Dodaj do ulubionych

!!!!!!!może tu ktos mi pomoże????

27.06.06, 22:49
Obserwuj wątek
    • daytona2004 przepraszam za szybko wcisnełam enter 27.06.06, 22:58
      witam

chodzi mi o to ,że mam dwójkę dzieci 6 letniego synka i 1,5 roczną córeczke
      dzieci przewlekle choruja mi na zapalenie oskrzeli z dokładnościa co 2 tygodnie
      antybiotyk
      chciałam z nimi jechac do sanatorium ale NFZ nie wysyła dzieci do lat 3 wiec
      córka sie nie kwalifikuje, nawet dzwoniłam do nich i prosiłam ,żeby zrobili
      wyjątek bo dziecko mi sie wykonczy jesli nie zmienimy klimatu , a wiem ,ze taki
      pobyt na pewno im troche pomoże bo byłam z dziecmi w Centrum pulmonologii i
      alegologii w karpaczu 2 tygodnie ( prywatnie) i mieliśmy 6 miesiecy spokoju z
      chorobami.
      Moje pytanie brzmi czy ktoś zna sposób jak mam załatwic pobyt takiemu małemu
      dziecku
      i drugie pytanie czy może jest gdzies takie sanatorium co przyjmuje małe dzieci
      prywatnie najlepiej gdzyby było nad morzem

dziękuję

mama Nadii 10.01.2005 i Dominika 10.02.2000

www.daytona.bobasy.pl
      • zzz12 Re: przepraszam za szybko wcisnełam enter 27.06.06, 23:17
        pakujesz dzieci i wykupujesz wczasy/wynajmujesz kwatere nad morzem.
        • daytona2004 do zzz12 27.06.06, 23:43
          to było by bardzo proste, ale nie stac mnie wtej chwili na takie wczasy
          jak znajde takie sanatorium co przyjmie mnie prywatnie to pobyt w nim
          sfinansuje mi zakład pracy, dlatego zależy mi ,żeby to było jakies uzdrowisko
          lub sanatorium
          • reszka2 Re: do zzz12 28.06.06, 07:16
            No to już przecież wiesz, że dzieci do 3 roku zycia nie wysyła sie do
            sanatorium w ramach NFZ, więc o jakim rozwiazaniu myslisz, poza prywatnym
            wyjazdem?
            • daytona2004 do reszka2 28.06.06, 20:31
              reszka2 napisała:

> No to już przecież wiesz, że dzieci do 3 roku zycia nie wysyła sie do
              > sanatorium w ramach NFZ, więc o jakim rozwiazaniu myslisz, poza prywatnym
              > wyjazdem?

myśle o tym co powiedziła mi Pani doktor, że niekiedy Nfz robi wyjątki jak
              odpowiednio sie do nich dotrze, dlatego o tym napisałam , bo może ktoś miał
              podobną sytuacje jak ja
              • bozia2 Re: do reszka2 28.06.06, 22:34
                Nie widzę za bardzo problemu,bo jeśli masz zgodę na sanatorium dla starszego
                dziecka,to wiesz już,że to NFZ wybiera miejsce gdzie jedziesz a wtedy
                rezerwujesz dodatkowe łóżko dla malucha z odpłatnością(mozna się dogadać w
                niektórych ośrodkach jeśli chodzi o koszt pobytu takiego szkraba) i wtedy zakład
                pracy pokrywa fakturę za dopłatę(na fakturze też może być "przemycony" maluch) i
                już:)
                Powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka