ludzikowa1 17.04.06, 10:58 Jakie stosujecie preparaty multiwitaminowe i mikroelementy w walce z candidia Jakie mozecie polecic dla doroslych a jakie dla dzieci? Najlepiej te dostepne w aptekach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia81 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 14:03 z dostępnych w aptece stosuję tabletki o nazwie "DIDA" w ulotce pisze że działają one zabójczo na grzyba Candida. Bierze się dwie rano na czczo pół godziny przed posiłkiem. Cena 100 zł ale polecam-warto. Poza tym biorę witaminy odpowiednie do grupy krwi oraz AC-Zymes(2 mln bakterii)-do kupienia w sklepach calivita. Podaję adres internetowy: www.calivita.com Odpowiedz Link
zocha18 Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 21:35 " witaminy odpowiednie do grupy krwi" czy te witaminy tak się nazywają?mam iśc do apteki i poprosić witaminy dla grupy A, czy mam przeczytać gdzieś sobie jakie są dla A, sorry wiem że głupie pytanie, ale przy candida, jestem usprawiedliwiona) Odpowiedz Link
ludzikowa1 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 15:21 A czy ten Ac Zymes mozna kupic tez w aptekach? Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: witaminy i mineraly 17.04.06, 16:41 Ac-Zymes w aptekach raczej nie ma, bo tez pytałam o niego. A czy multiwitamina "DIDA" jest w postaci związku organicznego? bo tylko takie sprzyjają zdrowiu wg. dr Janusa. Odpowiedz Link
nowajulka Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 15:43 Ja dostałam dzisiaj minerały Schindlea. Od jutra testuję na sobie - a jak nie umrę (hi,hi)od tego proszku, to za tydzień podam je Synkowi. Zamówiłam jeszcze Acerolę - naturalną witC z wiśni. Odezwę się na kilka tygodni i napiszę o efektach. Odpowiedz Link
olimpia81 Re: witaminy i mineraly 18.04.06, 17:28 AC-Zymes nie można kupić w aptakch, ja kupuję w Polanicy Zdrój, bo tam jest sklep z suplementami ale zajrzyj na strone www.calivita.pl tam tez chcyba mozan zamówic Odpowiedz Link
nataszaru Re: do nowajulka 18.04.06, 19:47 Dziel sie prosze wrazeniami ze spozywania mineralow Sch.. Natomiast jesli zamowilas acerole z firmy Naturell, to zwroc uwage na to, ze zawiera ona substancje slodzace dekstroze i ksylitol. Co prawda opinie na temat ksylitolu sa rozne, ale ja niestety z tej kupionej aceroli ze wzgledu na dekstroze i ksylitol nie korzystam Odpowiedz Link
nowajulka Re: do nowajulka 18.04.06, 22:48 W składzie jest proszek acerola i maltodekstroza. Kupiłam to Synkowi, aby podać w razie jakiegoś choróbska. Lepsze to niż słodzona cukrem zwykłym wit C dla dzieci. Odpowiedz Link
nowajulka Re: do nowajulka 19.04.06, 12:24 Dzisiaj pierwszy raz piłam minerały. Na razie żyję hi,hi - głupio się czuję pijąc "ziemię". Odpowiedz Link
zocha18 Re: do nowajulka 19.04.06, 17:40 Własnie zastanawiam sie nad kupnem na allegro widzialam 1000ml za 66 zł, ale mam obawy, że to może być jakieś oszustewko, chociaz facet ma dużo pozytywów, a ty Nowajulka, gdzie i za ile kupowałaś? Odpowiedz Link
zocha18 Re: do nowajulka 03.05.06, 00:32 Jestem na diecie 3 miesiace, objawy candidy ustapiły, ale od 3-ch dni mam potworne bóle stawow, szczególnie od łydek w dół, stopy mi wykreca, i włosy wypadaja bardziej, stan skóry pogorszył sie i wszystko w ciągu 3-ch dni.Zapewne to brak minerałów, bo nic ostatnio nie brałam. I zamówiłam właśnie lifepack senior i minerały schindele's, ale czy to wystarczy, czy powinnam cos jeszcze brać? Odpowiedz Link
nowajulka Re: do nowajulka 03.05.06, 14:37 A jaki jest skład lifepack senior ? Bo minerały schindlea mają głównie żelazo i krzem. Odpowiedz Link
zocha18 Re: do nowajulka 03.05.06, 14:49 Skład jednej kapsułki:Beta-karoten, witamina C, witamina B2, witamina B5, witamina B12,E kwas foliowy, mied?, cynk, chrom.witaminy,D3,C, PP, H , wapń, fosfor, magnez, miedź, cynk, selen, chrom, mangan, beta – karoten, liofilizat pałeczek kwasu mlekowego.Chyba to brak wapnia, ale miałam nockę rwało mnie wszystko, coś jak reumatyzm. I chyba to ma zwiazek z tym, że pierwszy raz od 3- ch miesiecy wypiłam kawe czarną, nie muszę dadawać, że nocka nieprzespana, kołatanie serca itd.Ale już 2 dni przed kawą stawy pobolewały. Odpowiedz Link
monikx2 Re: do nowajulka 03.05.06, 15:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=30362472 Odpowiedz Link
aniabasior Re: witaminy i mineraly 05.05.06, 22:19 Prparaty w aptekach to wyłacznie sma chemia, sam przekonałam się o tym(chemia skzodzi organizmowi). Polecam Calivita Paraptotex, Ac-Zymes, Garlic CAps, C-500 multiwitaminy to; dzieci; Lion Kids, Lion Kids C, Inflant Formula-krople dla niemowlat, Lion KIds + D młodziez i dzieci starsze Full Spectrum dorosli Senuior Formula. Do tego mozna jeszcze (ale nie koniecznie) sok Polinesian Noni lub w kapsułkach, Nopalin Polecam ,nie byłam przekonan jak wiele osób zanim nie spróbowłam i jestem zadowolona, wyleczyłam dzieci z lablii i glisty i teraz jets super. Wystarczy przejsc kuracje i potem zobaczyc wyniki (laboratorium) Pozdrawiam Ania anbas@wp.pl gg-7211158 Odpowiedz Link
asiabed Re: witaminy i mineraly 06.05.06, 13:49 a idzisz, ja stosowalam paraprotex w polaczeniu z dieta antycandida, i lamblii ne wylczylam...al to pewnie kwestie indywidualnego odbioru preparatu. poza tym peparart z calivity nie sa w pelni naturalne (nie wszystkie). ale po wiele z nich siegam, bo mysle mimo wszystko, ze sa troche lepsze niz wiekszosc tych z apteki. Odpowiedz Link
aniabasior do asiadeb 06.05.06, 17:37 Witam. TAk zalezy od zaawansownai choroby, napewno najpierw jest potrezbna 100% diagnoza od lekarza co za choroba dokałdnie ejst , leczenie antybiotykiem ,ale mozna do tego właczyć Produkty CaliVity. TAkz alezy od organizmu jak odczuwa to wszytko. Ale dopóki nie spróbowłam to sie nie dowiedziąłm, moje maluchy chorowąły i maiły problemy z pasozytami, ale dzieki CaliVicie sa zdrowe i nie mają zepsutego organizmu (przez aptekowa chemię). NApewno CAliVita jest bardziej pozyteczna niz nasze kjochane apteki. Nie psułabym organizmó moim maluchom jelsi maiłabym dawac chemie z CAlivity. A tak wiem ze to w 100% naturalne i to sie ceni. Wiec warto w moim przypadku było się wpisac do firmy aby taniej sie zaopatrywac w specyfiki(skomponowane w tabletkach, kapsułkach czy sokach) 100% pewnosci witaminy, minerały itp. Pozdrawiam Ania anbas@wp.pl gg-7211158 Odpowiedz Link
magnumator Re: do asiadeb 22.10.06, 13:26 Trochę temat podupadł. Polecam minerały opracowane przez doktora Tadeusza Podbielskiego TP-1, TP-2. Przed pojawieniem się internetu i reklam w telewizji państwowej to był jeden z częściej stosowanych (przez chorych w tym na raka) specyfików z drugiego obiegu (nie dostępny w aptece). Teraz jakoś ludzie bardziej wierzą reklamom... A producent nie ma dobrego marketingu, nawet na ich stronie trudno dowiedzieć, się co to za rewelacja? Wygląda na to, że jest to preparat koloidalny (jony mikroelementów w odpowiednio dobranych proporcjach). Na litr wody demineralizowanej wlewa się 1 buteleczkę TP-1 (później już używamy TP-2). I pijemy 3 razy dziennie po 5 ml (na początku mniej wg ulotki). Starcza na ok 10 tygodni, a cena 11 zł za TP-1, 12 zł za TP-2. Chyba nie duży koszt? Ale jest tam tylko kilka podstawowych minerałów, za to dobrze przyswajalnych, tanich, no i we właściwych proporcjach (statystycznie rzecz biorąc). Szczegóły na stronie www.dr.podbielski.pl/ Odpowiedz Link