Dodaj do ulubionych

Skazany za złą interpretację EKG...

17.01.12, 21:20
wiadomosci.onet.pl/regionalne/lublin/dramatyczna-pomylka-lekarza-pacjent-zmarl,1,5000650,region-wiadomosc.html
Czy to znaczy, że będą też skazywać za niewykonanie EKG przed orzeczeniem zgonu...?!
Obserwuj wątek
    • barabara6 Re: Skazany za złą interpretację EKG... 17.01.12, 23:13
      "Sąd orzekł wobec 69-letniego lekarza zakaz wykonywania zawodu na pięć lat"
      Eeeee.... nie rozumiem. Gościu powinien byc już od 4 lat na emeryturze. Czyżby sad zakładał, że w kraju, w którym jest nadmiar lekarzy, do pracy zostanie przyjety 74-letni dziadek ?

"Wiesław L., który pełnił wtedy dyżur w szpitalnym oddziale ratunkowym (...) "
      Nieźle tam mają, w tym Lublinie: emeryci na SORze !
      • kzet69 Re: Skazany za złą interpretację EKG... 18.01.12, 04:19
        Co cię dziwi??? Ja znam dyżurującego na ostro 77-letniego laryngologa i jeżdżących w pogotowiu 82-letniego starszego felczera i 75-letniego lekarza...
      • dradam121 emerytura 18.01.12, 11:44
        Przecietny lekarz lekarz kanadyjski przechodzi na emeryture w wieku 69 lat. Co oznacza ze sa i tacy ktorzy pracuja do 75 ,a i tacy ktorzy zaczynaja odpoczywac w wieku 63 lat (ten ostatni przypadek to glownie kobiety).

Osobiscie uwazam,ze przy braku lekarzy w Kanadzie jest to rozwiazanie dobre,ze mozna sobie zmniejszyc godziny pracy albo przestac widywac nowych pacjentow. Albo zrezygnowac z wykonywania trudniejszych/ciezszych operacji.

Decyzje w tym zakresie winien wszakze podejmowac sam lekarz.

Moja prowincja placi mi dodatkowo okreslona kwote, corocznie, tylko z tego tytulu, ze pracowalem w niej przez ponad 19 lat. Taki maly gest sympatii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka