Dodaj do ulubionych

Chińczyk wraca na orbitę

23.12.04, 18:32
Rosjanie lataja w kosmos za amerykanskie pieniadze.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafiki moze i lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 19:15
      chinczycy to uparty narod, nie dosc ze ich jest najwiecej na ziemi to teraz
      chca kosmos pod tym samym wzgledem, nie rozumie ich; na prezerwatywy ich nie
      stac(a moze politycznie sa zobowiazani do nie uzywania ich:) a sie lapia za tak
      drogi showbiznes, jedynym plusem jest to iz teraz powstanie konkurencja podboju
      kosmosu w przypadku nie dwoch tylko trzech jakby nie bylo mocarstw, jak byscie
      nie zauwazyli jednego kraju jeszcze nie liczylem czyli polski, teraz sie
      domyslacie jakimi dziwadlami bedziemy latac do nieba? o toz oswiece was ze
      mozemy sie poszczycic bardzo dobrymi awionetkami slynacymi na calym swiecie,
      jedynie nalezy je odpowiednio dostosowac do takich mozliwosci, mamy juz taka
      technologie iz to jest bardzo prawdopodobne i mozliwe:) sam bym sie przelecial
      taka awionetka z silnikem lorpowym w wersji 1.0, z czasem mozliwe byloby
      udoskanalanie tych wersji silnikow a nawet zastosowanie mega hiper silnika
      czyli czaso przestrzennego ktory by umozliwil nam podrozowanie do roznych
      zakatkow miejsc galaktyk, polska w tym momencie bylaby niekwestionowanym
      dystrybutorem ich a potega zakresu zwiazanego z kosmosem.

• Gość: Dodo Re: Chińczyk wraca na orbitę IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 26.12.04, 10:22
      To raczej USA ma dlugi zagraniczne, a nie Rosja!
    • Gość: Lykos Re: Chińczyk wraca na orbitę IP: 150.254.85.* 27.12.04, 10:22
      Ciekawe, jak sie ten świat zmienia. Za czasów mojej młodości kursował dowcip:

Chińczycy wystrzelili sztucznego satelitę. Procę naciągało 5 milionów
      Chińczyków.

A teraz to juz jest mocarstwo w sumie potężniejsze od Rosji. Przede wszystkim
      gospodarczo i oczywiście ludnościowo. Czy militarnie i technologicznie, to
      rzecz dyskusyjna, ale Chiny rozwijają się szybciej.

Muszę się samokrytycznie przyznać, że nie doceniałem Chin. Byłem przekonany, że
      ustrój stanowi tak duży hamulec rozwoju, że po wyczerpaniu rezerw gospodarka
      chińska się załamie. W dalszym ciągu widzę wiele barier wzrostu, a nawet
      niebezpieczeństwo rozpadu Chin. Ale jeżeli państwo to będzie się dalej tak
      rozwijać, jak w ciągu ostatnich 20 lat, mamy się czego obawiać. A najbardziej -
      Rosja właśnie.
      • Gość: Kremliner Re: Chińczyk wraca na orbitę IP: *.nsw.bigpond.net.au 27.12.04, 13:22
        szkoda, ze Slowianie, najliczniejsi w Europie, nie potrafili sie dogadac co do
        przyszlosci.. coz, zydzi przeszkodzili ;(
      • maksimum Re: Chińczyk wraca na orbitę 21.01.05, 04:56
        Gość portalu: Lykos napisał(a):

> Ciekawe, jak sie ten świat zmienia. Za czasów mojej młodości kursował dowcip:
        >
        > Chińczycy wystrzelili sztucznego satelitę. Procę naciągało 5 milionów
        > Chińczyków.
        >
        > A teraz to juz jest mocarstwo w sumie potężniejsze od Rosji. Przede wszystkim
        > gospodarczo i oczywiście ludnościowo. Czy militarnie i technologicznie, to
        > rzecz dyskusyjna, ale Chiny rozwijają się szybciej.

Gospodarczo,to jest to drugie mocarstwo po USA.

> Muszę się samokrytycznie przyznać, że nie doceniałem Chin. Byłem przekonany,
        że ustrój stanowi tak duży hamulec rozwoju, że po wyczerpaniu rezerw gospodarka
        > chińska się załamie.

Pod koniec lat 1970tych Chinczycy odeszli od wzoru radzieckiego na rzecz
        kapitalizmu.I gdy Chiny zaczely sie rozwijac 8% rocznie od 1978 to taki
        Jaruzelski w 1981 zaproponowal Polakom stan wojenny.
        Chinczycy sie rozwijali,a Polacy sie cofali w rozwoju.

> W dalszym ciągu widzę wiele barier wzrostu, a nawet
        > niebezpieczeństwo rozpadu Chin. Ale jeżeli państwo to będzie się dalej tak
        > rozwijać, jak w ciągu ostatnich 20 lat, mamy się czego obawiać. A
        >najbardziej - Rosja właśnie.

Rosje,to oni nosem wciagna,kiedy chca i jak chca.
    • Gość: Stefan Re: Chińczyk wraca na orbitę IP: 195.82.167.* 27.12.04, 14:52
      Ale wykorzystując rosyjskie rakiety :)
      • global_government Rakiety Długi Marsz sa w pelni chinskie... 27.12.04, 20:02
        ...jedynie modul orbitalny jest wzorowany na ruskim...
    • Gość: tetra Re: Chińczyk wraca na orbitę IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 28.12.04, 12:39
      I dobrze, skoro Jankesi chcą bulić.
    • Gość: Mike To lepsze niż budowani broni A IP: 217.149.244.* 28.12.04, 20:31
      Eksploracja i stopniowa kolonizacja Kosmosu to przyszłość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka