10.08.05, 16:46
mam 33-lata dziś dowiedziałem się że mam guzki na tarczycy , wie ktoś może
czy to jest poważne i jakie mogą być powikłania???
Obserwuj wątek
    • Gość: Filo Re: tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:32
      www.zdrowie.med.pl/tarczyca/choroby/c_tarczyca.html#3
      Gogle Twoim przyjacielem...
      • baik1 Re: tarczyca 10.08.05, 20:17
        dziękuje
    • agnieszka_skrzypczak Re: tarczyca 18.08.05, 23:48
      witaj, ja mam 24 lata a gózki mam od 2 lat. Wiem, że te moje nie są ąż tak
      groźne. To czy są grożne czy nie zależy od tego czy są to gózki ciepłe czy
      zimne. Nie wiem dokładnie co to oznacza. Wiem, że jedne można usunąć
      operacyjnie, a drugie chyba nie. O tym czy moje gózki są niebezpieczne czy nie
      dowiedzialam się na badaniu na które zostałam skierowana przez moją
      endokrynolog. Badanie to polegało na wstrzyknięciu mi jodu radioaktywnego, a
      następnie badaniu gózków urządzeniem, które chyba nazywało się techmet.
      Obrazuje to sposób w jaki gózek przyciąga do siebie jod. Wtedy dowiedziałam
      się ,że powinnamoperacyjnoie usunąć te gózki. I tak zbieram się od dwóch lat.
      Powiedziano mi że powinnam to uczynić zanim zdecyduję się na zajście w ciążę
      gdyż mogą pewne komplikacje. Aby dowiedzieć się o stanie swoich gózków
      najlepiej wybierz się do lekarza a on skieruje cię na odpowiednie badania i
      zaleci odpowiednie leczenie. Życzę powodzenia
      • Gość: fan Zapytaj na forum "zdrowie". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:33
    • Gość: justa Re: tarczyca IP: *.scansafe.net 19.08.05, 17:19
      Ja ponad rok temu mialam operowana tarczyce. Mam usuniety caly prawy plat wraz
      z ciesnia. Mialam guza wielkosci ponad 4 cm. Jestem absolutnie zadowolona ze
      swojej decyzji. Zdecydowanie polecam operacje. Moj guz bardzo sie powiekszyl
      choc liczylam na to ze moze bedzie odwrotnie. dlatego wlasnie zwlekalam z
      operacja tak dlugo. Nie taki diabel straszny jak go maluja. Upewnij sie , ze
      trafisz do swietnego specjalisty , to przy operacji bardzo wazne. Ja leczylam
      sie u doktora Wlocha w Centrum Onkologii w Gliwicach. Jest naprawde swiatowej
      klasy specjalista.
      • swan_ganz światowej sławy lekarz..... 19.08.05, 18:45
        to bardzo miłe, że pozytywnie wyrażasz się o "swoim" lekarzu :). Na tym formu
        to bardzo rzadkie zjawisko...... Abstrahując od dr Włocha, którego
        profesjonalizm chwalisz, chciałem Ci zaręczyć, że 90% lekarzy wykonałoby tą
        operację równie dobrze. Po prostu wszystkim zdarzają się porażki (również i
        Twojemu Lekarzowi)z przyczyn nie zależnych od operatora (różne patologie,
        absolutnie nie przewidywalne powikłania itd.) Szkoda tylko, że pacjenci
        koncentrują się na samych negatywach. Widzą tylko łapówkarzy czy niedouczonych
        konowałów szukających bezkońca okazji by komuś zrobić krzywdę.
        W każdym razie 99,9% lekarzy jest w oczach jakichś pacjentów - wspomnianym już
        przez Ciebie -Doktorem Włochem :))
        • aloalo2001 Re: światowej sławy lekarz..... 19.08.05, 22:36
          Doktor Włoch jest po prostu bardzo przystojny i czarujacy, ja tam sie nie
          dziwie, ze pacjentki chca sie u niego operowac :-)
    • eve1e Re: tarczyca 19.08.05, 21:17
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24712

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka