21.09.06, 21:30
Czy mogłabyś napisać cos wiecej o tym, jak wyglądało Wasze leczenie ?
Obserwuj wątek
    • atopik Re: Do Atopik 22.09.06, 12:25
      Nie wiem co cie konkretnie interesuje...
      W połowie marca rozpoczelismy dietę. Przez miesiąc stosowałam Citrosept podawany w niewielkiej ilości soku + duże dawki probiotyków. W ciągu miesiąca zmodyfikowałam diete dziecka do tej właściwej z całkowitym wyeliminowaniem owoców i soków. Citrosept zastąpiłam Alitolem, wprowadziłam BioMarine. Potem przez jakieś 3 tyg podawałam Albicansan Sanum, niestety lekarz okazał sie niekompetentny i kuracje przerwałam by po jakiś dwóch tygodniach rozpocząć ponownie kuracje lekami Sanum (Fortakehl i Sankombi) ale juz pod okiem innego lekarza. Cały czas podawałam herbatki ziołowe wspomagajace trawienie i oczyszczanie się organizmu z toksyn. Po ostatnim dwumiesięcznym leczeniu zrobiłam badanie kontrolne i candidy nie wyhodowali. Powoli rozszrzam dietę. Synek ma jeszcze problem z zakwaszeniem organizmu ale mam nadzieje, że z tym tez damy sobie radę. Za kilka tygodni zrobie jeszcze jedno badanie, dla pewności.
      • nowajulka Re: Do Atopik 23.09.06, 08:13
        A ile lat ma Towje Dziecko ? I co dawałaś konkretnie do jedzenia ? A co to
        znaczy, że ma problem z zakwaszaniem organizmu ? A jakie objawy miał przedtem a
        jakie teraz ?
        P.S. U nas w badaniu też nic nie ma, ale podczas testów wodorowych wyszły
        prawdopodobnie grzyby. Zresztą nie wszystkie objawy mineły. DStąd moje pytania.
        • nowajulka Re: Do Atopik 26.09.06, 10:45
          podciagam..............
        • atopik Re: Do Atopik 26.09.06, 12:21
          Dziecko ma nieco ponad dwa lata. Stosujemy diete opartą o warzywa, kasze bezglutenowe, chleb żytni, mięsko i jajka przepiórcze...
          Problem z zakwaszeniem wyszedł przy okazji badania ogólnego moczu (niskie ph) i jest to zwiazane z zaleganiem w organizmie kwasnych produktow przemiany materi ale i równiez toksyn candidy.
          U nas problemy tez jeszcze nie do końca znikneły, czasami pojawiaja sie jeszcze niewielkie liszaje na skórze, zdarza się brzydsza kupa przy próbach rozszerzenia diety...
          Nowajulko w jaki sposób test wodorowy wykrywa grzyby ?
          • nowajulka Re: Do Atopik 26.09.06, 19:21
            Badanie to robi sie głównie w kierunku bakterii. Dziecko dmucha w balonik.
            Wyszło poZytywnie, pomimo braku bakterii w kale. Lekarz stwierdził, że to
            niekoniecnzie musza byc bakterie ale moga byc grzyby. Z tego powodu nie zalecił
            leczenia antybiotykiem tylko leczenie grzybicy.
          • nowajulka Re: Do Atopik 26.09.06, 19:22
            A jakie warzywa podajesz ? I co z nich robisz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka