Gość: cel IP: 78.8.136.* 12.09.09, 13:43 Tyle sa warte te naukowe prawdy, nie mozna dawac im wiary na 100% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chemfan Re: Neuronowe czary-mary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 14:27 @cel: niczemu nie można dawać wiary na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Re: Neuronowe czary-mary 12.09.09, 14:49 Można mieć pewność stu procentową, że umrzemy. Fakt możliwości pobudzenia wzrostu nowych komórek nerwowych w mózgu nie uchroni nas przed śmiercią. Natomiast można wierzyć lub nie wierzyć w to, że nasza dusza w chwili śmierci odleci z naszego ciała do katolickiego nieba (o ile ksiądz nas dobrze ochrzcił). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexyll Re: Neuronowe czary-mary IP: *.tvkdiana.pl 16.09.09, 22:53 Wiara w niebo nie utrzyma cie w pełni władz umysłowych a umysł jako centrum dowodzenia myśłąc defektystycznie pozbawiony kontroli może utracić zdolność racjoanej wiary więc nie wiem co ma do rzeczy twój komentarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kris_wise Re: Neuronowe czary-mary 27.09.10, 14:25 badanie nad mózgiem to bardzo skomplikowana i delikatna sprawa - prawdą jest, że sprawność mózgu można usprawniać inaczej, nieinwazyjnie, dzięki odpowiednim metodom. ja np słyszałem ostatnio o mindmappingu, jest to technika, która polega na obrazowaniu naszych procesów myślowych. metoda ta zdobywa coraz większą popularność w naszym kraju, mimo że jest tylko dwóch certyfikowanych nauczycieli w naszym kraju, w tym jeden mi znany, Jarosław Meteński - założył on stronę mayagency.com.pl, na której można sporo dowiedzieć się odnośnie mindmappingu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: Neuronowe czary-mary IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 13:39 Ale w horoskopy należy wierzyć na 100%.bralloso.com Odpowiedz Link Zgłoś