Dodaj do ulubionych

Strach przed internetową anonimowością

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 18:33
Mysle, ze to nie jest kwestia oswojenia sie z technologia. Podobnie postepujemy zostawieni np. sami w sklepie - bierzemy towar i chodu, jesli mamy pewnosc, ze nikt nas nie zlapie. Cecha ludzka, ktora bedzie nam jeszcze towarzyszyc wiele pokolen. Podobnie jest tu, w Sieci. Nikt nas nie widzi, to dlaczego nie nabroic ;) Czyz nie w kazdym z nas jest jakis szkodnik? Tyle ze jeden bardziej sobie zdaje sprawe z konsekwencji poczynan, inny mniej.
Obserwuj wątek
    • socin Re: Strach przed internetową anonimowością 08.03.08, 01:42
      A może kwestia jeszcze czegoś innego, bo ja np. nigdy niczego ze sklepu nie ukradłam, choć pewnie jakby mi zależało, to okazje by się znalazły.
    • Gość: Kron1901 Re: Strach przed internetową anonimowością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 12:17
      @socin A ja nigdy nie wypowiadalem sie negatywnie w Sieci i na forum na czyjkolwiek temat, wiec wg. Twego porownania ten artykul powyzej jest zbyteczny.
      Jasna sprawa ze chodzi o jakis wiekszy ogol. Ty i ja i jeszcze inni tego nie robia, ale spora czesc tak. O nich pisalem wyzej.
    • socin Re: Strach przed internetową anonimowością 08.03.08, 13:42
      Nie wiem, na ile spora jest ta część, na pewno o niej się mówi i na nią przede wszystkim zwraca uwagę.
    • Gość: MareKopel Re: Strach przed internetową anonimowością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 16:31
      może to nie próbka statystyczna, ale swego czasu sam byłem zdziwiony > potyczki.pl/debates/view/283-Anonimowosc-w-sieci--zbawienie-czy-zmora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka