Dodaj do ulubionych

witaminy i mineraly

17.04.06, 10:58
Jakie stosujecie preparaty multiwitaminowe i mikroelementy w walce z candidia
Jakie mozecie polecic dla doroslych a jakie dla dzieci? Najlepiej te dostepne
w aptekach
Obserwuj wątek
    • olimpia81 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 14:03
      z dostępnych w aptece stosuję tabletki o nazwie "DIDA" w ulotce pisze że
      działają one zabójczo na grzyba Candida. Bierze się dwie rano na czczo pół
      godziny przed posiłkiem. Cena 100 zł ale polecam-warto. Poza tym biorę witaminy
      odpowiednie do grupy krwi oraz AC-Zymes(2 mln bakterii)-do kupienia w sklepach
      calivita. Podaję adres internetowy: www.calivita.com
      • zocha18 Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 21:35
        " witaminy odpowiednie do grupy krwi"
        czy te witaminy tak się nazywają?mam iśc do apteki i poprosić witaminy dla
        grupy A, czy mam przeczytać gdzieś sobie jakie są dla A, sorry wiem że głupie
        pytanie, ale przy candida, jestem usprawiedliwionasmile)
    • ludzikowa1 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 15:21
      A czy ten Ac Zymes mozna kupic tez w aptekach?
      • agazabcia1 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 16:41
        Ac-Zymes w aptekach raczej nie ma, bo tez pytałam o niego.

A czy multiwitamina "DIDA" jest w postaci związku organicznego? bo tylko takie
        sprzyjają zdrowiu wg. dr Janusa.
    • nowajulka Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 15:43
      Ja dostałam dzisiaj minerały Schindlea. Od jutra testuję na sobie - a jak nie
      umrę (hi,hi)od tego proszku, to za tydzień podam je Synkowi. Zamówiłam jeszcze
      Acerolę - naturalną witC z wiśni. Odezwę się na kilka tygodni i napiszę o
      efektach.
      • olimpia81 Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 17:28
        AC-Zymes nie można kupić w aptakch, ja kupuję w Polanicy Zdrój, bo tam jest
        sklep z suplementami ale zajrzyj na strone www.calivita.pl tam tez chcyba mozan
        zamówic
        • olimpia81 Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 17:29
          tzn. www.calivita.com, a nie pl
      • nataszaru Re: do nowajulka 18.04.06, 19:47
        Dziel sie prosze wrazeniami ze spozywania mineralow Sch.. Natomiast jesli
        zamowilas acerole z firmy Naturell, to zwroc uwage na to, ze zawiera ona
        substancje slodzace dekstroze i ksylitol. Co prawda opinie na temat ksylitolu
        sa rozne, ale ja niestety z tej kupionej aceroli ze wzgledu na dekstroze i
        ksylitol nie korzystam sad
        • nowajulka Re: do nowajulka 18.04.06, 22:48
          W składzie jest proszek acerola i maltodekstroza.
          Kupiłam to Synkowi, aby podać w razie jakiegoś choróbska. Lepsze to niż
          słodzona cukrem zwykłym wit C dla dzieci.
          • nowajulka Re: do nowajulka 19.04.06, 12:24
            Dzisiaj pierwszy raz piłam minerały. Na razie żyję hi,hi - głupio się czuję
            pijąc "ziemię".
            • zocha18 Re: do nowajulka 19.04.06, 17:40
              Własnie zastanawiam sie nad kupnem na allegro widzialam 1000ml za 66 zł, ale
              mam obawy, że to może być jakieś oszustewko, chociaz facet ma dużo pozytywów, a
              ty Nowajulka, gdzie i za ile kupowałaś?
              • nowajulka Re: do nowajulka 19.04.06, 18:04
                W Biogenezie za 80zł.
                • zocha18 Re: do nowajulka 03.05.06, 00:32
                  Jestem na diecie 3 miesiace, objawy candidy ustapiły, ale od 3-ch dni mam
                  potworne bóle stawow, szczególnie od łydek w dół, stopy mi wykreca, i włosy
                  wypadaja bardziej, stan skóry pogorszył sie i wszystko w ciągu 3-ch dni.Zapewne
                  to brak minerałów, bo nic ostatnio nie brałam. I zamówiłam właśnie lifepack
                  senior i minerały schindele's, ale czy to wystarczy, czy powinnam cos jeszcze
                  brać?
                  • nowajulka Re: do nowajulka 03.05.06, 14:37
                    A jaki jest skład lifepack senior ?
                    Bo minerały schindlea mają głównie żelazo i krzem.
                    • zocha18 Re: do nowajulka 03.05.06, 14:49
                      Skład jednej kapsułki:Beta-karoten, witamina C, witamina B2, witamina B5,
                      witamina B12,E kwas foliowy, mied?, cynk, chrom.witaminy,D3,C, PP, H , wapń,
                      fosfor, magnez, miedź, cynk, selen, chrom, mangan, beta – karoten, liofilizat
                      pałeczek kwasu mlekowego.Chyba to brak wapnia, ale miałam nockę rwało mnie
                      wszystko, coś jak reumatyzm. I chyba to ma zwiazek z tym, że pierwszy raz od 3-
                      ch miesiecy wypiłam kawe czarną, nie muszę dadawać, że nocka nieprzespana,
                      kołatanie serca itd.Ale już 2 dni przed kawą stawy pobolewały.
                      • monikx2 Re: do nowajulka 03.05.06, 15:37
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=30362472
    • aniabasior Re: witaminy i mineraly 05.05.06, 22:19
      Prparaty w aptekach to wyłacznie sma chemia, sam przekonałam się o tym(chemia
      skzodzi organizmowi).
      Polecam Calivita
      Paraptotex, Ac-Zymes, Garlic CAps, C-500
      multiwitaminy to;
      dzieci; Lion Kids, Lion Kids C, Inflant Formula-krople dla niemowlat, Lion KIds
      + D
      młodziez i dzieci starsze Full Spectrum
      dorosli Senuior Formula.
      Do tego mozna jeszcze (ale nie koniecznie) sok Polinesian Noni lub w
      kapsułkach, Nopalin
      Polecam ,nie byłam przekonan jak wiele osób zanim nie spróbowłam i jestem
      zadowolona, wyleczyłam dzieci z lablii i glisty i teraz jets super.
      Wystarczy przejsc kuracje i potem zobaczyc wyniki (laboratorium)
      Pozdrawiam
      Ania
      anbas@wp.pl
      gg-7211158
      • asiabed Re: witaminy i mineraly 06.05.06, 13:49
        a idzisz, ja stosowalam paraprotex w polaczeniu z dieta antycandida, i lamblii
        ne wylczylam...al to pewnie kwestie indywidualnego odbioru preparatu.

poza tym peparart z calivity nie sa w pelni naturalne (nie wszystkie).

ale po wiele z nich siegam, bo mysle mimo wszystko, ze sa troche lepsze niz
        wiekszosc tych z apteki.
        • aniabasior do asiadeb 06.05.06, 17:37
          Witam.
          TAk zalezy od zaawansownai choroby, napewno najpierw jest potrezbna 100%
          diagnoza od lekarza co za choroba dokałdnie ejst , leczenie antybiotykiem ,ale
          mozna do tego właczyć Produkty CaliVity.
          TAkz alezy od organizmu jak odczuwa to wszytko.
          Ale dopóki nie spróbowłam to sie nie dowiedziąłm, moje maluchy chorowąły i
          maiły problemy z pasozytami, ale dzieki CaliVicie sa zdrowe i nie mają
          zepsutego organizmu (przez aptekowa chemię).
          NApewno CAliVita jest bardziej pozyteczna niz nasze kjochane apteki.
          Nie psułabym organizmó moim maluchom jelsi maiłabym dawac chemie z CAlivity.
          A tak wiem ze to w 100% naturalne i to sie ceni.
          Wiec warto w moim przypadku było się wpisac do firmy aby taniej sie zaopatrywac
          w specyfiki(skomponowane w tabletkach, kapsułkach czy sokach)
          100% pewnosci witaminy, minerały itp.
          Pozdrawiam
          Ania
          anbas@wp.pl
          gg-7211158
          • magnumator Re: do asiadeb 22.10.06, 13:26
            Trochę temat podupadł. Polecam minerały opracowane przez doktora Tadeusza
            Podbielskiego TP-1, TP-2. Przed pojawieniem się internetu i reklam w telewizji
            państwowej to był jeden z częściej stosowanych (przez chorych w tym na raka)
            specyfików z drugiego obiegu (nie dostępny w aptece). Teraz jakoś ludzie
            bardziej wierzą reklamom... A producent nie ma dobrego marketingu, nawet na ich
            stronie trudno dowiedzieć, się co to za rewelacja? Wygląda na to, że jest to
            preparat koloidalny (jony mikroelementów w odpowiednio dobranych proporcjach).
            Na litr wody demineralizowanej wlewa się 1 buteleczkę TP-1 (później już używamy
            TP-2). I pijemy 3 razy dziennie po 5 ml (na początku mniej wg ulotki). Starcza
            na ok 10 tygodni, a cena 11 zł za TP-1, 12 zł za TP-2. Chyba nie duży koszt?
            Ale jest tam tylko kilka podstawowych minerałów, za to dobrze przyswajalnych,
            tanich, no i we właściwych proporcjach (statystycznie rzecz biorąc). Szczegóły
            na stronie www.dr.podbielski.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka