Dodaj do ulubionych

A skaczecie ?

25.02.07, 20:05
na trampolinie? 2- Czy przepisy na 1 fazę, tzn to, co napisane jest przy
Lunch, to wszytsko nalezy zjeść czy wymiennie?(110łososia z cytryną, szparag
na ciepło, mieszanka sałaty z brokułami i ogórkiem?)3-Jecie wszytsko co
napisane, czy rezygnujecie z czegoś czasem?
Obserwuj wątek
    • kompotzsushi Re: A skaczecie ? 25.02.07, 20:24
      1. Ja nie skaczę na trampolinie, bo nie mam, ale jak jestem zdrowa to ostro
      ćwiczę na siłowni i aerobiku.

2. Trzeba zjeść wszystko, a nie wymiennie, nie można wymieniać łososia na
      brokuły, białko musi być zjedzone. A ja i tak nie jem dokładnie wg jadłospisu z
      książki, tylko zawsze białko + warzywa gotowane + surówka, ewentualnie albo
      gotowane, albo surówka. Dobry jest "pyszny klops" z przepisu z książki "PWT".
      Piekę go w foremkach do muffinów (no, w formie dołkowej, nie wiem, jak ją opisać).
    • jagi1234 Re: A skaczecie ? 08.03.07, 16:52
      ja rozważałam skakanie, bo dawniej jak się odchudzałam to skakałam na skakance -
      świetna sprawa, jako uzupełnienie biegania np. I na pewno wyszczupla. Chociaż
      zimą to tak nie koniecznie (w domu za mało miejsca). No a batuty nie mam,
      chociaż to musi być bardzo fajne... Za to chodzę na basen (ostatnio bardzo
      często), a tam, przez 15 minut za każdym razem włażę na rozmaite bąbelki, prądy
      wodne, i mam poczucie, że to też bardzo fajnie wytrząsa..
      • kompotzsushi Re: A skaczecie ? 12.03.07, 12:11
        Dałam czadu i zamówiłam batut na Allegro, trochę ponad 100 zł, będę miała
        prezent na swoje urodziny (od samej siebie).
        Mężowi wytłumaczyłam, że ten batut (czyli mała trampolina) będzie dla mnie TEŻ,
        ale głównie dla naszego synka. Problem w tym, że nie wiem, gdzie go będę
        trzymać, bo mieszkanie niezbyt duże :) Gdyby tak mieć ogródek... No i nie wiem,
        kiedy będę skakać, ale 5 minut dziennie chyba się znajdzie.
        No dobra, jak już się przyznałam, to będę tu pisać uczciwie, CZY SKACZĘ.
        • kropka1005 Re: A skaczecie ? 12.03.07, 12:27
          no wlasnie sie tez zastanawiam...bo też mam urodziny niebawem...zastanawiam sie
          tylko czy nie lepiej w steper zainwestować...
          • kompotzsushi Re: A skaczecie ? 12.03.07, 12:54
            Ja na steperze nie lubię ćwiczyć, a na batucie może też poskakać mój nadaktywny
            5-latek, zamiast na łóżkach i kanapach.

Wiem, że na batucie można robić różne ćwiczenia, ale nie wiem, jakie.
    • momo16 Re: A skaczecie ? 17.03.07, 17:58
      Ja skacze. Mini-trampoline mam od ponad roku i przez pierwsze pol roku uzywalam
      codzienne. Potem byla przerwa i teraz znow on pewnego czasu skacze. Mam taka
      Made in China, troche twarda, ale tania. I miejsca tez za duzo nie zajmuje, bo
      stawiam ja pionowo i wsuwam za telewizor.
      Super sprawa!
      • malgaska Re: A skaczecie ? 17.03.07, 22:12
        oj napaliłam się na tę trampolinke...juz tez sprawdzałam oferty na
        allegro...cena jeszcze w miare szczególnie w porównaniu ze steperkiem który
        nabyłam rok temu :)))) na steperku ćwicze i lubie nawet .. ale już troszke mi
        się znudziło :) pora na cos nowego.... :)) i pewnie dawno juz bym sie
        zdecydowała na trampoline gdyby nie watpliwości czy w domu się da skakac tzn w
        mieszkaniu..jak z wysokoscia . i gdzie to chować...i tym podobne...
        więc komptzsushi czekam na twoje wrazenia... momo16 dzieki...a jak efekty? czy
        są jak się skacze????
        • momo16 Re: A skaczecie ? 18.03.07, 19:10
          Ta mini-trampolina nie jest znow taka wielka ze mozna odbijac sie az pod
          sufit ;) Zanim kupilam swoja probowalam u znajomej, jej byla bardziej
          elastyczna i wyzej sie tez odbijalo (po paru minutach zeszlam z niej spocona
          jak mysz) ale tez kosztowala kolo 300$. Moja - 10-cio kronie tansza jest
          bardziej twarda. Moze kiedys sie pokusze na ta drozsza, zwlasza ze mozna ja
          skladac na dwoje lub czworo. I wtedy naprawde nie ma problemu z przechowywaniem
          w domu. Na razie maja stawiam pionowo i chowam za telwizor ;)
          Efekty? Po pierwszym dniu rano obudzilam sie obolala, nawet ramiona
          byla "zakwaszone";) Ogolnie balansowanie jest bardzo, bardzo zdrowe dla
          ogranizmu. Glebiej sie oddycha, chlowiek sie jakos bardziej elastyczny robi.
          Miesnie nog tezeja, zwlasza lydki. Wielkiego spadku wagi nie zaobserwowalam,
          ale tez nei mialam nigdy duzo do zrzucenia.
          Zobacz sobie np ten link (opis cwiczen tez tam jest):
          www.reboundtohealth.com
          Powodzenia!

• kompotzsushi Trampolina 19.03.07, 11:30
      Hej!
      Właśnie przyszła moja trampolina (czyli batut - rodz. męski, nie ta batuta, bo
      batutę - pałeczkę ma dyrygent, a ja mam batut - gwoli ścisłości).

Lekka, fajna, średnio elastyczna, ale może to i lepiej. Skacze syn (trochę, bo
      chory), skaczę ja - na razie tylko kilka "pajacyków", bo mnie od tego zaczyna
      boleć głowa (niedoleczone jeszcze zatoki), ale już się cieszę, że krok po kroku
      będzie coraz lepiej. Teraz wydaje mi się, że 5 minut skakania to kawał czasu,
      zwł. po chorobie.

Nie jest to sprzęt olbrzymi, nóżki się odkręca i robi się bardzo płaski. Pewnie
      ja też wsunę za telewizor albo za którąś szafkę.
      • kasiaz75 Re: Trampolina 20.03.07, 09:15
        Witajcie! Ja też niedługo mam nadzieję trochę poskaczę. W sobotę lecę do
        siostry, a siostrzenica ma trampolinkę. Chcę wypróbować najpierw to toto, zanim
        sobie taką kupię. Mam pewne obawy, co do moich skoków na trampolince, ponieważ
        mam zaburzenia błędnika i czasem rzepka w kolanie mi przeskakuje. Spróbować
        zawsze jednak można.
        • kompotzsushi Re: Trampolina 20.03.07, 11:52
          Hej, spróbuj koniecznie!
          Ja na razie nie wytrzymuję skakania dłuższego niż 1 minuta, podwyższa mi się
          ciśnienie, z czego się cieszę, bo mam niskie, a potem jestem jakaś taka
          oszołomiona, to chyba hiperwentylacja. Wczoraj skakałam też tylko minutę, a
          czuję dzisiaj trochę mięśnie pośladków. Mam marną formę, bo przez miesiąc z
          powodu choroby i brania antybiotyków nie ćwiczyłam wcale, ale to się zmieni!

Skaczcie!
          • jagi1234 Re: Trampolina 21.03.07, 00:22
            O jej, o jej! ja chyba też już bardzo chcę mieć trampolinkę (albo batut :))! A
            powiedzcie czy skakanie na t. bardzo się różni od zwykłego skakania na ziemi?
            Jest łatwiej czy trudniej? Przyjemniej?
            Momo, a dlaczego ta za 300 $ jest taka droga?
            Kompotzsushi, a gdzie kupiłaś swoją - w sklepie przez alegro czy od kogoś?
            • malgaska Re: Trampolina 21.03.07, 10:22
              do jagi :))))
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31072&w=58014797&a=58882862
              • kompotzsushi Re: Trampolina 21.03.07, 19:36
                Skacze się dużo fajniej, lżej i z takim uczuciem jakby euforii, do tego wyżej
                niż na podłodze, a nie czuje się swojego ciężaru, nie ma takiego ucisku na
                kolana i inne stawy. Tylko trzeba uważać, żeby skakać pośrodku, bo jak się człek
                rozkręci... :)

Wkleiłabym link do Allegro, ale widzę, że "mój" dostawca chwilowo nie wystawia
                małej trampolinki. Dla mnie było ważne, żeby miała 6 nóg (wiele z nich w tym
                rozmiarze ma tylko 4), bo wtedy jest mniejszy nacisk każdej nogi na podłogę, a
                ja mam deski sosnowe i nie chcę zbyt głębokich dziur.

Liczę na to, że mój synek wyćwiczy sobie stopy skacząc.
            • momo16 Re: Trampolina 22.03.07, 22:14
              > Momo, a dlaczego ta za 300 $ jest taka droga?

Jest bardziej miekka (lepsze ma sprezyny, ktore zreszta sa na gwarancji) co
              jest zdecydowanie lapsze dla kolan, ma porecz do trzymania (pare razy zdarzylo
              mi sie wyskoczyc z trampoliny:D), sklada sie na dwoje albo czworo itd. Na razie
              jednak musze sie zadowolic Made in China ;)
              Nie ma w ogole porownania pomiedzy skakaniem na podladze a na batucie... To tak
              jakby sie jechalo samochodem bez amortyzatorow... ;)
              • jagi1234 Re: Trampolina 23.03.07, 13:09
                no, dziewczyny, po przeczytaniu waszych opinii juz wiem, ze ja tez baaaardzo
                chce! Zaczynam szukac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka