Dodaj do ulubionych

Za 20 lat procesor doścignie mózg

• Gość: callisto1 Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      A juści! Potrzyma i puści! Żeby powiedzieć że jeden układ będzie taki sam jak inny układ to najpierw trzeba dokladnie wiedzieć czym ten inny uklad jest i jak działa.A jeśli się tego nie wie,to jest to nieodpowiedzialne bajanie.Chwalebny to entuzjazm ale ,póki co, to tylko bajanie. No chyba,ze to miała być tylko taka metafora.
    • Gość: siekiera_motyka Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.ipt.aol.com 10.01.08, 17:20
      Nie dajmy sie oglupic! Procesor jedyne co robi to przelicza uklady zer i jedynek.Ludzki mozg to machina idei uczuc
    • Gość: K!O Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.p.lodz.pl 10.01.08, 17:20
      Ogłoszenie takiej opinii przez pana Hwanga świadczy tylko o tym, że przekroczył już granice swoich kompetencji, zachłysnął się swoimi osiągnięciami i stracił kontakt z rzeczywistością. Powinien zmienic pracę.
    • Gość: heathen Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: 89.100.100.* 10.01.08, 17:20
      Tylko co to znaczy, że doścignie ludzki mózg? W czym? W mocy obliczeniowej? Jeśli tak, to nie ma żadnej szansy żeby układy scalone zastąpiły mózg. Bo co ze świadomością? Poza tym elektronika powoli dochodzi do swoich maksimów. Być może zastąpi ją fotonika lub plazmonika.
    • Gość: jan Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.161.240.220.dynamic.dsl.lns02-waym-adl.comindico.com.au 10.01.08, 17:20
      1 TB = 1 KONONOWICZ
    • Gość: gsa Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.myslowice.pl 10.01.08, 17:20
      jestem tak zaspana, ze procesor w moim kompie nie potrzebuje aż 20 lat - już dzisiaj szybciej "mysli"
    • Gość: ptashek Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.ucd.ie 10.01.08, 17:20
      @tdck: tebibyte jest synonimem terabajtu w swiecie zapisu cyfrowego.
    • Gość: Pronauka 2007 Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.bg.us.edu.pl 10.01.08, 17:20
      A wymyśli się wreszcie coś na terrorystów-samobójców?Bo nie doczekamy tego procesora.
    • Gość: adam Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: 83.238.11.* 10.01.08, 17:20
      W 2050 nie bedziecie już zyli.. (dodaj 43 do swojego wieku)

...wiec nie ma sie co jarac
    • Gość: furor Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: 213.121.151.* 10.01.08, 17:20
      można prosić jakiegoś linka do "Korea Electronics Show Samsung ogłosił"? Dzięki.
    • Gość: lilu Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 17:20
      komputer to komputer , ale jak skopiować człowieka razem z jego świadomością i pamięcią . TO JEST DOPIERO SZTUKA!!!!!!!!!!
    • Gość: Dominik Kaznowski Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: 10.202.53.* 10.01.08, 17:20
      Wydaje mi się, że jakbym napisał ten tekst nie powołując się na żadne przykłady (w tym liczby - oddzielna kwestia czy coś przekręciłem w terabajtach) kwestia jaką chciałem poruszyć nie miałaby żadnego punktu zaczepienia.

A chciałem zwrócić uwagę na kilka rzeczy:
      - że technologia się rozwija i co to może oznaczać dla nas
      - że szybko przechodzimy do porządku dziennego nad osiągnięciami technologii
      - że ciągle myślimy i spekulujemy na temat przyszłości, a tak trudno jest nam się co do niej zgodzić.

Być może tego typu blog, i taka formuła nie służy takim refleksjom. Być może tak. Tak czy inaczej dziękuję za wychwycone niepoprawności, opinie i wyrażone poglądy.

Dla mnie, jest to właśnie wyraz tego jak świat się zmienił. Większości (jeśli nie wszystkich) komentujących zapewne nie znam, tym bardziej nie wiem kim są i czy kiedykolwiek wrócą na tego bloga. Ale tak czy inaczej, dzięki rozwojowi cywilizacyjnemu jesteśmy właśnie tutaj.

Komunikujemy się na abstrakcyjny temat, z osobami których nie znamy, a używamy do tego komputerów. To prawie jak komunikacja międzygalaktyczna. Właściwie, to szkoda, że Lem nie żyje...
    • Gość: Canis Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Literature SF zaczalem czytac w polowie lat 50-tych.Nie moglem sie nadziwic skad pisarze biora takie cudowne i nierealne pomysly w dziedzinie urzadzen technicznych. Uwierzcie, rzeczywistosc przerosla wielokrotnie te cuda techniki, o ktorych czytalem w owym czsie. Inna rzecz, ze nie bylo tlumaczen pisarzy z Zachodu. Gdyby ktos mi powiedzial o "komorkach", ktore posiada co drugi wiejski malolat puknal bym sie w czolo.
    • Gość: Canis Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Literature SF zaczalem czytac w polowie lat 50-tych.Nie moglem sie nadziwic skad pisarze biora takie cudowne i nierealne pomysly w dziedzinie urzadzen technicznych. Uwierzcie, rzeczywistosc przerosla wielokrotnie te cuda techniki, o ktorych czytalem w owym czsie. Inna rzecz, ze nie bylo tlumaczen pisarzy z Zachodu. Gdyby ktos mi powiedzial o "komorkach", ktore posiada co drugi wiejski malolat puknal bym sie w czolo.
    • Gość: maniek Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 12:30
      do "K." nie znasz sie. dysk flash o poj. 32GB to jest sporo poniewaz to bardzo szybka pamiec.
    • Gość: Gość Re: Za 20 lat procesor doścignie mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 12:39
      98% informacji w internecie to totalna bzdura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka