Dodaj do ulubionych

jaki lekarz??

09.02.06, 18:38
juz dawna podejrzewałam candidie :bole
brzucha,zatoki,katar,alergie,biegunku,wzdęcia,trądzik.
Lekarze nie wiedzeili co mi jest po zrobieniu badania krwi i moczu
stwierdzali że to stres.Zrobiłam ten test ze slina i wyszedł
pozytywnie ,teraz chce zrobić badanie kału i zacząć leczenie ,jednak niewiem
do jakiego lekarza mam iśc żeby mi nie powiedział znowu że to nerwy??Niewiem
teraz od czego zacząć :czy samemu zrobić badanie kału i wtedy z poztywnym
wynkiem iść do lekrza??jeśli tak to do jakiego lekarza??do ogolnego czy moz
ena przykłads do gastrologa???
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: jaki lekarz?? 09.02.06, 22:01
      Leczeniem kandydozy powinien kierowac gastrolog.......ale naprawdę trudno jest
      znalexć dobrego...niestety wiekszośc polskich lekarzy uparcie twierdzi, że taka
      choroba jak kandydoza to oczywiście istnieje, ale dotyczy tylko ludzi z HIV lub
      nowotworami...........także lepiej zrób badanie i lecz sie na wlasną rekę z
      forumowiczami.................
      • iwna19 Re: jaki lekarz?? 09.02.06, 22:30
        Ja na wlasna reke zrobilam badanie. Wyszedl obfity przerost Candida. Dzis bylam
        u lekarza pierwszego kontaktu, ktory totalnie zlekcewazyl mojego grzybka i
        powiedzial, ze nic mi nie jest, a objawy, ktore zaczely sie tuz po masowym
        braniu antybiotykow, na pewno nie sa spowodowane Candida. We wtorek ide do
        gastrologa, moze on sie zainteresuje... Pozdrawiam i zycze znalezienia
        solidnego lekarza! wink
        • awisienka Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 01:00
          To załamujace jakimi ignorantami są polscy lekarze! Najgorsi są lekarze
          pierwszego kontaktu, którzy nie chcą dawać skierowań do żadnych specjalistów. I
          na wszystkie dolegliwości maja jeden lek- antybiotyk!! Cała moja rodzina ma
          candidę. Ja jestem w 8 miesiacu ciąży i w tej ciązy antybiotyk brałam już dwa
          razy!! Candida wyszła u nas przypadkiem, podczas biorezonansu- poszłam na niego
          z dziećmi- są strasznymi alergikami. Już nie wiedziałam co robić. Okazało się,
          że to skutki wspaniałego leczenia antybiotykami. Na marzec jesteśmy zapisani do
          dr Mikołajewicz i nie mam zamiaru do tego czasu narażać moich dzieci na kontakt
          z żadnym innym lekarzem!
          • awisienka Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 01:18
            Upss... Podałam nazwisko... Przepraszam....
            • butrym1 Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 10:21
              tak się zastanwiam dlaczego lekarze pierwszego kontaktu, bagatelizują sprawę
              candida i przepraszam że możę na tym forum ale podzielę się kilkoma
              obserwacjami.
              Po pierwsze lekarz pierwszego kontaktu ma bardzo dużo pacjentów( związne jest
              to z kasą-im więćej pacjentów tym więcej wpływającej składki z NFZ)
              Z tego powodu ma dla pacjenta mało czasu 5-15 minut( wizyta)
              Po drugie wysłanie na badania czy do specjalisty kosztuje, i znowu się kłania
              składka z NFZ.
              Po trzecie lekarz który przymuje dużo pacjentóww w pracy i w domu nie ma czasu
              na samodokształcenie i powiela to czego się nauczył na studiach parę lat
              wcześniej, czyli wszyskie choroby przykłada do tego samego wzorca( zapelenie
              bakteryjne-czyli antybiotyki)
              Po czwarte utarło się wśród lekarzy opinia że antybiotyk to jest panacum na
              wszystko, jeżeli nie pomaga to człowiek choruje na nerwicę.
              Po piąte sami wiemy jak mocno rozwijają się firmy farmceutyczne (można to
              sprawdzić przeglądając dodatek do "Gzety Wyborczej" -"Praca"- ilu szukają
              pracowników do działu handlowego).Nie jest to więc bez znaczenia jakie leki i
              jakiemu lekrzowi propnują (legalnie lub mniej).
              po szuste przekłąd się to na to jakie leki lekarz przepisuje choremu.
              Po siódme do wszystkich lekarzktórzy czytają to forum, Panie i Panowie weżcie
              się do pracy i zacznijcie czytać literature zachodnią któa bije na alarm jeżeli
              chodzi o zapalenie candida.
              Pozdrawiam
              • emila25 Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 11:20
                Ja przez trzy lata byłam leczona u najlepszego gastrologa w Warszawie
                profesora, i było mi coraz gorzej i coraz wiecej brałam lekow na obniżenie
                kwasowosci żoładka, robione mialam prawie wszystkie badania ( wszystko było ok)
                i nie ustalił co mi naprawde jest, a nikłam w oczach. Mysle ze gdybym dalej
                byla u niego leczona to wyladowalabym w szpitalu dla chorych umysłowo.

Pozdrawiam
                • daggy Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 16:57
                  Ja tez się leczę u profesora gastrologa... Mam nadzieję, że nie ten sam.
          • lilasek Re: jaki lekarz?? A może mikstura? 17.02.06, 15:27
            awisienka napisała:

Ja jestem w 8 miesiacu ciąży i w tej ciązy antybiotyk brałam już dwa
            > razy!! Candida wyszła u nas przypadkiem, podczas biorezonansu- poszłam na niego
            >
            > z dziećmi- są strasznymi alergikami.

Myślę, że Wam wszystkim mogłaby pomóc receptura p.Józefa Słoneckiego
            www.bioslone.pl. Jest to całkiem naturalna metoda, na tyle łagodna, że nie
            spowoduje bałaganu w ciąży, a wszelkie leki zagrażają dziecku. Pijąc to całą
            rodziną, z czasem (to trwa, ale przynajmniej jest skuteczne) się wyleczycie.
            Co do lekarza, to mamy go tu na forum - można się z nim umówić.
      • natalka1983 Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 16:39
        no tak w przyszlym tyg robie badanie na candidie,i potem chce znalesc lekarza
        ale jak mi zaden nie pomoze to bede musiala sie sama leczyc!!
        jednak niewiem czy te probiotyki i leki antygrzybicowe mozna dostac bez
        recepty???i jesli mialabym sie sama leczyc to niewiem tez jakie dokladnie kupic
        te probiotyki i leki antygrzybicze???
        • awisienka Re: jaki lekarz?? 10.02.06, 19:26
          Ja dziś byłam z dziećmi u lakarza- alergologa, ale uświadomionego. Oprócz diety
          rozpisał nam lecznie za candidę i pasożyty- jedno idzie podobno w parze z
          drugim. To tez absurd- psy odrobaczam raz na 3 miesiace, a zapomniałam o
          własnych dzieciach. O tym tez nie przypominają nam rodzicom lekarze.
    • iwna19 Re: jaki lekarz?? 17.02.06, 14:46
      2 dni temu bylam u gastrologa z moja candida. Pokazalam wynik i co? zero
      reakcji! pani doktor zapisala mi tylko jakies lek przeciwgrzybiczy na 4 dni!!!
      czy ona mysli ze po 4 dniach mi to przejdzie skoro ludzie nie moga tego
      wyleczyc latami??!! az mnie krew zalezwa na sama mysl, jacy ci lekarze sa
      glupi.... uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka