Dodaj do ulubionych

czy to candida?

20.06.06, 21:49
Witam wszystkich!Od lutego dzieją się ze mną dziwne rzeczy:puchnie mi twarz i
usta,wypadają włosy,brak miesiaczki,niedowaga,drżenie i wibracje
stopch,trądzik i dziwne wykwity skórne,nawracające zapalenia
spojówek,alergia,depresja,niechęć do życia,szmeranie w gardle.Nie mam wcale
ochoty na słodkie,wogóle na jedzenie,byłan na diecie niskowęglowodanowej i
praktycznie bezcukrowej od 3 lat.Zrobiłam test ze śliną i woda idealnie
czysta,wszystko opadło na dno szklanki.Mam grzybicę paznokci od
stóp,nawracającą.Czy to może być ten cholerny grzyb...bo chodzę od lekarza do
lekarza i już nawet rodzina patrzy na mnie jak na hipochondryka...a co mam
robić jak się źle czuję no co?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • homeopatkaqq Re: czy to candida? 21.06.06, 02:43
      zapytam cie co ci opadlo na dno szklanki...czy taki bialy osad? To tez candida.
      Jesli jej nie ma to slina pozostajke na powierzchni tworzac pianke, nie ma
      zadnego osadu ani ciagnacych sie odnog.

Ja wczesniej mialam odnogi, potem po pol roku zauwazylam, ze podczas testu juz
      ich nie bylo, ale osad na dnie byl -koloru bialego....i to dalej jest candida.
      Zdrowi ludzie nie maja nic,czysta wode i tylko pianke na powierzchni po slinie.
      • homeopatkaqq Re: czy to candida? 21.06.06, 02:48
        a sadzac po twoich objawach to masz raczej candide, do tego te paznokcie ...to
        juz grzybek wylazi z jelit na zewnatrz i rzuca sie na organy..

Wiesz, czytam na roznych forach, ze nie zawsze ci candida wyjdzie.
        Zalezy ile dni dane labolatorium trzyma probke i tez zalezy od wrazliwosci
        testu.
        Wiele osob pisze na forach, ze w przypadku pasozytow, do ktorych zalicza sie
        tez candida testy powinno robic sie trzykrotnie, aby byly
        wiarygodne,szczegolnie jesli za 1 czy 2 razem wychodza negatrywne mimo, ze
        objawy tych pasozytow sa wyczuwalne golym okiem. Grzyby to tez pasozyty.

No i jeszcze moze byc zawsze jakis grzyb plesniowy, ale nie mysle, bo to
        zadkosc..
        • kasiulinka78 Re: czy to candida? 21.06.06, 07:34
          dzięki za odpowiedźsmilePoradź mi od czego najlepiej zacząć walke z tym
          draństwem?Bo jak czytam na forum tu to tam tamto i już sama się pogubiłam w tym
          wszytskim...oczywiście chodzi mi o te naturalne metody.
    • groszek50 Re: czy to candida? 21.06.06, 14:34
      Witam,
      mam nadzieje, ze juz znalazlas zrodlo swojej choroby. Powodzenia w leczeniu.
      Mam pytanie, co stosujesz na grzybice paznokci?
      Pozdrawiam
      • kasiulinka78 Re: czy to candida? 21.06.06, 17:21
        Powiem szczerze że stosowałam już wszystko chyba a to świństwo ciagle wracało.Od
        ok.2 miesięcy 3 razy dziennie smaruje sokiem z aloesu i...widzę świetną
        poprawę.Ale dąże do wyeliminowania całego grzyba,bo tak jak mówiłam zawsze
        powracał....
        • jarek_kacki Re: czy to candida? 22.06.06, 20:36
          Kasiulinko - zdecydowanie wygląda to na objawy toksoplazmozy. Kandydoza może być
          wynikiem osłabienia organizmu, który nie potrafi poradzić sobie z bakterią. Inne
          objawy to bóle w stawach i nudności (miała to moja siostra, której już lekarze
          zaczęli zapisywać środki na uspokojenie twierdząc, że to hipochondria...męczyła
          się pół roku a nieleczone świństwo przyprawiło ją niemal o ślepotę (sic!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka