Gość: q23 IP: *.comarch.com 16.01.08, 11:49 Fantastyczne! Niech to tylko połączą z kompem przez bluetooth:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roody102 Re: Granie (z) głową IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 19:43 Ja bym chciał coś takiego do pisania tekstów na komputerze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuroinformatyk Re: Granie (z) głową IP: *.unizh.ch 22.01.08, 00:50 Kombinacja bardzo taniego i silnie uproszczonego EEG, EMG i EOG (raptem trzy kiepskie elektrody, a pomiar odbywa się w warunkach wysokich zakłoceń) a autor przypisuje jej czytanie w myślach. To coś nieosiagalna dla jakiejkolwiek wspolczenej technologii wlacznie z skanerami fMRI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiertik Re: Granie (z) głową IP: *.volkswagen.de 22.01.08, 03:37 Kiedyś na studiach jeszcze ze znajomym mieliśmy "do realizacji" prjekt pod nazwą jak wspomniany wyżej artykuł. Jednak poza teoretycznym zarysem nic z tego nie wyniknęło praktycznego :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOGAN Re: Granie (z) głową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 19:33 Nie teraz , jeszcze nie teraz , poczekajmy jeszcze troche w tym tempie technologicznym to nastąpi niedługo a to urządzenie nie gwarantuje jeszcze dokładności działania... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Granie (z) głową IP: 83.168.106.* 02.02.08, 22:57 1. Cała radosć z gier zręcznościowych polega na tym, że trzeba wykazać się zręcznością - czyli trzeba używać rąk. Podobnie jest z frajdą jaka płynie z jazdy samochodem. 2. Załóżmy że gram w strzelankę i ktoś wchodzi do pokoju i się o coś pyta. Mając mysz po prostu mu odpowiem. Ba mogę z nim nawet porozmawiać bo cała radość ze strzelanki polega na tym że NIE MUSZĘ SIĘ NA NIEJ KONCENTORWAĆ - ruchy ręką robi się odruchowo. Tak więc chyba zaciskanie szczęką żeby podskoczyć lub ściskanie pośladków żeby zrobić fikołka nie będzie nigdy moim ulubionym zajęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenio Re: Granie (z) głową IP: *.acn.waw.pl 03.02.08, 10:31 Ale jak ktoś nie ma ręki/rąk to sprawa wydaje się, delikatnie mówiąc, interesująca. Poza tym umysł jest też narządem - podobnie jak ręce, czy nogi - który można poddawać treningowi, więc zręcznościówki są tu jak najbardziej na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl20 Re: Granie (z) głową IP: *.and-net.pl 03.02.08, 16:34 ee zawiodłem się, myślałem że będzie można sterować tylko perzy pomocy myśli a tu jakieś zaciskanie szczęki... jeszcze parę lat trzeba poczekać niestety :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdik Re: Granie (z) głową IP: *.autocom.pl 03.02.08, 17:50 fajne. moze jeszcze nie tym razem, ale juz blisko. poczekam :) Zobacz: tiny.pl/l77r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROman Re: Granie (z) głową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:10 Coś w tym stylu jest już od pewnego czasu w uzytku. Urządzenie EEG i "tania" gierka pomagają dzieciom z ADHD i innymi podobnymi schorzeniami. Proste-im bardziej się skupiasz, tym szybciej jedzie samochód itp. Na razie nie ma szans, żeby coś takiego trafiło do użytku domowego. Może za kilkanaście lat...:) dla zainteresowanych polecam : www.eeg.com.pl/ pozdrowienia dla dr. Pakszys:) Odpowiedz Link Zgłoś