Dodaj do ulubionych

zakraplanie nosa

03.03.06, 10:22
Mam potworne bóle głowy po zakraplaniu nosa alocitem,nie wiem czy to normalny
objaw,te bóle są nie do wytrzymania przez co nie potrafię zmusić się do
codziennego zakraplania. Czy też macie takie objawy?
Jeszcze jedno pytanie,czy "palenie" w zatokach w czasie zakraplania też jest
oblawem ciągłym czy po jakimś czasie przeszło Wam?
Obserwuj wątek
    • nataszaru Re: zakraplanie nosa 03.03.06, 16:03
      A czy rozcieczasz alocit? Co najmniej 1:1, albo i bardziej. Przeczytaj, co dr
      Słonecki pisze na ten temat odpowiadajac na pytania wlasnie w takich
      sytuacjach, jak Twoja. Co prawda jego głowna strona od jakiegos czasu sie nie
      otwiera, ale wciaż otwiera się link właśnie na korespondencję - skopiuj go i
      wklej, moze sie otworzy i poszukaj swojego tematu tam:
      72.14.207.104/search?q=cache:rmztt_XhPzIJ:www.bioslone.pl/wym_zdan.php%3Fnrtematu%3D1+oliwa+z+oliwek+alocit&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1&lr=lang_pl

Moze nalezy tez (zgodnie z sugestią dra)nie zakrapiac do obydwu dziurek na raz,
      tylko rano do jednej, a wieczorem do drugiej.
      Ja zakrapiam do obydwu na raz(albo nawet wlewam półkroplomierza) 2 razy
      dziennie rozcieczony 1:1 z przegotowaną wodą, dostaje natychmiast kataru, ale
      potem jest ok. Ale to zalezy na jakim etapie oczyszczania kto jest. Moze u
      Ciebie jest wiecej do oczyszczania i masz bardzo gwałtowną reakcję. Lepiej
      wolniej i bez sensacji.
      Pozdrawiam
    • pantarejka Re: zakraplanie nosa 03.03.06, 16:17
      Ja po zakraplaniu nosa alocitem mam wzmożony katar, ale w efekcie nos mi się
      odtyka i mogę oddychać pełną piersią. Od niektórych osób słyszałam, że czuły
      ból. Po jakimś czasie im przeszedł, co więcej odetkało się np. ucho. Ostatnio
      do mojej diety włączyłam czosnek. Po czosnku czuję pulsowanie w zatokach - tak
      jakby ktoś systematycznie mnie tam uderzał. Dr Słonecki w swojej książce pisze,
      że candida u większości chorych ma swoje siedlisko macierzyst właśnie w
      zatokach. Stąd ten okropny ból. Po czosnku odczusia są jeszcze silniejsze.
      Odlot! Aha - dr Słonecki zaleca w swojej książce alocit w proporcji 1:2
      rozcienczony woda. Proporcja 1:1 może być zbyt mocna.
      • calgaryjka Re: zakraplanie nosa 03.03.06, 23:10
        mam też książke pana Słoneckiego i on poleca rozcieńczyć alocit w proporci 1 do
        3 .Przed chwilką sprawdziłam ,a także można na początku rozcieńczać mocniej i po
        paru dniach wrócić do zalecanej proporcji.Ból to sama przyjemność jak można
        wreszcie spać z odetkanym nosem ,a i pieczenie czasami jest ,a czasami nie ma
        • pantarejka Re: zakraplanie nosa 04.03.06, 10:37
          Masz całkowitą rację: proporcja 1:3.
    • jullieta Re: zakraplanie nosa 04.03.06, 12:52
      Zakraplam nos od 4 m-cy. Boli mnie bardzo, choć raz mocniej raz mniej. Mam cały
      czas nadzieję, że ból się będzie zmniejszał, ale nadal bardzo mnie boli!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka