Gość: papa_smerf IP: *.stacje.agora.pl 17.12.09, 14:41 bardzo ciekawy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.chello.nl 19.12.09, 11:15 a kiedy zostanie wyjasniona sprawa smierci Balbina i Julka, dwoch samcow z fokarium? Ktore zmarly tego samego dnia? Ktos wierzy w takie przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.chello.nl 19.12.09, 11:20 polecam www.fokarium.com. artykul ten jest ok, choc sa w nim bledy spowodowane tym, ze autorka zapewne po raz 1 zetknela sie z tematem. To widac. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Żeby foki mogły wrócić 19.12.09, 12:00 Właśnie otrzymałem specjalny formularz dla członka klubu WWF Projekt Pozwól mi wrócic do domu - Ratujmy Foki Szare popieram z całego serca. Dołożę swoją cegiełkę dla tak mądrych inicjatyw Pozdrawiam Wszystkich Przyjaciół ratujących "Szarą" Tak 3mać !!! -- Jestem morfi i jestem z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sru Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 12:34 taka akcja powinna odbyć się również przed sezonem, patrzyłam na inne odnośniki z fokami i widać, ze ludzie nie wiedzą co robić i robią źle. widać że foki nie są jakoś wyjątkowo płochliwe, ale na penwo się boją, bo turyści nie dają jej odpocząć. swoją drogą widać, ze to kołtuny, które nawet jeśli by zetkneli się z instrukcją postepowania w przypadku spotkania foki, zignorowaliby ją. ja przed przeczytaniem listu od wwf, pewnie bym podeszła do foki usiadlabym koło niej i może spróbowała pogłaskac,ale teraz wiem ze lepiej dac jej odpoczac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltic Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.e-wro.net.pl 19.12.09, 14:18 a czy ktoś wie co się dzieje z Depką? bohaterką w/w filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Re: Żeby foki mogły wrócić 19.12.09, 15:06 proponuje wiecej sciekow dla urozmaicenia foczej diety,to powinno je przyciagnac Odpowiedz Link Zgłoś
moonalisa Re: Żeby foki mogły wrócić 19.12.09, 16:31 Od paru lat w Unieściu(zachodniopomorskie) na plaży -najczęściej w czasie sezonu, wśród plażowiczów wyleguje się foka-szara,olbrzymia,piękna.Nie przeszkadza jej tłum gapiów,biegające dzieci czy muzyka. Leży parę godzin i znika.Wczasowicze odgradzają ją parawanami,pilnuja by pieski nie podchodziły,,tak by miała względny spokój.Sytuacja powtarza się ładnych parę lat,więc chyba foka jest zadowolona(chociaż nie do końca jestem pewna czy to ta sama foka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.wroclaw.mm.pl 19.12.09, 19:13 tak tak uczyć polactwo wrazliwości. :( skończa jak niedźwiadek w Tatrach... powinni zmienić prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monimo Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:28 wyborcza.pl/1,75476,7396667,Nie_oddawajcie_fokom_domu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.12.09, 13:29 moonalisa na 99% ta foka to jest wlasnie Depka:) Odpowiedz Link Zgłoś
moonalisa Re: Żeby foki mogły wrócić 25.12.09, 13:59 nie znam historii Depki,ale wydaje się bardzo sympatyczna -widocznie warunki naszego regionu jej służą,skoro wraca co roku w te same kąty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdd Re: Żeby foki mogły wrócić IP: 94.75.122.* 25.12.09, 15:49 a wie ktos gdzie jest miejsce gdzie mozna jakos blizej zobaczyc foki? nie mam na mysli dzikich, ale takie, gdzie sa przyzwyczajone do ludzi, gdzie mozna podejsc blizej, poobserwowac a niekoniecznie wystraszyc zwierzaka natretnym gapieniem sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GośćUrr Re: Żeby foki mogły wrócić IP: *.b-ras2.blp.dublin.eircom.net 26.12.09, 11:41 bardzo miły artykul, mieszskam w Dublinie i widok fok na polwyspie Howth jest naprawde przyjemny, oby w polosce tez tak bylo i foki sie zadomowily Odpowiedz Link Zgłoś