neeli 25.08.06, 08:07 Witam serdecznie. Czy obchodzicie w pracy imieniny? Czy jest to tylko kawa i ciasto, czy może też alkohol? Solenizantowi kupujecie kwiaty czy również prezent? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Imieninki 25.08.06, 09:29 tak obchodzimy. Pamiętają zawsze o tym szefowie i to oni kupuja cisto oraz upominek w imieniu pracowników i swoim. Zasiadamy wówczas przy kawie/ herbacie na ok. 1-1,5h zazwyczaj około 11-13 Odpowiedz Link
truskawkam73 Re: Imieninki 25.08.06, 09:32 Ja dostaję od moich szefów kwiatuszka i buzi :-) Odpowiedz Link
edytka-g Re: Imieninki 28.08.06, 08:23 U mnie w pracy jest zwyczaj że robimy zrzutkę i kupujemy coś solenizantowi (przeważnie są to kwiaty). Solenizant za "to" przynosi ciasto i mamy ok 1,5h imprezkę :) Dla mnie jest to troche stresujące kiedy się obchodzi te imieniny bo wszyscy zasiadają przy stole i trzeba jakoś stworzyć atmosferę - a na uśmiech nie zawsze jest ochota... Za 2 tygodnie mam imieninki i to wszystko mnie czeka... Odpowiedz Link
marghot Re: Imieninki 28.08.06, 09:38 a mnie pdoczas takich imprez wqrza to, że nikt do dzwoniącego telefonu się nie ruszy - ja musze wstawać - więc CO TO ZA IMPREZA, GDZIE BAWIĄ SIĘ nieliczni?? Odpowiedz Link
edytka-g Re: Imieninki 28.08.06, 09:59 to jest prawda z tym telefonem! ja zawsze musze być na wybiegu a czasem nawet odbierać telefony za wsztstkich! W tym wypadku jesteśmy na straconej pozycji... Odpowiedz Link
zuza0107 Re: Imieninki 29.08.06, 12:50 u nas nie obchodzimy imienin. mówimy sobie tylko wszystkiego najlepszego. ale dzień kobiet jest obchodzony. dostaje kwiatki i czekoladki. Odpowiedz Link
agmaa Re: Imieninki 14.09.06, 09:34 U mnie w firmie jest to dzień wolny-tzn. imieninowicz w dniu imienin nie przychodzi do pracy, nie bierze urlopu, na liscie obecności jest obecny. Uważam, że to dobry pomysł:) Odpowiedz Link
altu Re: Imieninki 29.09.06, 12:48 u nas się przyjęło, że solenizant przynosi ciasto (teraz to niemalże bój, kto lepsze i smaczniejsze), jest "wystwka" i każdy się częstuje. życzenia składane - osobno każdy coś tam życzy. szef daje kwiaty ;) Odpowiedz Link
dactylo Re: Imieninki 07.10.06, 16:07 hmmmm, no u nas nawet urodziny obchodzimy. a ja mam pytanie, czy jest reguła na to, kto wręcza kwiaty? ostatnio na urodziny jednego pana, to ja mu wreczalam, ale nawet sie spytałam nikogo, zeby ustalic komu wypada bardziej. i czy jak czyjes swiet wypada w sobote, a my mamy wolne w sobotę, to dawac kwiaty w piatek? czy w poiedzialek? my daliśmy teraz w piatek na jego sobotnie urodziny i jeden kolo prawie się na ten widok przeżegnał, bo tak przed czasem sie nie robi, zła wróżba itp., że lepiej po czasie, w poniedziałek.. co wy na to? Odpowiedz Link