aleksandra19811 04.02.09, 18:43 Skąd to się bierze ? Czemu grzyb wywiera taki wpływ na ogólne samopoczucie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asaofetida Re: Candidowe zmeczenie 04.02.09, 18:50 Metabolity grzyba to sa toksyny, ktore niestety maja takie dzialanie na organizm. Jesli jest ich duzo to powoduja zmeczenie i oslabienie. Odpowiedz Link
christa61 Re: Candidowe zmeczenie 05.02.09, 16:44 tak sobie szperam na forach i wyczytalam ze zmeczenie moze byc od zle funkcjonujacej tarczycy. A ja bylam wczoraj u lekarki od nerwic bo mam kolatanie serca i ogólnie uklad wegetatywny wykonczony,przepisala mi dodatkowo Propranolol na serce,ale kaze mi porobic badania na tarczyce. I wiecie co ze to moze byc w duzym stopnu tarczyca ,a my tu myslimy ze to candida ,wybiore sie na usg i porobie sobie hormony ,tak dla spokoju Odpowiedz Link
asaofetida Re: Candidowe zmeczenie 06.02.09, 11:04 Tarczyce to ja juz mam od paru lat...niedoczynnosc tarczycy ale to nie jest przyczyna. Tarczyca tez oslabia cala przemiane materii i wtedy jest czlowiekowi zimno. Ale ja leczylam tarczyce i nic i dopiero jak sie wzielam za grzybki byla poprawa. Odpowiedz Link
christa61 Re: Candidowe zmeczenie 06.02.09, 13:40 A mi jest własnie cholernie zimno no i z pod pach mi sie leje pot,czasami az mi skropli i plynie po ciele.okropna rzecz!!po mimo tego jest mi zimno! Odpowiedz Link
asaofetida Re: Candidowe zmeczenie 06.02.09, 14:07 Jak Ci zimno to moze byc niedoczynnosc tarczycy. Potliwosc tez na to wskazuje. Ja kiedys tez to mialam straszne wewnetrzne zimno i stopy oraz pocenie sie w nocy , oslabienie i depresja. Jak dostalam tyroksyne to troche sie poprawilo ale na lepsze zrobilo sie odkad zaczelam leczyc grzybki. Tylko, ze tyroksyna jest do konca zycia. I znowu konowaly nie umieja znalezc przyczyny niedoczynnosci tarczycy i lecza tylko symptomy. A czesto zapominam rano o tabletce a juz objawow nie mam wiec sie zastanawiam czy przypadkiem tarczyca nie jest z powodu grzybow taka oslabiona? Odpowiedz Link
christa61 Re: Candidowe zmeczenie 06.02.09, 15:04 wlasnie wybieram sie na badania na tarczyce ,takie pożądne z krwi i usg(prywatnie)Tylko w tej chwili tak mi sie nasiliło z zatokami ze jestem na ibupromie i antyhistaminie (SUDAFED)czuje sie fatalnie i gdy mi sie polepszy to zatraz zapycham do labolatorium.Nawet sie obawiam ze ta cala historia moja z zatokami to moze tez byc od tarczycy.Bo w sumie badania mi nic w zatokach nie pokazaly oprocz gronkowca nie złocistego słabo obfitego.takze nie mam pojęcia co mnie tak męczy.porobie sobie jeszcze raz cały panel testow alergologicznych. Odpowiedz Link
rich69 Re: Candidowe zmeczenie 07.02.09, 11:59 ...w jezyku angielskim istnieje nazwa choroby zwiazanej z kandydoza i zmeczeniem :Chronic Fatiuge Syndrom po polsku Zespol Chronicznego Zmeczenia.Chorobe te wykryto w latach 70 ubieglego wieku w Lake Taho w gorach na pograniczu Kaliforni i Newady.Choroba ta ma podloze wirusowe i jest zakazna.Prawdopobnie przenoszona droga kontaktu bezposredniego za pomoca sliny i innych plynow ustrojowych.Niektozy winnia wiekszosc przypadkow przerostu grzyba w organizmie wlasnie tym wirusem,a nie antybiotykami. Odpowiedz Link