asrad 14.02.07, 10:27 Witam, Potrzebny mi szczegolowy opis pracy sekretarki - obowiazki dzienne, tygodniowe, miesieczne.... Jezeli ktos bylby mi w stanie pomoc bylabym bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Opis Pracy Sekretarki 14.02.07, 11:20 wszystko zależy od zakresu obowiązków. Ręczę, że właściwie każda z nas ma inne obowiązki codzienne. Jedne odbierają tel. inne nie, bo sa recepcjonistki; jedne robia raporty np. sprzedaży inne nie... sa tu sekretarki, asystentki działów/pionów, asystentki zarządu, prezesa etc etc obowiązki się różnią Odpowiedz Link
maga95 Re: Opis Pracy Sekretarki 14.02.07, 11:50 To zależy od miejsca pracy. Ja pracowałam w administracji samorządowej. Do moich codziennych obowiązków należało prowadzenie kalendarza burmistrza, przypominanie mu o spotkaniach, umawianie na nie, przesuwanie terminów itp., odbieranie telefonów, łaczenie rozmów, przyjmowanie, rejestrowanie pism, ich rozdział zgodnie z dekretacją, zamawianie materiałów biurowych, wypełnianie wniosków urlopowych oraz oczywiście przysłowiowe parzenie kawy.Na szczęście burmistrz był człowiekiem samodzielnym i sam organizował sobie czas. Oczywiście praca w sekretariacie jest dynamiczna i każdego dnia dzieje sie coś nieprzewidywalnego, np. burmistrz zgubił teczkę z ważnymi dokumentami:), jak zawsze sekretarka pomogła:) Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia:) Odpowiedz Link
asrad Re: Opis Pracy Sekretarki 14.02.07, 14:53 Ja pracuje [ zaczelam niedawno] w biurze nieruchomosci - glownie sklepy, centra handlowe. Nasza firma jest mala - w samym biurze tylko 3 czasem 4 osoby lacznie z owa sekretarke. Sekretarka niby pracuje pol dla nas a pol dla firmy ksiegowe ktora dzieli z nami biuro. Jej praca to ... glownie siedzenie na internecie. Zwracalam jej delikatnie uwage, ze ma sie czym zajac ale stwierdzila ze dobrze jej jak jest i nie chce sie wiecej angazowac. Nasz nowy szef powiedzial ze mam jej napisac liste obowiazkow zeby wiedziala co ma robic. Odpowiedz Link
monika_04 Re: Opis Pracy Sekretarki 16.02.07, 08:21 odbieranie telefonów wysyłanie i odbieranie korespondencji (listów, faksów) zamawianie artykułów biurowych parzenie kawy, herbaty szefowi, gościom wyszukiwanie informacji niezbędnych dla firmy prace wspomagające dział sprzedaży (np robienie ofert, faktury, reklamacje- zależy czym się zajmujecie) prowadzenie i archiwizowanie dokumentacji prowadzenie kasy (raport kasowy) chodzenie do urzędów, banków, instytucji Odpowiedz Link