Dodaj do ulubionych

Do lekarzy optymistów

IP: *.eltechnet.pl 31.03.04, 15:28
Drodzy Koledzy, czy ktoś z Was ma nadzieję, że będzie lepiej?
Moze coś wiecie, może macie jakies swoje optymistyczne przemyślenia.
Nie każdy chce odejść z medycyny czy wyjechać , ale z drugiej strony trwać w
tym bezsensie?
Powiedzcie coś optymistycznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: mia Re: Do lekarzy optymistów IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:49
      jesli zaswieci sie swiatelko optymizmu, wystarczy np. zajrzec na to forum i
      przeczytac pare dowolnie wybranych watkow ;)))
      prysssk, iskierka zgasla
      dobranoc ;)
      • connie1 Re: Do lekarzy optymistów 03.05.04, 13:31
        Gość portalu: mia napisał(a):

> jesli zaswieci sie swiatelko optymizmu, wystarczy np. zajrzec na to forum i
        > przeczytac pare dowolnie wybranych watkow ;)))
        > prysssk, iskierka zgasla
        > dobranoc ;)
        Dokładnie!
        Pozdrowionka
        Conka
    • Gość: dradam Re: Do lekarzy optymistów IP: 69.19.31.* 02.04.04, 02:39
      Ja sie zwykle pytam moich pacjentow ( na przyklad z ciezka/niewyleczalna
      choroba) :

"do you prefer whole truth or good lie ?"

I zwykle pada odpowiedz "whole truth" !
    • Gość: barbin Re: Do lekarzy optymistów IP: *.eltechnet.pl 02.04.04, 19:28
      Wielkie dzięki!
      • Gość: Ala Re: Do lekarzy optymistów IP: *.biaman.pl / *.biaman.pl 06.04.04, 17:45
        W tym kraju lekarze sa traktowani gorzej od bandytów! Ostatnio podobno winni sa
        narastajacej przestepczości zorganizowanej, ba nawet sami wstepują w szeregi
        mafii i świadczą usługi na jej rzecz. Wszyscy wyjeżdżają, ot co!
        • Gość: grzalka Re: Do lekarzy optymistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 12:02
          Barbin, koleżanko z innego forum...:))))
          Ja nie mam nadziei i wyjeżdżam stąd jak tylko zrobie specjalizacje, a może i
          wcześniej.
          No, to sie wypowiedziałam optymistycznie ;)
          • Gość: wladek Re: Do lekarzy optymistów IP: 193.235.173.* 07.04.04, 13:01
            Po otrzymaniu pensji (38000 SEK netto)za miesiac pracy we wspanialych warunkach
            (a dojdzie jeszcze wynagrodzenie za dyzury) mam dzisiaj troche optymizmu.
            Slonce swieci coraz dluzej, zblizaja sie Swieta. Martwi mnie tylko, ze juz za
            miesiac bede musial wrocic do rodzinnego kraju. Popieram i zycze powodzenia
            wyjezdzajacych choc wiem, ze nie bedzie im latwo. Wielkanocnie pozdrawiam ze
            Szwecji. Wladek.
          • barbin Re: Do lekarzy optymistów 07.04.04, 21:06
            Grzałko, powiedz mi jak się uczysz do specjalizacji mając małe dziecko?
            Sama kombinuję jak mogę, zeby to sobie jakos poukładać, ale na razie bez
            efektu.

Nie wiedziałam, ze jesteś lekarzem, chyba tego nigdy nie ujawniałaś, a może ja
            przegapiłam?
            Pozdrawiam.
            • Gość: grzalka- do barbin Re: Do lekarzy optymistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:57
              Przegapiłaś;)
              Ja nie dość, że mam jedno małe to jeszcze jestem w ciązy z bliźniakami.
              Uczę się o tyle, ze mój kierownik specjalizacji robi mi regularnie kolokwia (to
              chyba jedyny, o którym wiem, że robi kolokwia), a poza tym sie nie uczę, bo nie
              mam kiedy. Jak wracam do domu, to cały czas poświęcam dziecku. Wieczorem nie
              mam siły (należę do tych nieszczęśników, co to muszą spać minimum 8 godzin,
              żeby funkcjonowac). Czasem zdarza sie wolna chwila w przychodni, jak jest mniej
              pacjentów.
              Mój mąż, porównując, uczy się ze 3 razy więcej.....
              no, cóż....
              pozrawiam i jak masz ochotę pisz na priv:)
              • Gość: barbin Re: Do lekarzy optymistów- do Grzałki IP: *.eltechnet.pl 14.04.04, 09:21
                Życzę powodzenia! Dzielna z Ciebie kobieta.
                W wolnej chwili pozwolę sobie napisać na priv.
    • Gość: barbin Re: Do lekarzy optymistów IP: *.eltechnet.pl 14.04.04, 09:17
      Dziekuję wszystkim. Jako urodzony naiwniak będę czekać na lepsze czasy.
      Pogodnej wiosny, cześć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka