daytona2004 przepraszam za szybko wcisnełam enter 27.06.06, 22:58 witam chodzi mi o to ,że mam dwójkę dzieci 6 letniego synka i 1,5 roczną córeczke dzieci przewlekle choruja mi na zapalenie oskrzeli z dokładnościa co 2 tygodnie antybiotyk chciałam z nimi jechac do sanatorium ale NFZ nie wysyła dzieci do lat 3 wiec córka sie nie kwalifikuje, nawet dzwoniłam do nich i prosiłam ,żeby zrobili wyjątek bo dziecko mi sie wykonczy jesli nie zmienimy klimatu , a wiem ,ze taki pobyt na pewno im troche pomoże bo byłam z dziecmi w Centrum pulmonologii i alegologii w karpaczu 2 tygodnie ( prywatnie) i mieliśmy 6 miesiecy spokoju z chorobami. Moje pytanie brzmi czy ktoś zna sposób jak mam załatwic pobyt takiemu małemu dziecku i drugie pytanie czy może jest gdzies takie sanatorium co przyjmuje małe dzieci prywatnie najlepiej gdzyby było nad morzem dziękuję mama Nadii 10.01.2005 i Dominika 10.02.2000 www.daytona.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: przepraszam za szybko wcisnełam enter 27.06.06, 23:17 pakujesz dzieci i wykupujesz wczasy/wynajmujesz kwatere nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
daytona2004 do zzz12 27.06.06, 23:43 to było by bardzo proste, ale nie stac mnie wtej chwili na takie wczasy jak znajde takie sanatorium co przyjmie mnie prywatnie to pobyt w nim sfinansuje mi zakład pracy, dlatego zależy mi ,żeby to było jakies uzdrowisko lub sanatorium Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: do zzz12 28.06.06, 07:16 No to już przecież wiesz, że dzieci do 3 roku zycia nie wysyła sie do sanatorium w ramach NFZ, więc o jakim rozwiazaniu myslisz, poza prywatnym wyjazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
daytona2004 do reszka2 28.06.06, 20:31 reszka2 napisała: > No to już przecież wiesz, że dzieci do 3 roku zycia nie wysyła sie do > sanatorium w ramach NFZ, więc o jakim rozwiazaniu myslisz, poza prywatnym > wyjazdem? myśle o tym co powiedziła mi Pani doktor, że niekiedy Nfz robi wyjątki jak odpowiednio sie do nich dotrze, dlatego o tym napisałam , bo może ktoś miał podobną sytuacje jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
bozia2 Re: do reszka2 28.06.06, 22:34 Nie widzę za bardzo problemu,bo jeśli masz zgodę na sanatorium dla starszego dziecka,to wiesz już,że to NFZ wybiera miejsce gdzie jedziesz a wtedy rezerwujesz dodatkowe łóżko dla malucha z odpłatnością(mozna się dogadać w niektórych ośrodkach jeśli chodzi o koszt pobytu takiego szkraba) i wtedy zakład pracy pokrywa fakturę za dopłatę(na fakturze też może być "przemycony" maluch) i już:) Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś