asaofetida 14.03.09, 12:06 W jaki sposob zazywales olejek z dzikiego oregano? Tak poprostu czy w wodzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymma Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 11:47 Nie jestem rich69, ale z tego co wiem, to kilka kropel olejku rozpuszcza się w łyżce wody. Jest bardzo mocny i bez rozcienczenia może nieźle palić w buzi i przełyku.. Odpowiedz Link
umpala Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 13:25 ja zażywałam na 2 sposoby... kilka lat temu kilka kropel do kapsułki żelatynowej (dodawali do olejku na allegro - sklep natura - teraz pdstapili od tego ) a drugi sposób to zwyczajnie rozpuścić w wodzie i szybko wypić - uwaga osadza się na szklance! - Słyszałam tez o tym, żeby dodać kilka kropel do łyżki jakiegoś oelju jadalnego ale tą info należy sprawdzić. Odpowiedz Link
umpala Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 13:25 P.S. absoltnie nie zażywać samego! Chyba, że chcesz sobie wypalić śluzówkę Odpowiedz Link
fuuuuu Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 17:29 najbezpieczniej wlać kilka kropel do kapsułki. Odpowiedz Link
rich69 Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 19:51 Jak pamietasz,ja zazywalem oreganol,besposrednio na jezyk ,piec kropli X trzy razy dziennie.Przeszedlem bardzo duze wyrzucenie toksyn do krwio obiegu,dopiero jak zaczolem dwa razy dziennie robic lewatywe poczulem ulge.Olej oreganowy i oreganol to dwa rozne produkty mimo ze pochodza z tego samego ziola.jezeli masz oreganol proponuje zaczac od jednej kropli zwiekszajac codziennie o jedna krople.Mozesz wkropic na lyzke goracej wody. Odpowiedz Link
asaofetida Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 20:14 Ja mam inny olejek ale wydaje sie podobny w dzialaniu. Dlatego bylam ciekawa w jaki sposob sie to zazywa. Ale dlaczego w goracej wodzie? Ja do tej pory dawalam do lyzeczki z ciepla woda. Odpowiedz Link
rich69 Re: Pytanie do rich69 15.03.09, 20:27 Ja unikam alkocholu i produkty na bazie alkocholu w ten sposob zazywam,alkochol wyparowuje. Odpowiedz Link
asaofetida Re: Pytanie do rich69 16.03.09, 10:21 Acha juz rozumiem. Dzieki za odpowiedz. Ja mam olejek bez alkoholu. Sklad to olejek z rycyny , ktory jest ozonidem ( potraktowany ozonem), olejek z wermutu, gozdzikow i orzecha oraz tymianku i majeranku i czarnuszki. Te wszytskie skladniki sa w jednym i ten olejek jest super bo dziala na pasozyty i inne badziewia beztlenowe jak grzyby i wirusy patogenne. Rozbija skupiska zarodkow takie jak cysty, tumory i polipy. Jest o.k. Dosc drogi ale warto. Odpowiedz Link
eska60 Re: Pytanie do rich69 16.03.09, 16:26 Asaofetida, jak się nazywa ten preparat i gdzie go można kupić? Odpowiedz Link
asaofetida Re: Pytanie do rich69 16.03.09, 18:39 Ten olejek nazywa sie Rizol Lambda. Mozna go kupic lub zamowic tylko w jednej aptece na cale Niemcy. Przygotowuja go na swierzo. Ta apteka jest na stronie www.sonnen-apotheke-freiburg.de Ale trzeba powiedziec, ze lekarz lub lekarz medycyny naturalnej to zalecil ( Heilpraktiker). Bo nie chca tak bez polecenia lekarskiego wysylac. Moj Heilpraktiker polecil mi na 2 kuracje zamowic 50 ml. Najpierw zrobic 25 ml I kuracje a potem druga. To kosztuje okolo 30 Euro plus koszta wysylki. Odpowiedz Link
eska60 Re: Pytanie do rich69 16.03.09, 20:51 Ok, wielkie dzięki! Będę śledzić Twoj dziennik leczenia i zobaczymy jak to dziala - życzę szybkiej i skutecznej kuracji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link