Gość: AdamM IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.09.02, 17:54 Niebywaly belkot. Dawno nie czytalem takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antec Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.adslplus.ch 15.09.02, 18:16 No coment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.csk.pl / *.csk.pl 15.09.02, 20:09 skomentuj bo chce znac Twoja opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.csk.pl / *.csk.pl 15.09.02, 20:08 A ja czuje pierwszy chlopiec, potem dziewczynka, czy nie za duzo chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.milnernet.com 15.09.02, 20:46 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Niebywaly belkot. Dawno nie czytalem takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARSAMANDI Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.k1.pl 16.09.02, 11:10 Ja piszę-boże czemuż nie dałeś rodzić mężczyznom, tym istotom pozbawionym elementarnych uczuć-ich by nie bolało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 150.254.160.* 17.09.02, 14:42 W roku 1922 wyszła książka :"Stosunki moralne rodziców a płeć dzieci" aut. W. Maurin. Cytuję na chybił-trafił." Gdy żona rasy wyższej, niż mąż, naprzykład należy do narodu panującego albo do wyższej kasty, wydaje ona również praeważnie córki na świat...Tak jest na przykład, jeśli mąż słaby lub lekkomyślny, lub niedołęga, lub cudzoziemiec, ma z żony swej córki... Dalej, mamy tu niezmiernie liczną kategorię, bardzo zwykłą, mężów tzw. safandułów i typów zbliąonych. Należą tu mężowie dobrzy, często dzielni i cenni ludzie, którzy nie posiadaja jednak blasku zewnętrznego, ażeby olśnić swe żony i zdobyć ich respekt... W ogóle, gdy mężczyzna nie błyszczy, nie imponuje, gdy ociaga się we współzawodnictwie z innymi , jest wielkie prawdopodobiństwo, że będzie ojcem córek, lecz nie synów." itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka70 Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 213.76.135.* 16.09.02, 10:45 NIC PODOBNEGO!Jestem bardzo silną osobowością i urodziłam dziewczynkę (właśnie dzisiaj ma pierwsze Urodziny)! Częstotliwość współżycia też w tym przypadku się nie sprawdziła. Może ktoś ma jeszcze inna teorię?! Ja w każdym razie jestem zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.edipresse.pl 16.09.02, 12:58 Może twój organizm nie poradziłby sobie z utrzymaniem chłopca? Może palisz papierosy, źle się odźywiasz albo żyjesz w stresie? Znam bardzo silne kobiety, które jednak ciężko pracują - ich organizm nie dałby rady utrzymać chłopca. Mają córki. Oprócz częstości współżycia i silnej ososbowści jest jeszcze kilka innych czynników, które mogą mieć wpływ na płeć dziecka. Choćby genetyczne czy zdrowtne.Trzeba być w lepszej kondycji zdrowotnej, by urodzić chłopca niż dziewczynkę - patrz ostatni akapit tekstu i komentarz. Dziewczynki są silniejsze. Często dochodzi do poronienia meskich embrionów zanim zagnieżdżą się w macicy. Kobieta moxe nawet o tym nie wiedzieć, że przez chwilę była w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 2.4.STABLE* / *.wind.pl 16.09.02, 13:41 oczywiście jak zwykle wszystkiemu winne są baby... cholera zawsze pod wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario II Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 05:27 Na płeć przyszłego dziecka wpływ decydujący ma moment zapłodnienia w okresie szczytu płodności kobiety.Częstotliwość współżycia również ma znaczenie gdyż podczas bardzo częstych stosunków w tym czasie mamy do czynienia z tzw. zapładnianiem ciągłym gwarantującym stały dopływ nasienia gwarantującego skuteczność poczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basa Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.02, 13:48 Presja społeczeństwa do posiadania męskiego potomka jest niezwykle silna w naszym społeczeństwie. Wystarczy poczytać ten artykuł, albo posłuchać komentarzy na temat ciężarnego brzucha. Zawsze pada pytanie "czy to chłopiec - czy dziewczynka". Mamy dwie wspaniałe córeczki, choć kształt brzucha(w/g "babek"), ich waga urodzeniowa i pozostałe argumenty z artykułu wskazywałyby na stuprocentowych chłopaków. Po raz kolejny wymykamy się STATYSTYCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Ilu naukowcow, tyle teorii... IP: *.kat.chalmers.se 16.09.02, 14:18 ...i jak dotad zadna nie znajduje pelnego potwierdzenia w zadnej statystyce. Byla juz i dieta przyszlej matki (bogata albo w potas, albo w sod miala determinowac plec), byl juz i czas wspolzycia w stosunku do owulacji (plemniki Y sa szybsze, X bardziej wytrzymale), aha, jeszcze ten doktor gwarantujacy 80% szans na wybrana plec, w zaleznosci od ladunku elektrycznego powierzchni jaja w funkcji czasu od pierwszej miesiaczki... Slyszalam nawet cos na temat pozycji w trakcie stosunku i ksztaltu penisa (patrz szybkie plemniki Y)... Teraz charakter matki... Nie znudzily im sie jeszcze te badania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksk Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.prg.deloitte.cz / 195.39.23.* 16.09.02, 16:05 a moze najwazniejsze, zeby bylo zdrowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.qc.sympatico.ca 19.09.02, 02:50 Gość portalu: ksk napisał(a): > a moze najwazniejsze, zeby bylo zdrowe??? A no wlasnie?Dlaczego wazniejsza plec od zdrowego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesio Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 16:41 Tylko czemu nikt nie pisze ze test on-line kosztuje 10$ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamunia Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 62.29.215.* 16.09.02, 18:43 Ciekawa teoria. Ale życie nie stosuje się do teorii. Jest kilka przepisów na chłopca lub dziewczynkę i ... my mamy córeczkę a w/g teorii powinien być chłopak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.09.02, 19:48 a ja chcę miec bliźniaki dwujajowe, chłopca i dziewczynkę. Może jest na to jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ria Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.tele2.pl 16.09.02, 20:01 oczywiscie - wystarczy chodzic na rekach przez cala ciaze (od pierwszego dnia oczywiscie), nalezy sie 5$ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 63.82.101.* 16.09.02, 21:46 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Niebywaly belkot. Dawno nie czytalem takich bzdur. Tak chyba to przepisali ze "Skandali":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 23:22 Mam mojego narzeczonego była bardzo wątłego zdrowia, po ciężkich operacjach, a... urodziła w swoim życiu trzech wspaniałych synów... Wcale nie szaleli z częstością... a jej mąż nie pracuje fizycznie i nie jest kierowcą Formuły 1. Nic się tu nie sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik2 Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: 5.3R* / *.gsi.gov.uk 17.09.02, 11:54 No wlasnie, bo ci od formuly1 to maja tendencje do dziewczynek. Wiec juz sprawa wyjasniona czenu chlopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLUS' Re: Chłopiec czy dziewczynka IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.09.02, 19:57 No czesc. Moja dziewczyna chciala sprawdzic... znaczy zrobic sobie test na to czy bedzie chlopiec czy dziewczynka.... a tu taka NIEMILA NIESPODZIANKA!!!! Czy to aby fair robic w gazecie...takiej papierowej reklame czegos co wcale do gazety nie nalezy i do tego kosztuje jeszcze kupe kasy???? HMMM????? Odpowiedz Link Zgłoś
sala.hamil Re: Chłopiec czy dziewczynka 17.09.02, 20:56 ten człowiek nie dodał jeszcze kilku pojęć: Po pierwsze: wyczytałam ostatnio w jakiejś gazecie anglojęzycznej, że płeć dziecka można na regulować. Poza tym: kiedyś pojawiały się doniesienia,że płeć dziecka zależy od zjadanego pokarmu. tj.jeśli przyszła matka zjada duze ilości pokarmów słodkich to wedle podań ludowych urodzi się dziewczynka. Jesli matka je dużo potraw słonych i ostrych może urodzić się chłopiec. Ale : brak na to dostatecznych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
sala.hamil Re: Chłopiec czy dziewczynka 17.09.02, 20:56 ten człowiek nie dodał jeszcze kilku pojęć: Po pierwsze: wyczytałam ostatnio w jakiejś gazecie anglojęzycznej, że płeć dziecka można na regulować. Poza tym: kiedyś pojawiały się doniesienia,że płeć dziecka zależy od zjadanego pokarmu. tj.jeśli przyszła matka zjada duze ilości pokarmów słodkich to wedle podań ludowych urodzi się dziewczynka. Jesli matka je dużo potraw słonych i ostrych może urodzić się chłopiec. Ale : brak na to dostatecznych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś