Dodaj do ulubionych

Odszkodowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 13:54
wczoraj grajac w pilke zlamalem sobie palec u nogi ( dokladnie - pekniecie drugiego palca prawej stopy) kto orientuje sie ile moge dostac odszkodowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Swan Ganz Re: Odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:27
      eee tam palec - też coś!!!. Parę złotych.
      Kręgosłup sobie załam albo kark skręć to będzie coś.
      Wtedy razem policzymy :).

Zdrowia życzę.
      • Gość: lukasz Re: Odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:31
        na lamanie kregoslupa to ja jestem jeszcze za mlody :D ale pytam sie na powaznie ile moglbym za to dostac bo dla mnie na wakacje kazdy grosz sie przyda a tak to by mi bylo latwiej zaplanowac to i tamto ^^ :-)
        • pizza Re: Odszkodowanie 03.04.05, 16:38
          Grales "zawodowo", czy z kolegami dla przyjemnosci.
        • jadwiga_r Re: Odszkodowanie 03.04.05, 22:06
          Wysokość odszkodowania uzależniona jest od wysokości składki na ubezpieczenie.
          Wspominasz o wakacjach,to zapewne jesteś uczniem i ubezpieczenie masz na
          zbiorowej polisie w szkole.
          Zapewne szkolne składki nie są wysokie, to i odszkodowanie nie będzie duże.
          Musisz zapytac w szkole,w jakiej wysokości otrzymasz odszkodowanie za 1%
          uszczebku na zdrowiu.
    • Gość: Ptyjka Re: Odszkodowanie IP: *.budimex.com.pl 05.04.05, 15:30
      Wszystko zależy od Twojego ubezpieczenia NNW (następstw nieszczęśliwych
      wypadków), a w zasadzie wysokości sumy ubezpieczenia. Średnio zakłady
      ubezpieczeń w takich przypadkach orzekają jakieś 2% uszczerbku na zdrowiu. Więc
      jeżeli jest to np. 10.000 zł to dostaniesz z 200 zł odszkodowania. Czasami
      płaci się za sam fakt złamania (np. AIG, Cigna STU) ale w znakomitej większości
      jest to w oparciu o trwały uszczerbek na zdrowiu. Tak czy inaczej - nie
      spodziewaj się jakiejś szalonej kasy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka