Dodaj do ulubionych

Czy Wy tez chudniecie?

01.09.05, 08:12
Dzisiaj weszlam na wage i sie zalamalam-3 kg. mniej.Jestem i tak szczupla a
jak tak dalej pojdzie to zostana sama skora i kosci.Napiszcie co jesc w
duzych ilosciach aby zachowac wage.Czy jest to wogole mozliwe,zeby nie
chudnac wiecej? Szok.
Obserwuj wątek
    • an_aneczka Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 08:37
      Ja też chudnę. Jest mnie 4 kilo mniej i o ile z tych utraconych 4 kilogramów
      jestem zadowolona, to kolejnych już nie chciałabym gubić. A w ogóle to tak się
      zastanawiam czy przy takiej diecie będzie wszytsko ok, gdyż to co teraz jem w
      porówaniu z moim wcześniejszym jadłospisem jest porównywalne do drakońskiej
      diety. Wprawdie nie jestem głodna ani nic z tych rzeczy, ale przecież wiadomo,
      że przy intensywnym odchudzaniu (w sensie zero słodyczy i mało węglowodanów,
      nagłą i szybka utrata wagi) może dojść do zatrzymania miesiączki, a tego bym
      nie chciała, bo i tak mam problem z nieregularnoscią miesiączek. Dodam jeszcze,
      że te 4 kg starciłam w przeciągu tygodnia sad Więc jak mam się odżywiać, żeby
      wszystko było ok?
    • palinodia Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 08:59
      Hej Laski wink)
      Dziewczyny, a ile czasu jesteście juz na tej diecie antygrzybowej?
      Ja jestem dopiero tydzień mniej-więcej, a wszystkie spodnie już ze mnie
      spadają... No a też jestem szczupła tak w ogóle, więc będzie szkieletor i znowu
      cała rodzina ciotek i babek będzie miała wkrótce, jak mnie ujrzą, temat do
      dyskusji...wink
      Ale stwierdziłam, że mogę sobie chudnąć, gorzej, jeśli taka drastyczna dieta
      rzeczywiście zaszkodzi mi np. na miesiączkę, albo cos?
      Staram się jedzenie jak najbardziej urozmaicać i nie jeść mało, ale jak
      najwięcej. Więc sie wcale nie ograniczam. Prakycznie codziennie robie sobie
      jakiś drób na obiad w różnej postaci. Nie smażę na oliwie z oliwek, ale na
      smalcu (a że mało smażę tak w ogóle, to nie zaszkodzi chybawink i mam nadzieję,
      że ten tłuszcz mnie troche utuczy smile)))
      Czuję, że nic ponadto nie da się z tym zrobic, żeby nie chudnąć więcej.
      A dieta sama w sobie wygląda mi na bardzo zdrową i bardzo mi sie podoba,
      chociaż jest taka drastyczna i czasem przykra (jak wszyscy jedza słodycze, a ja
      kanapke z czosnkiemwink). Wczoraj sobie tak nawet zauważyłam, że przy okazji tej
      diety tyle sie naczytałam o złym wpływie węglowodanów itp, że nawet nie kuszą
      mnie juz dawne przysmaki. Jakoś tak wizualizuje sobie, co sie będzie działo w
      moim wnętrzu, jakbym zjadła swoje ulubione lody waniliowe z owocami, albo
      wedlowskie ptasie mleczko waniliowe... wink No i jakoś mnie nie kusi wtedywink)

PS: Myślę, że schudłam już ze 3-4 kilogramy, ale zdaję sobie sprawę, że ubyło
      mi raczej wody niż czegokolwiek więcej i to mnie pociesza trochę.
    • bastet7 Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 09:15
      Ja na diecie jestem prawie 4 miesiące i schudłam ponad 3 kg. Akurat się z tego
      cieszęwink, aczkolwiek tak mnie zastanawia, czemu tak mało, skoro rzadko kiedy
      przekraczam ilość 1000 kalorii na dobęwink)
      • ape80 Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 09:23
        Ja też tak schudłem, że wszyscy podejrzewają u mnie anoreksję - ale wcale mało
        nie jem. Jestem facetem i mi jest trudniej wyjaśnić dlaczego jestem taki
        "zasuszony".
        • bastet7 Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 10:13
          Zbyt szybkie chudnięcie bez przyczyny mooze swiadczyć o pasożytach, najczęściej
          chodzi o tasiemcasad Może warto się przebadać...
    • witoo3 Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 10:04
      ja przed leczeniem wazyłem 85 kg po 4 miesiacach leczena schudłem do 69 kg i
      ciagle spada jem tyle co zawsze a może wiecej tylko bez słodyczy
      • betina02 Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 10:32
        chudniemy bo odstawiamy cukier to normalne.
        • sylviane Re: Czy Wy tez chudniecie? 01.09.05, 12:05
          Wiecie ja schudłam w pierwszych 3 tygodniach ok 2 kg. Teraz (jestem na diecie
          od ok. półtora miesiąca) waga zaczęła sie stabilizować i znowu wazę 50 kg, tak
          jak w zasadzie przez całe swoje dorosłe życie. Jem znacznie więcej niż przed
          rozpoczęciem kuracji, bo ciagle odczuwam głód.
          • homeopatkaqq JA TYJE . . . 01.09.05, 18:57
            JA JESTEM JEDYNA OSOBA KTORA TYJE JAK NA DROZDZACH CHOC JEST NA DIECIE
            BEZDROZDZOWEJ . . .

JA ROK TEMU WAZYLAM OKOLO 56 KG.
            TERAZ ODKAD ZACZELAM PIC CITROSEPT I TRZYMAC DIETE TO JUZ W DWA MIESIACE PO
            ZAZYCIU TYCH MEDYKAMENTOW WAZE 60 KG .
            I JAK DOTAD TA WAGA SIE UTRZYMUJE....
            I APETYT MI STRASZNIE PODSKOCZYL OD POL ROKU.
            I LEPIEJ SIE CZUJE Z TA TUSZA......
            TYLKO, ZE Z ZADNE STARE SPODNIE NIE WEJDE.....
            • bastet7 Re: JA TYJE . . . 02.09.05, 07:54
              Tyjesz, bo właśnie zwiększył Ci się apetyt i więcej jeszwink Mi się zmniejszył i
              jem dużo mniewink
              Ale najważniejsze, że się dobrze teraz czujeszwink Pozdrawiam
              • konwalia24 Re: JA TYJE . . . 11.10.05, 18:59
                Ja tez niestety tyje, moze ktos zna sposob aby schudnac na tej diecie?
                • shagra Re: A JA NIE TYJE . . . 11.10.05, 20:32
                  Citrosept ponoć zwiększa wchłanianie składników 3 krotnie, więc moze od tego
                  się tyje. Ja po ok 7 tygodniach schudłam jakieś 6-7 kilo tyle że najwięcej na
                  początku jak jadłam głównie surowe warzywa. Teraz nie mam wyrzutów jedzac np
                  migdały, pestki z dyni cyz słonecznik, kalori nie liczę, ale jem ok 1500
                  dziennie, więcej raczej nie. Teraz już mi tak waga nie spada, bo jem więcej.
                  Potrafię zjeść np polbrzymią porcję fasoli zielonej lub szparagowej polanej
                  masełkiem smile
        • alutka333 Re: jak przytyc 09.12.05, 07:43
          juz nawet boje sie wchodzic na wage, schudlam, niestety oprocz diety
          przyczynila sie tez do tego moja choroba i antybiotyki, ale bez tego niestety
          sie nie obeszlo. Jak teraz wzbogacic diete zeby przytyc i zeby poprawily sie
          wyniki, przy tej róży spadl mi poziom RBC, Jaka jest dieta dla rekonwalescenta,
          moze cos podpowiecie
    • nowajulka O.tak...... 11.10.05, 20:44
      ja jestem co prawda na diecie bezglutenowej, ale schudłam bardzo.........
      • konwalia24 Re: O.tak...... 11.10.05, 21:37
        to tylko pozazdroscic, jesli nie chcesz chudnac to jedz orzeszki, migdaly itp.
        Mi niestety nie grozi to wiec jesli ktos ma dobry sposob na zrzucenie
        kilogramow w tej diecie to prosze sie podzielic.
    • mac6581 Re: Czy Wy tez chudniecie? 11.10.05, 22:01
      Jedz duzo filetow z kurczaka(do tego ryz) wink. Kulturysci robia na tym mase tongue_out.
      • konwalia24 Re: Czy Wy tez chudniecie? 11.10.05, 22:06
        Zeby schudnac czy przytyc? wink

Jedz duzo filetow z kurczaka(do tego ryz) wink. Kulturysci robia na tym mase tongue_out.
        • jullieta Re: Czy Wy tez chudniecie? 11.10.05, 22:19
          No, to jeszcze ja do kompletu. Zawsze byłam szczupła, a teraz jestem ... sznurek.
          Nie wiem co robić, chyba się nie da nic zrobić, bo na czym tu można prztyć ?
          Zamierzałam zajść w ciążę, ale najpierw muszę wyleczyć kandydozę, buuu.
        • mac6581 Re: Czy Wy tez chudniecie? 11.10.05, 22:33
          no zeby przytyc oczywiscie wink
          • konwalia24 Re: Czy Wy tez chudniecie? 12.10.05, 13:58
            A moze znasz co na schudniecie, szczegolnie zwiazane z dieta na candida?
            Dzieki,
            • mac6581 Re: Czy Wy tez chudniecie? 12.10.05, 14:26
              Po prostu jedz mniej niz jesz teraz wink.
              • iso1 Re: Czy Wy tez chudniecie? 27.10.05, 19:27
                30 kg w 5 miesięcy (z 97kg na 67 kg). Czyżby to był rekord tego forum ???
                • asiabed Re: Czy Wy tez chudniecie? 27.10.05, 19:54
                  Ło Mamma mija!! smile To chyba faktycznie rekord. Ale czujesz sie chyba okej, nie
                  masz niedowagi??
                • mariusz1233 Re: Czy Wy tez chudniecie? 28.10.05, 02:51
                  ja waże tylko 58 big_grin to pewnie przez te drożdżaki jak myslicie ?
                  • mariusz1233 Re: Czy Wy tez chudniecie? 28.10.05, 02:52
                    17kg niedowagi... czuje sie jak piórko big_grin
                    • zosiad Re: Czy Wy tez chudniecie? 29.10.05, 01:07
                      Nigdy pulchna nie byłam ale spadek wagi na początku leczenia nawet mnie
                      ucieszył. na diecie (mniej lub bardziej rygorystycznej jestem juz ponad dwa
                      lata) Ale teraz jestem przerażona. Od około dwóch tygodni biorę Candida Clear i
                      wyciąg z orzecha czarnego i wszystkei spodnie ze mnie spadają sad Jeszcze trochę
                      a zostanie tylko skóra i kość sad
                      a na dodatek nalot na języku większy niż przed braniem tych specyfików sad
                      Jem normalnie albo nawet więcej niż zwykle.
                      Co robić ?
                      • mariusz1233 Re: Czy Wy tez chudniecie? 29.10.05, 08:05
                        hmmm... moze ten candida clear naprawde dziala?! bo wszedzie czytalem że jak
                        sie stosuje srodki na wypedzenie tych drozdzakow to na poczatku kuracji przez
                        pare tygodni chyba jest znaczne pogorszenie a pozniej jest taki moment ze
                        wszystko sie poprawia, wiec moze to naprawde pomaga!! nie wiem bierz caly czas
                        i patrz co sie dzieje i pisz smile
    • paszczak44 Re: Czy Wy tez chudniecie? 14.11.05, 07:30
      • sikor_ka Re: Czy Wy tez chudniecie? 14.11.05, 21:14
        166 wzrostu i 47kg. 4 kg uleciało jak wspomnienie i za nic nie mogę przytyć.
        Fakt jem mało i prawie wyłącznie warzywka a przy tym nie cierpię gotować.
        Po lodówce od połowy czerwca hula wiatr a ja przestałam zazdrościć własnym psom
        bogatej, urozmaiconej 'miseczki'.
        • listek_na_wietrze Re: Czy Wy tez chudniecie? 14.11.05, 22:43
          a ja mam 169 cm wzrostu i ważę 56 kg. Dodam, że dopiero przymierzam się do
          diety. Schudłam okropnie w tym roku (stres ?choroba? szpital?), boję się, że
          mnie znajomi nie poznają po miesiącu głodowania...
          • michell Re: Czy Wy tez chudniecie? 09.12.05, 09:03
            sory... nie wierze, ze tak rygorystyczna dlugotrwala dieta wyjdzie komus z was
            na zdrowie. szczegolnie kobietom. to prowadzi do wyniszczenia.
            • balamutka Re: Czy Wy tez chudniecie? 09.12.05, 13:47
              Chudnę... wszystko zaczęło na mnie wisieć. Ta dieta mnie męczy, zawsze byłam
              łakomczuchem sad
    • ula.smith Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 15:58
      Podobnie jak większość - chudnę. Jestem już taka cieniutka że prawie mnie nie
      widać. Gdzieś wyczytałam że to dobry symptom - organizm pozbywa się
      nagromadzonego tłuszczu a wraz z nim toksyn. Wcale nie martwi mnie moja waga,
      tylko czasami rodzina zwraca mi uwagę że wyglądam mizernie. Nie przejmujcie
      się. Po wyleczeniu się troszke przytyjemy, bo będziemy jedli więcej cukrów niż
      teraz smile
    • grzesio22 Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 18:20
      No tak-większość z nas wygląda jak typowi anorektycy.
      Kiedyś przy wzroście 178 ważyłem 72 kilogramy. Przez wiele lat miałem problemy
      żołoądkowe więć moja waga systematycznie spadała,a rok temu tak mnie dopadło
      (prawie wszystkie dolegliwości związane z candidą z listy dr.Janusa),że moja
      waga spadła do 57 kg.
      Po rozpoczęciu leczenia i drakońskiej diecie moja waga zatrzymała się.Po 7
      miesiącach kuracji i jedzeniu "byle czego" przytyłem o 3 kilogramy.Myślę,że po
      oczyszczeniu organizmu z toksyn i wszelkiego rodzaju paskudztwa organizm
      potrafi właściwie odrzywić się prawie samym pokarmem roślinnym(wcześniej
      jadałem tylko mięsko i ogromne ilości słodyczy).
      Po prostu trzeba wytrzymać pierwszy okres leczenia(u mnie twało to 3
      miesiące),a później jest już tylko lepiej.
      Mam taką nadzieję,że za kilka miesięcy będę mógł Wam się pochwalić,że jestem
      już zdrowy czego tu wszystkim życzę grześ
      • jullieta Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 20:41
        Grzesiu, a na czym Ty przytyłeś te 3 kilogramy, bo mnie bardzo by się przydały,
        byłabym ok. Ważyłam ok. 57 kg, przy wzroście 170 cm, a teraz 55 kg, jakby dodać
        te 3, to byłoby w sam raz!!! Jak długo czekałeś na te dodatkowe 3 kg, właśnie 3
        m-ce?
        A chlebek i mięsko jadłeś? Czy tylko roślinki?

Pozdrawiam.
        • asiabed Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 21:40
          Ja zauwazylam, ze juz nie chudne - a ostatnio nawet czuje sie ciezsza...Moj
          organizm dosc szbko adaptuje sie do nowych warunkow...zaczelam czuc sie zle,
          wiec musialam zmniejszym porcje!Wygladam oki, w sumie waze gdzies w granicach 57
          przy wzroscie 170 (tak Jak Ty Julietta) bys chciala.
          Kiedys odchudzalam sie i moj metabolizm tak sie spowolnil i przestawil na niskie
          obroty, ze potrafilam przez caly dzien funkcjonowac na dwoch jablkach, albo
          litrze soku, tak pare dni pod rzad...Straszne, dobrze ze z tego wyroslam...w
          kazdym razie teraz zauwazylam, ze zmniejszona podaz bialka tez na mnie dobrze
          nie dziala. Ale fakt nie jedzenia weglowodanow prostych - juz chyba nie stanowi
          dla mojego organzimu problemu...Mam wrazenie, ze znow spowolnila mi sie
          przemiana materii.

• alutka333 Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 21:54
            Bardzo ucieszyły mnie te wasze informacje ze powoli przestajecie chudnac, ja
            juz boje sie wchodzic na wage, jestem na diecie 2 miesiace, ale po
            antybiotykach chyba musze przedluzyc ten okres I etapu, schudłam okropnie i az
            sie boje , zeby nie wyszlo co innego, brakuje mi owocow no i ze wzgledu na
            alergie nie moge jesc surowych warzyw i fasoli. Juz nie wiem co jesc zeby
            przytyc,mam nadzieje ze proces chudniecia ustanie w ciagu miesiaca
            • asiabed Re: Czy Wy tez chudniecie? 17.12.05, 23:53
              Moze jedz wiecej miesa i tluszczy (nie wiem czy maslo mozesz).
        • grzesio22 do jullietty 18.12.05, 10:37
          Po czyma ja aż tak........ przytyłem smile
          Mięsko jadam z dużą ilością surówki,chlebek jadam,ale tylko z własnego wypieku
          na zakwasie.Przez te siedem miesięcy wypiłem ok.2 litry tranu i ok.7-10 litrów
          oliwy extra virgin.Oliwa jest bardzo kaloryczna,więc może dlatego "przybywam"
          pozdrawiam grześ
          • jullieta Re: jeszcze raz do Grzesia... 18.12.05, 15:32
            A dużo tego mięska i chlebka jadasz? Ja mogę jeść produkty z glutenem, więc
            chlebek mnie nie szkodzi (na zakwasie i żytni, oczywiście), ale nie wiem ile
            tego chleba i jak często można? Tak, gdziesz czytałam, że powinno się dużo oliwy
            pić, a Ty jak tę oliwę używasz, że tyle wypiłeś? Ja stosuję 10 ml w metodzie
            Słoneckiego, no i troszku do surówek, może to zdecydowanie za mało jest? U
            Ciebie wychodzi 1l na 1 m-c. Kiedyś to wagę trzymałam słodyczami i innymi
            węglowodanami, a teraz, ech...

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
            • grzesio22 do jullietty 19.12.05, 18:32
              Chleba jadam cztery kromki dziennie (chleb jest ze słonecznikiem).
              Dwie kromki z masłem i odrobiną sera żółtego,pozostłe ze smalcem własnej roboty
              plus mały kawałek pieczonego mięsa.
              Zawsze do kanapek jest duża porcja z warzywami(pomidor,kapusta ,sałata,cebula
              itp.),zawsze do sałatki jest oliwa.
              W sobotę i niedzielę pozwalam sobie na duży kawałek mięsa(surówka z marchwi i
              buraka i naprawdę dużo oliwy)-to moje ulubione danie.
              Dwa razy w tygodniu robie także podpłomyki na zakwasie.
              Tak czy owak tego pieczywa rzeczywiście jest trochę,ale zawsze jest do tego
              porcja surowki.
              Bardzo lubię jeść także orzechy,oczywiście z dużą ilością surówki z oliwą.
              Sam się sobie dziwię,że bez grama cukru można całkiem dobrze żyć.Szkoda
              tylko,że tak późno się o tym dowiedziałem,ale lepiej poźno niż wcale.
              Pozdrawiam grześ
    • aga_76 Re: Czy Wy tez chudniecie?-jaki sens? 18.12.05, 14:06
      Witam,
      ja co prawda nigdy nie sprawdzałam czy mam grzybki czy nie, choć po czytaniu forum chyba zrobię sobie te badania, bo część objawów mam. Natomiast mój synek 16 miesięcy ma grzyba. I tak się zastanawiam, bo z jednej strony rozumiem przestrzeganie diety (wszak trzeba się wyleczyć), z drugiej większośc osób po przejściu na taką dietę chudnie zastraszjąco. Nie jestem pewna czy przestawiając mojego małego na tą dietę nie zaszkodzę mu przy okazji.
      Będąc w ciąży znim sama byłam na diecie cukrzycowej i na początku chudłam, więc zwiększono mi ilośc kalorii. Może Wy po prostu za mało jjecie?? Przeciez nie ilośc kalorii jest w tej diecie taka bardzo ważna....Teraz po ciązy schudłam też drastycznie (mam 170 wzrostu i ważę 45 kg!, ale zdecydowanie źle się odżywiam). Nie chciałbym aby mój synek też zaczął chudnąć (i tak jest szczuplutki bardzo).

Czy mamy mające małe dzieci, które są na diecie (dzieci nmie mamysmile) mogłyby mi napisać czy ich pociechy zaczęły chudnąć tak jak to opisują dorośli tutaj? Co zrobić w sytuacji, kiedy zauważy się drastyczny proces chudnięcia u malucha?

Pozdrawiam.
      Aga
      • balamutka Re: Czy Wy tez chudniecie?-jaki sens? 18.12.05, 23:32
        Ja chyba wreszcie przestałam chudnąć. Teraz utrzymuję stałą wagę smile
        • ape80 Re: Czy Wy tez chudniecie?-jaki sens? 19.12.05, 17:30
          Co zrobić aby przytyć a nie dać pożywki dla candidi ? Wiem - dieta, ale zimą
          musi człowiek zjadać więcej węglowodanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka