więcej o tej metodzie, ja o niej nie słyszałem.
          • madalene82 Re: Badania na obecność candidy 17.03.12, 14:04
            Tutaj jest link z informacjami, tak się zastanawiam, czy to nie jakieś szarlataństwo?
            revitum.pl/1744-2/?gclid=CJ_z8K-B6a4CFcVF3wodDWgckg
            • jan440 Re: Badania na obecność candidy 17.03.12, 20:24
              Musiałbym napisać coś negatywnego ale nie powinienem bo nie korzystałem.
              W każdym razie piszą, że dziecko gratis.
            • szerad Re: Badania na obecność candidy 04.10.13, 12:45
              Byłem wczoraj w Łodzi na teście EAV. Czuję się jak nabity w butelkę. Zawsze śmiałem się z ludzi którzy korzystają z usług 'uzdrowicieli" i sam dałem sie na to nabrac.
              Miejsce gdzie to się odbywa bardzo na ulicy struga 26, żle oznakowane, nie wiadomo gdzie się udać, żadnej recepcji, żywej duszy, na drzwiach karka ksero z napisem Revitum, za nimi "gabinet". Zadnej informacji o jedynej osobie która diagnozuje i przeprowadza test. Rzeczy osobiste kładziemy na krzesełku ( brak wieszaka) i zaczynamy test, który trwa około 45 minut, po nim, nie mamy nawet gdzie umyc dłoni bo toalety tam nieuświadczymy. Wszystko zakonspirowane i przypominajace spotkanie z wróżką. Jak jest napisane na kartce którą dostajemy na koniec do podpisania - "Pomiary tą metoda ukazuja szczegółowy obraz stanu organizmu..., testy EAV nie stanowia diagnozy lekarskiej..., Revitum nie jest przychodnia lekarska, a organizatorem testów i sprzedawca suplementów!!! Mam 42 lata, osobiście stosuje diete, nie pale nie piję, uprawiam sport, a na badaniach kardiologicznych 3 miesiące temu - wyniki świetne...
              Po tescie - problemy z sercem, Podwyzszone ciśnienie, problemy z układem kostnym, problemy z oddychaniem, nietolerancja kazeiny, straszne zagrzybienie jelit, nieszczelność jelit, problemy watrobowe, problemy ze snem, problemy, ucisk na pień mózgu, problemy z prostata w przyszłosci, zatoki (TRAFIŁA!!!) i co najlepsze BORELIA w organizmie!!! Po spytaniu o konieczność testu na borelioze, dowiedziałem sie, że dwa tradycyjne testy przeprowadzane w Polsce nie wykryja prątków borelii w moim ciele, a tylko specjalistyczne testy w NIEMCZECH!!! Co za nowatorska metoda to EAV (HA HA HA). REVITUM - to brak odpowiedzialności za co kolwiek, za to świetny i sprytny sposób do sprzedaży suplementów podrzędnej firmy StarLife!!! Diagnoza ktora otrzymujemy jest ściśle powiazana z produktami którymi handluja, a sprowadza się do tego wszystkiego co mozemy przeczytac w gazetach - Nie spozywać cukrów prostych, pic dużo wody, stosować zbilansowaną diete bez tłuszczów trans, ruszac sie itd.
              Piszę to bo czuje sie jak skończony kretyn, w dodatku totalnie schorowany!!! Na szczęście przed chwila zadzwoniła pani z Revitum, w celu sfinalizowania zakupu suplementów diety, które zarekomendowała PANI ZNACHORKA!
              Pozdrawiam wszystkich i przestrzegam przed naiwnoscią jakiej czasami zdesperowani ulegamy, a która wywołuje jeszce wiekszą frustracje.
    • coachingzdrowia Re: Badania na obecność candidy 24.03.12, 18:40
      Witaj!

ja swoją Candidię wykryłem Vega testem, badaniem które okazało się lepsze niz wszystkie inne metody diagnostyczne. Jest to bezbolesna i bezinwazyjna metoda, która w ciągu godziny da Tobie pełne wyniki obecności patogenów. Badanie kału są moim zdaniem dość wątpliwą metodą, ponieważ każdy z nas jest nosicielem Candidi, która występuje w jelitach jako komensal oportunistyczny ( fałszywy przyjaciel, który czeka na możliwość inwazji). Szczegóły na priv.

Pozdrawiam
      mgr farm. Piotr Orliński
    • coachingzdrowia Re: Badania na obecność candidy 27.03.12, 20:59
      Witaj!

metode Volla czyli test obciążeń zaliczamy do badań rezonansowych. Ja korzystałem z podobnej metody - Vega testu. O ile Vega test polecam w 100% ponieważ z niego korzystałem, o tyle o metodzie Volla się nie wypowiadam bo jej nie testowałem. Badania rezonansowe polecam jako jedne z najskuteczniejszych w diagnozie Candidi.
      • jan440 Re: Badania na obecność candidy 27.03.12, 21:45
        Napisz więcej o vega teście - dlaczego nie jest wykorzystywany powszechnie w diagnostyce?
        • coachingzdrowia Re: Badania na obecność candidy 28.03.12, 13:11
          Pewnie z powodu kasy! Cena godzinnego testu za pomocą Vega to ok 200zł. Badanie np. immunoglobulin na chlamydię w labolatorium to co najmniej 70zł. Poza tym z tego co mi wiadomo aparatura do Vega testu jest dość droga ( powiedziano mi że ok 200 tyś zł) i potrzeba z pół roku by się nią profesjonalnie posługiwać.
          • jan440 Re: Badania na obecność candidy 28.03.12, 20:40
            A kto wydaje potwierdzenie nabycia umiejętności posługiwania się tym aparatem.
            • coachingzdrowia Re: Badania na obecność candidy 28.03.12, 21:07
              Nikt. To jest jak z prawem jazdy - im dłużej jeździsz tym lepszy jesteś. A nikt nie wyda kupę kasy na Vega test by mu się w kącie kurzył.
              • jan440 Re: Badania na obecność candidy 29.03.12, 07:36
                Czyli kończysz podstawówkę, ćwiczysz pod opieką gimazjalisty byle dużo i już jesteś specjalistą. Ja osobiście dziękuję. Podobnie jest chyba z tymi aparatami do badania.
      • szaman.ka Re: Badania na obecność candidy 07.10.13, 04:13

Metodę dr Volla stosują z powodzeniem niektórzy lekarze i wielu wypowiada się o niej bardzo pozytywnie.
        Jest to medoda,która nie jest w Polsce uznawana przez oficjalną medycynę i dlatego taki zapis muszą zamieszczać.
        Nie jest ta metoda uznawana ponieważ brak jest powtarzalności wyników badań.
        Zniekształca wyniki badań- badający i jego intencje,co prawdopodobnie miało miejsce w tym wypadku.
        • jan440 Re: Badania na obecność candidy 07.10.13, 08:18
          Jak ktoś nie ma odpowiedniej wiedzy a szuka odpowiedniego źródła dochodu to chwyta się przeróżnych metod. Są lekarze którzy leczą homeopatią, falami, badają kroplę krwi, albo patrzą głeboko w oczy i to wszystko uzasadniają rzekomo wiedzą. To, że 99% innych lekarzy nie uznaje tej wiedzy to już szczegół. Ale z wiedzą u lekarzy to bywa różnie - 99% lekarzy nie wie o tym, że olejki zabijają bakterie czy grzyby mimo, że 100% badań naukowych to potwierdza.
          • szaman.ka Re: Badania na obecność candidy 07.10.13, 10:36
            Wybacz,lecz nie zgodzę się z Tobą w tej materii.Są lekarze,którzy po uświadomieniu sobie ograniczeń i bezsilności medycyny oficjalnej zwracają się ku medycynie alternatywnej i naturalnej i robią to nie tylko z osobistym przekonaniem lecz również wykazują się skutecznością.
            • unhappy Re: Badania na obecność candidy 07.10.13, 11:12
              > lecz również wykazują się skutecznością.

Między mówieniem i pisaniem o tym, że coś jest skuteczne, a faktyczną skutecznością jest spora różnica. To jest do zbadania tylko oszuści naciągający ludzi na takie pseudodiagnozy i pseudoterapie wcale nie chcą tego badać. Po co? Jeszcze by wyszło, że oszukują ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka