Gość: lukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 13:54 wczoraj grajac w pilke zlamalem sobie palec u nogi ( dokladnie - pekniecie drugiego palca prawej stopy) kto orientuje sie ile moge dostac odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Swan Ganz Re: Odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:27 eee tam palec - też coś!!!. Parę złotych. Kręgosłup sobie załam albo kark skręć to będzie coś. Wtedy razem policzymy :). Zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:31 na lamanie kregoslupa to ja jestem jeszcze za mlody :D ale pytam sie na powaznie ile moglbym za to dostac bo dla mnie na wakacje kazdy grosz sie przyda a tak to by mi bylo latwiej zaplanowac to i tamto ^^ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: Odszkodowanie 03.04.05, 16:38 Grales "zawodowo", czy z kolegami dla przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Odszkodowanie 03.04.05, 22:06 Wysokość odszkodowania uzależniona jest od wysokości składki na ubezpieczenie. Wspominasz o wakacjach,to zapewne jesteś uczniem i ubezpieczenie masz na zbiorowej polisie w szkole. Zapewne szkolne składki nie są wysokie, to i odszkodowanie nie będzie duże. Musisz zapytac w szkole,w jakiej wysokości otrzymasz odszkodowanie za 1% uszczebku na zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyjka Re: Odszkodowanie IP: *.budimex.com.pl 05.04.05, 15:30 Wszystko zależy od Twojego ubezpieczenia NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków), a w zasadzie wysokości sumy ubezpieczenia. Średnio zakłady ubezpieczeń w takich przypadkach orzekają jakieś 2% uszczerbku na zdrowiu. Więc jeżeli jest to np. 10.000 zł to dostaniesz z 200 zł odszkodowania. Czasami płaci się za sam fakt złamania (np. AIG, Cigna STU) ale w znakomitej większości jest to w oparciu o trwały uszczerbek na zdrowiu. Tak czy inaczej - nie spodziewaj się jakiejś szalonej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś