Dodaj do ulubionych

Polak odkrył planetę z trzema słońcami

• Gość: astronom Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: *.toya.net.pl 14.07.05, 13:59
      Podejrzewam że pan Konacki jeszcze raz zrobi obliczenia (albo ktoś po nim),
      szepnie: "O, k..a..." bo sie okaze ze cos źle przyjął a potem niestety zostanie
      tylko wieeelki wstyd i spowrotem na 1szą pracownię fizyczną j...ać studentów za
      nieprzygotowanie się do ćwiczenia.
      • Gość: M Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: 66.139.75.* 14.07.05, 14:18
        albo przetrze obiektyw, i planeta zniknie:)
    • gozin Najsmutniejsz ze nigdy tego nie zobaczymy:( 14.07.05, 14:41
      chcialbym zyc tak za w 2300 roku.
      Najgorsze jest ta niemoc, patrzę w nocy w niebo, wiem że jest tam pełno plenet
      na których roi się od prymitywnych itot, pełno na których grasują istoty podobne
      do dinozaurów, pełno na ktorych rodzi się inteligencja i tych na których już jest.
      Być może gdzieś tam w kosmosie jakaś cywilizacja dostała się na swój najbliższy
      księżyc, może są takie które kolonizują najbliżąsze planety. A moze to my
      jesteśmy najbardziej do przodu?mam nadzieję że nie bo to znacznie by opoznilo
      kontakt z innymi.
      • skorpionx Re: Najsmutniejsz ze nigdy tego nie zobaczymy:( 14.07.05, 15:44
        > chcialbym ...

Ja tez bym chcial. Ale moze moje pra...prawnuki...)))
        • sothis666 Re: Najsmutniejsz ze nigdy tego nie zobaczymy:( 14.07.05, 16:26
          skorpionx napisał:

> > chcialbym ...
          >
          > Ja tez bym chcial. Ale moze moje pra...prawnuki...)))

Badzcie dobrej mysli:)
          To moze byc tylko kwestia kilku dobrych pomyslow.
          Moze 300 ale moze tez 30...
          pozdr!
          ps. oczywiscie - jak tez chcialbym:)
          • Gość: dr Koperek To chciejcie sobie....a ja wysiadam. IP: *.31.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 14.07.05, 17:08
            Trzeba umiec sie cieszyc z czasow i miejsca, w ktorym przypadlo nam zyc,swiat i
            ludzie nie beda lepsi za 300 lat.
            • Gość: gozin Re: To chciejcie sobie....a ja wysiadam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:43
              > swiat i ludzie nie beda lepsi za 300 lat.

Zgadzam się, ale my teraz czujemy się jak europejczycy w średniowiczu kiedy nie
              wiedzieli co jest za wielką wodą, z tą różnicą że odkrycia które teraz nastąpią
              bedą o milion razy bardziej niesamowite i trwały w nieskończoność...

Scorpionx:
              > Moze 300 ale moze tez 30...

Też się zawsze zastanawiam dlaczego teraz przy takiej sile roboczej i
              rozwiniętej technice potrzeba tyle czasu na nowe wynalazki. Niech ci naukowcy
              siedzą dzień i noc i zastanawiają się nad nowymi rodzajami napędu.
      • Gość: MaDeR Re: Najsmutniejsz ze nigdy tego nie zobaczymy:( IP: *.chello.pl 14.07.05, 17:16
        Osobiście to raczej rzeczywiscie będziemy musieli poczekać 200-300 alt, ale być
        może jeszcze za naszego życia uda się sfotkować taką planetę inteferometrem...
    • Gość: kazelot czyli to jednak słońce krązy do okoła ziemi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:34
      kopernik wstydź się !!!
    • Gość: klavisz to skoro nikt nich nie brał pod uwagę przySzukaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:35
      ...to co on tam robił??
    • inna57 Re: czy nie umiecie być dumni 14.07.05, 16:44
      czytam opinie i szlag mnie trafia. czy nie możecie być dumni z tego że to Polak
      dokonał tego odkrycia. gdyby dokonal tego Anglik, Amerykanin, Niemiec czy
      Koreańczyk to ichnie media nagłośniłyby sprawę podbijając dumę narodową, a my
      co kpinki, szyderstwa, wymądrzanie się wątpliwej maści specy nad spece. cieszmy
      się to Polak tego dokonał a nie kto inny. przestańmy siedzieć w naszym grajdole
      i ściągać za fraki w dół każdego kto spróbuje się wychylić. czy to zawiść czy
      głupota. w dzisiejszych czasach to taki Kopernik też nie mialby żadnych szans
      bo zanim by coś ogłosił to już rodacy by go zdołowali.
      • Gość: Dociekliwa Re: czy nie umiecie być dumni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:06
        czytam opinie i szlag mnie trafia. czy nie możecie być dumni z tego że to Polak
        >
        > dokonał tego odkrycia.

No i co z tego, że Polak? Jakimś dziwnym trafem, we wszystkich doniesieniach o
        owym odkryciu, pomija się fakt, że dr. Konacki to raczej Ph.D. Konacki -
        pracuje przecież na California Institute of Technology w Pasadenie. No i mamy
        niby "polską szkołę astronomiczną", której reprezentanci wolą rozwijać się za
        oceanem. To chyba nie jest powód do dumy?
        • Gość: Loyola Re: A habilitacja jest??? IP: 129.81.192.* 14.07.05, 21:51
          A czy pan Konacki jest "wyhabilitowany"?
          Pytam, bo jak nie jest to znaczy (przynajmniej
          w Polszcze...), ze jeszcze nie zasluzyl sobie
          na miano PRAWDZIWEGO (samodzielnego jak kto
          woli...) naukowca!!!
        • Gość: no chyba ja Re: czy nie umiecie być dumni IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 18.07.05, 17:26
          i jeszcze pewnie płodzi małych (i małe) Amerykanków (i Amerykanki), które
          później będą się pytać taty w jakim układzie leży Polska i ile to lat świetlnych
      • Gość: amindada Re: czy nie umiecie być dumni IP: *.magma-net.pl 14.07.05, 21:58
        z astronomicznego punktu widzenia, a inaczej nie da sie spojrzec na to odkrycie,
        mozemy byc dumni ze czlowiekowi udalo sie tego dokonac, niezaleznie czy pochodzi
        z Polski, Argentyny czy Burkina Faso. ale faktycznie zawsze milo jest uslyszec
        ze to Polak, dobre geny [;
        nie opluwac a chwalic!

respect

pozdrawiam
    • Gość: mumin Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: *.nowy-kaweczyn.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 16:46
      A może z układem gwiazda+planety zderzyły się te dwie gwiazdy. Powyrzucały
      planety gdzie popadnie a powstałemu daleko od gwiazdy 'jowiszowi' udało się
      uciec w pobliże gwiazdy i znaleźć tam stabilną orbitę. Ten scenariusz jest
      możliwy?
      • Gość: benedykton Re: czerwona gwiazda IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 17:03
        Cimoszenke na czerwona ,do swoich!!!a jak jak wroci ze swoimi czerwonymi
        ufoludkami,to zrobimy im dupy jesien srednowiecza i nastanie dzien niepodlegloci
        • Gość: Loyola Re: czerwona gwiazda? IP: 129.81.192.* 14.07.05, 22:23
          A poza tym - to u ciebie "benedyktonie"
          w porzadku? Wszyscy w domu zdrowi??
    • Gość: Bffds Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:17
      Riddick mi sie przypomina -> obydwie czesci :)
    • Gość: klikaczek TORUŃ Power !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:43
      Wiadomo, toruńska szkoła fizyki :D
    • Gość: niunka19 następny extra gość! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.05, 13:05
      no i jest zajebiście!jeśli ta planeta istnieje naprawde, maciejowi należy się
      nagroda nobla!!!nie sądzicie? jest to wielkopomne wydarzenie, a każdy Polak
      patriota powinien się cieszyć,że to właśnie jego rodak ją odkrył! może za kilka
      lat ktoś inny odkryje znowu cos równie nieprawdopodobnego jak Konacki?! byłoby
      fajnie,gdyby było więcej tak uzdolnionych ludzi jak on!może i jest, tylko my o
      nich nic nie wiemy,bo telewizja nie pokazuje, a gazety nie piszą!przecież
      większość z nas o gości słyszy pierwszy raz...(?)może niedługo wymyśli ktoś
      lekarstwo na HIV, na nowotwory...? ja mam taką nadzieje!!!;-)
    • Gość: Cyp Polak, he,he na California Intitute of Technology IP: *.nsw.bigpond.net.au 17.07.05, 14:55
      Polak, he,he na California Intitute of Technology
    • nordpol Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami 17.07.05, 15:34

planetquest.jpl.nasa.gov/images/tripleSunsets2_browse.jpg
    • Gość: malgonia Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:28
      super to zuoełnie jak w pitch black(chyba tak to sie pisze:))
    • Gość: gość Re: Polak odkrył planetę z trzema słońcami IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.07.05, 22:37
      To ciekawe ile najwięcej może mieć taka planeta "słońc" (albo na odwrót) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka