Dodaj do ulubionych

ciemnota ludu + media

20.11.06, 09:33
Oto kolejny tytuł prasowy, który oczywiście zręcznie manipuluje ciemnotą ludu
finanse.wp.pl/POD,1,wid,8608751,wiadomosc.html?rfbawp=1164011411.631&ticaid=12b72&_ticrsn=3
Zresztą artykuł też jest tak skonstruowany, aby naród miał odczucie pazerności
lekarzy. Gdyby był obiektywnie napiany pokazano by fakty - zarobki, ilość
podwyżek od x lat w odniesieniu do średniej krajowej w powiazaniu z
nadchodzącymi podwyżkami.
Eh.....
Obserwuj wątek
    • 1951b Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 12:30
      Oj nieładnie Cota tak narzekać na służbę zdrowia, tym bardziej, że jesteś żoną
      lekarza.
      Jeszcze Tobie ciemni ludzie uwierzą i dopiero będzie kłopot.

• Re: Przedłużony szok poporodowy
      Przeczytaj komentowany artykuł »
      cota 10.11.06, 11:07 + odpowiedz
      U mni też na sali w szpitalu klinicznym nie było za wesoło, też jednej Pani
      dzieciąko płakało NON STOP, chodziła prosiła, co się dzieje (dzwonki pochowane i
      prikaz, aby nie dzwonić), mówiła, że sama źle się czuje, żeby zabrać dzidzie
      choc na dwie godziny. Oczywiście zabrano z miną wyrzutów - wyrodna matka
      przecież! Po dwóch godzinach ok. 3 w nocy przywieziono z powrotem z tekstem, że
      już się wyspała itd. Dziewczyna po paru minutach zasłabła, narobiłyśmy rabanu,
      dopiero przyszła wtedy położna i zabrała ją na badania. Dzieciątko płakało non
      stop, dziewczyna mówiła, że coś jest nie tak, potem wyszły nieprawidłowe badania
      moczu. I też jak w liście przy takiej opiece, te które zostaały dłużej od razu
      wpadały w ryk i histerie, czść poszła na własne żądanie. Bo wytrzymać się tam
      nie dało. A na słowo położna - przykro, że generalizuje, ale mam takie odczucia
      - dostaje gęsiej skórki i noż owiera mi się w kieszeni. Bezduszność. Ale jak to
      mawiają wszystko wróci do Ciebie w trójnasób.
      • cota Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 14:43
        Niestety -to że jestem żona lekarza wcale nie oznacza, im mam śpiewać hymny
        pochwalne na cześć WSZYSTKICH pracowników słuzby zdrowia. Jesli coś było nie
        tak, a uważam, iz opieka w moim szpitalu nie była - to nie widzę żadnych
        podstaw, by mówć, iż jestem zadowolona. Proste. Jeśli tak mnie śledzisz to
        wyśledź także posty, gdzie chwalę lekarzy, np. o anezstezjologu, urologach
        itd... zresztą nie w ogóle nie widze związku Twojego postu z moim powyższym, sorry.
        I podtrzymuję swoje stanowisko - nie byłam zadowolona z opieki, wiele
        pozostawiało do życzenia i nie widzę żadnego związku, iz mój mąż jest lekarzem...
        • ewa345 Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 14:53
          Popieram, niestety jest wiele przypadków, gdzie pacjent nie może być zadowolony
          z lekarzy.
          • 1951b Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 18:18

Nie dramatyzuj, nikt Ciebie nie śledzi. Lubię od pewnego czasu wiedzieć, z kim
            rozmawiam. Wbrew pozorom człowiek piszący na forach nie jest taki zupełnie
            anonimowy, jak mu sie wydaje. Bardzo dziwi mnie fakt, że Twój mąż jest
            lekarzem, a Ty byłaś w takim beznadziejnym szpitalu. Piszesz, że jesteś
            prawnikiem, a na innym forum żalisz się, że jesteś ciągle oszukiwana na prostych
            rzeczach - na poprzednim samochodzie, w sklepach.
            Czy Ty możesz być wiarygodna - chyba nie. A związek Twojego watku i mojego postu
            to manipulacja „ciemnotą ludu”, o której piszesz. Ot i tyle.
      • alergenzb Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 18:47
        1951b napisała:

> Oj nieładnie Cota tak narzekać na służbę zdrowia, tym bardziej, że jesteś żoną
        > lekarza.

Czy zona lekarza nie może mieć wlasnego zdania i poglądow?????
        Czy musi podążać jak przepraszam za wyrazenie "ciele" za mężem?????
        Czy jeżeli dzieją się nieprawidlowości to winna milczeć w imię
        solidarności męża?????
        Czy zony lekarzy to troglodytki, nie posiadajace wlasnego zdania??????
        Nie przesadzaj z tą solidarnościa, bo w koncu wszyscy uwierzą ze malzonkowie
        lekarzy czylekarek to istoty nie myślące samodzielnie:-))))

• 1951b Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 19:14
          Zona lekarza nie tylko może, ale powinna mieć własne zdanie.
          Nie chodzi mi o solidarność tylko o manipulację.
          • cota Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 19:28
            manipulację? Byłam w szpitalu, gdzie pracuje mój mąż. zresztą nie zamierzam
            wykorzystywać jego profesji do zapewniania sobie lepszej opieki i bardzo śmiesza
            mnie sytuację kiedy słyszę "mój mąż/żona to..". na fakt, że pielęgniarka nie
            przychodziła itd, miałam krzyczeć jak ona śmie, bo mój mąż jest lekarzem?
            śmieszne, żałosne...Zresztą opiekę lekarską miałyśmy - uwaga wszystkie pacjentki
            na dobrym poziomie - kulała opieka pielęgniarek i połoznych. nie dramtayzuje z
            śledzeniem, ja akurat jak dyskutuje to odnoszę się do informacji/faktów/opinii
            zawartych w wątku, nie wrzucam w wyszukiwarkę kto to, gdzie się, udziela, o
            czymi pisze, kim jest - przepraszam, że to napiszę, ale SB-ckie metody są mi
            obce. Owszem, zostalam oszukana przy samochodzie, ale facet miał podrobione
            dokumenty. Tak, napisałam także, iż zostalam oszukana przez inne instytucje,
            byłam wkurzona, że wykorzystuje się ludzi, nigdzie nie napisałam, iż puściłam to
            płazem. Zresztą nie zamierzam się tłumaczyć z tysiąca (?) moich wątków na
            róznych forach, łapania za słowa, śledzenie, aż chciałoby się powiedzieć kiedyś
            to już było. Nie dotyczy to ani tego forum ani wątku, czyli tematu z prasy. Dla
            mnie temat moich wątków jest zamknięty.
          • alergenzb Re: ciemnota ludu + media 20.11.06, 19:47
            1951b napisała:

> Zona lekarza nie tylko może, ale powinna mieć własne zdanie.
            > Nie chodzi mi o solidarność tylko o manipulację.

W czym widzisz manipulacje, skoro konkretnie opisno sytuację. Czy autorka wątku
            powinna jeszcze pochwalić zaistniałą sytuacje, ponieważ akurat dotyczy
            personelu medycznego i jest żoną lekarza?????
            Bardzo dobrze, ze ma wlasne zdanie, ktorego wielu ludziom brakuje.
            Jezeli doswiadczyła nie prawidlowości to skrytykowała konkretne osoby i bardzo
            dobrze. Dopatrywanie się manipulacji u autorki jest bez sensu :-)))
            • 1951b Re: do Alergenzb 21.11.06, 12:13
              Cota napisała:
              ”Oto kolejny tytuł prasowy, który oczywiście zręcznie manipuluje ciemnotą ludu.(..)
              Zresztą artykuł też jest tak skonstruowany, aby naród miał odczucie pazerności
              lekarzy”.

moja odpowiedź :
              „Oj nieładnie Cota tak narzekać na służbę zdrowia, tym bardziej, że jesteś żoną
              lekarza. Jeszcze Tobie ciemni ludzie uwierzą i dopiero będzie kłopot.”

Chyba zostałam źle zrozumiana, nie zarzucam autorce wątku manipulacji.
              Drażni mnie jej podejście do ludzi. Czy naprawdę uważa, że całe społeczeństwo
              (wyłączając oczywiście lekarzy ) jest tak beznadziejnie głupie, że można nim
              dowolnie manipulować? Wydaje się, ze ludzie nie tylko czytają, ale też widzą i
              potrafią wyciągać wnioski. Irytują mnie ogólniki. Podziały na lekarzy i całą
              resztę - czyli społeczeństwo, które nie jest zdolne do samodzielnego myślenia –
              ciemnota ludu. Zdecydowanie przedobrzyła.
              Pozdrawiam :)

• cota Re: do Alergenzb 21.11.06, 14:07
                Niestety myslisz się, wystarczy popatrzec na rózne komentarze pod informacjami o
                strajkach/podwyżkach dla lekarzy. Same inwektywy. Ułamek procenta pisze, iż
                powinni zarabiać lepiej. Ponadto lekarze sawrzucani do jednej szufladki jako
                ogólni łapówkarze i ci, którym się i tak zawsze uda, więc po co podwyżka.
                manipulacja? Tak. Bo przeglądając gazety - jakie kochana tytuły znajdujesz?
                Znowu im mało, pijana pielęgniarka/lekarz/, pogotowie nie przyjechał -pacjent
                zmarł/błąd lekarza itd..A ile masz artykułow" pracuja ponad siły/ śmieszne
                zarobki / ilu pacjentom pomogli..uratowalI/ No proszę...A że na forum służba
                zdrowia pisze o medykach to chyba nic dziwnego. A artykuł był tak sformuowany,
                iz nie pokazaywał pełnej prawdy.
              • batumi_batumi Re: do Alergenzb 21.11.06, 15:44
                ekhm, że się wtrącę. Idąc Twoim tropem wrzuciłem w wyszukiwarkę Twoje posty
                i...ciężko znaleźć osobę, do ktorej nie "pijszesz" lub która nie działa Ci na
                nerwy. Wyluzuj kobieto! Jeśli traktujesz forumowe osoby jako worki treningowe do
                odreagowania to idź lepiej pobiegać. Wyjdzie to na zdrowie. I Tobie i innym
                Uszanowanie.
                • batumi_batumi to było do 1951b 21.11.06, 15:45
                  • 1951b Re: no to cześć Cota - batumi 21.11.06, 17:42
                    • szpitale krzywdzą dzieci...
                    batumi_batumi 23.10.06, 11:19 + odpowiedz
                    fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/niedbalstwo-lekarzy-przy-odbieraniu-porodow,808775,2943
                    szok, dobrze, że miałam cc, załatwione, ale dzidzia zdrowa, śliczna. To
                    najważniesze. Na pn przy obecnym poziomie kultury i zainteresowania pacjentką
                    polskiego personelu - nigdy bym się nie zdecydowała. Choć i tak po cc położne
                    z łaską przychodziły, a dzwonki chowały i zakazywały dzwonić, a nwet jak się
                    zadzwoniło to i tak nie przychodziły. Jedna dziewczyna ze mną na sali
                    powiedziala, że b. źle się czuje, połozna prychnęła "tak smakuje
                    macierzyństow, prosze pani" i poszła. Dziewczyna zemdlała, a na nasze dzwonki
                    oczywiście żadna położna nie przyszła. ehhh, dobrze, ze chociaż dziecko ok. A
                    położnym zycze, żeby kiedyś ich tak potraktował. Jak nie teraz, to może na
                    starość, jak będą leżeć w szpitalu i nie będą mogły nic przy sobie zrobić...Bo
                    wszystko wróci w trójnasób do Ciebie, jak powiadają.
    • marc32 Re: Jedna rada: "misce fiat bimberek" i wsioooo.. 21.11.06, 17:31
      Zgadzam się z autorką wątku co do marazmu naszego medialnego krajobrazu. Takiej
      toksycznej papki powodującej „atrophia cerebri fulminans post-Polsatus/Faktus/
      etc...” na próżno szukać w cywilizowanym świecie. Poza pojedyńczymi chwalebnymi
      prasowymi wyjątkami (np Polityka), mamy tragikomedię.
      W ogóle żyjemy w bardzo zabawnym kraju, śmieszne są np teorie ewolucji
      ilustrowane smokiem wawelskim, nielatające F-16, Freudowskie kartoflane tabu itp
      itd... tragiczna jest natomiast cena biletu, bo –jak to w teatrze- widz za
      przedstawienie płaci.

Modne jest ostatnio pojęcie junk-food, można by się posłużyć analogią i
      powiedzieć że mamy taką podobną chorobę : junk-media. Nie objawia się ona
      przerostem tkanki tłuszczowej ale wiądem mózgu, zanikiem krytycyzmu i
      skłonnością do prymitywnych zachowań.

No ale cóż, przedstawienie trwa, Rejs dopiera się zaczyna, inżynier Mamoń
      właśnie wygłasza że białe czarownice dostały kokosy (czyt. góóóóry pieniążków
      przeznaczonych na leczenie biednych sierot), wywołując oburzenie komisji.
      Arf ...nie mogę się doczekać trzeciego aktu... może ujrzymy sztos... rycerza
      Giertycha na smoku Wawelskim ...

Chociaż kuuurcze chyba nie doczekam clou spektaklu, dosiadam miotły, zaklinam
      „misce fiat bimberek” na drogę, i wsiooo za siódmą górę.
    • tango45 Re: ciemnota ludu + media 22.11.06, 05:44
      Natalka jest przesliczna. :)
      • cota Re: ciemnota ludu + media 22.11.06, 16:19
        dziękujemy :D
    • drugrin Re: ciemnota ludu + media 23.11.06, 01:46
      Niestety - nie zawsze można rozszyfrować, czy to sprytna manipulacja ciemnoty
      przez przebiegłe media, czy raczej ciemnota mediów. W temacie służby zdrowia
      poziom świadomości polskich dziennikarzy i ich realna możliwość wpływu na
      sytuację polskich pacjentów są żenująco niskie. I to brylują w tym takie
      autorytety, jak TVN (osobiste frustracje red. Cebuli, który wszędzie widzi
      korupcję, nieszczęsny...;-), czy gazeta wyborcza, albo dziennik. Obawiam się,
      niestey, że wbrew temu, co napisał autor jednego z postów w tym wątku,
      większość ludzi w Polsce (w tym dziennikarzy)nie ma pojęcia o zagdnieniach
      służby zdrowia, dostępu do leków, praw pacjentów, ubezpieczeniacg zdrowotnych,
      rozkładzie wpływów i interesów na najwyższych szczeblach władzy itd. W tym
      zakresie Polakami można manipulować do woli... I dziennikarzami też...
      • drugrin Re: ciemnota ludu + media 23.11.06, 08:58
        drugrin napisał:

> Niestety - nie zawsze można rozszyfrować, czy to sprytna manipulacja ciemnoty
        > przez przebiegłe media, czy raczej ciemnota mediów. W temacie służby zdrowia
        > poziom świadomości polskich dziennikarzy i ich realna możliwość wpływu na
        > sytuację polskich pacjentów są żenująco niskie. I to brylują w tym takie
        > autorytety, jak TVN (osobiste frustracje red. Cebuli, który wszędzie widzi
        > korupcję, nieszczęsny...;-), czy gazeta wyborcza, albo dziennik. Obawiam się,
        > niestey, że wbrew temu, co napisał autor jednego z postów w tym wątku,
        > większość ludzi w Polsce (w tym dziennikarzy)nie ma pojęcia o zagdnieniach
        > służby zdrowia, dostępu do leków, praw pacjentów, ubezpieczeniacg
        zdrowotnych,
        > rozkładzie wpływów i interesów na najwyższych szczeblach władzy itd. W tym
        > zakresie Polakami można manipulować do woli... I dziennikarzami też...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka