biszkot 10.06.08, 09:30 kwadrylion to też biliard, a brzmi dużo lepiej. jakbym miał wybierać, to wziąłbym komputer który wyciąga kwadrylion na sekundę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pioc2 Re: Struś Pędziwiatr atomowy 10.06.08, 09:54 > kwadrylion to też biliard Nieprawda. To dużo więcej niż biliard. pioc Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zrobią c 10.06.08, 12:00 Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zrobią choćby zwykłego robota, który odkurzyłby mieszkanie? Bo na razie to tylko ciągle obiecują a człowiek w domu musi dalej szorować podłogi ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zro 10.06.08, 12:17 Przecież są już na rynku od ładnych paru lat. Tylko w Polsce chyba nie są zbyt popularne: www.yxrobot.com/english/product-list.asp Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? Nawet 10.06.08, 13:46 Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? Nawet pytałem się po sklepach i mnie wyśmiali, że żądam cudów i też odsyłali do robienia eksperymentów naukowych w internecie a ja mówię o tym, że idę sobie do normalnego i zwykłego marketu AGD i kupuję robocika i on naprawdę odkurza a nie piszczy na bateryjki-paluszki, bo biedaczek wjechał na wykładzinkę o straaaasznej grubości dwa i pół milimetra. Znajomy kupił raz takie g..no, wlazło pod szafę po „odkurzeniu” trzech ziarenek piasku i się zaklinowało a za drugim razem sp...ło się ze schodów i było potem kaput. A kiedy o tym powiedziałem innemu znajomemu specjaliście (?) to radził żeby „położyć wałek od tapczana przy schodach to nie zleci”. Czyli co – mam tego robocika traktować jak zasmarkanego dzieciaczka, który ciągle potrzebuje mojej opieki żeby sobie krzywdy nie zrobił? A ja myślałem, że to on ma mi w czymś pomóc. Czyli nadal korzystam z normalnego odkurzacza, ma 1000 waciaków mocy i ciągnie jak trzeba – ale robot to on nie jest, tylko niestety ja; czyli mnie nie chodzi o równiania różniczkowe mądrych naukowców na papierze ale mówię o praktyce a całką mieszkania nie odkurzysz i taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? 10.06.08, 14:10 Ach, oczywiście że całką odkurzysz mieszkanie. Pierwsze samochody były pod każdym względem gorsze od koni - ale potencjał tkwił w nich znacznie większy. Roboty sobie poradzą. Wszystkie te problemy o których mówisz: gubienie drogi, spadanie ze schodów, nieumiejętność wchodzenia na podwyższenia itp - są tak na prawdę proste do rozwiązania. Tyle że jest ich sporo i każdy trzeba rozwiązać, a potem jeszcze zebrać wszystkie rozwiązania do kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ta, wszystko jest proste na papierze a ja mówię 11.06.08, 14:21 o praktyce a nie o akademickich bajaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? 10.06.08, 17:34 Najpierw "zabaweczki" dla zolnierzykow, a gdy te "zabaweczki nie zniszcza nas, to moze doczekamy sie robotow. Chyba zapomniales, ze w pierwszej kolejnosci czlowiek pracuje nad unicestwieniem samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? 10.06.08, 17:41 Tylko jakoś im bardziej pracuje nad "unicestwianiem samego siebie", tym radziej ktokolwiek ginie. Teraz to już śmierć kilku tysięcy ludzi na jakiejś wojnie jest wielkim wydarzeniem, a jeszcze niedawno milionowe straty były "akceptowalne". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? 10.06.08, 21:34 O jednej rzeczy zapomniales, ze kiedys gdy umieralo miliony osob na wojnach, to nie było takiej broni jak dzisiaj. Wystarczy duza kasa i fanatycy w imie urojonego Boga zniszcza wszystko co zyje na ziemi. Tylko tobie tak sie wydaje, ze czlowiek pracujacy nad unowoczesnianiem broni zaglady jej nigdy nie wykorzysta. Pocieszeniem jest tylko to, ze nie znamy terminu tej najwiekszej wojny zaglady w imie najwiekszej glupoty, tepego czlowieka. Na zbrojenia ludzkosc wydaje tyle kasy, ze każdy czlowiek na ziemi moglby zyc dostatnie. Niestety, każdy chce być Panem, na wzor urojonego "Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
stary.virus Re: Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? 11.06.08, 17:40 Odpowiedz do Andrzeje: Stali, Mao, Pol Pot i inni nie potrzebowali zadnego Boga zeby wymordowac miliony ludzi. Ale zgaduje ze jestes lewicowcem, wiec to jest w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zro 10.06.08, 14:53 nie jest tak zle ;) irobot wymyslila odkurzacz ktory w miare fajnie dziala - widzialem u znajomych. nawet go w polsce sprzedaja tylko po bandyckiej cenie (marza ze 400%!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ja bym chciał żeby coś 11.06.08, 14:23 działało nie "w miarę fajnie" tylko bezprzymiotnikowo: fajnie. Widocznie żądanie normalności to za dużo. jak zobaczę takie coś w normalnym sklepie to uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bigda1 Re: Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zro 11.06.08, 16:11 toja3003 napisał: > Tak? A kiedy wreszcie mądrzy inżynierowie zrobią choćby zwykłego > robota, który odkurzyłby mieszkanie? Bo na razie to tylko ciągle > obiecują a człowiek w domu musi dalej szorować podłogi ręcznie. Wymyślono! Ale w Polsce długo jeszcze poczekamy, bo kobiteta jest tańsza... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.virus Robot Roomba 11.06.08, 17:45 Tu W USA sprzedaje sie taki prost robot Roomba (sprawdz na Googlu)jest wystarczajacy do takiego pobieznego czyszczenie podlogi/odkurzanie. Trzeba miec drugi odkurzcz zeby czyscic zakatki gdzie Roomba nie dojdzie. Ale dla mnie, kawalera to wystarcza. Zona jest znacznie drozsza w utrzymaniu. store.irobot.com/family/index.jsp?categoryId=2501652&cp=2174940 Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 pisałem o tej zabawce, 12.06.08, 09:40 widziałem też podobne gadżety do koszenia trawy ale ja nie mówię o zabawkach ale 100% zastąpieniu klasycznego odkurzacza przez robota. Odpowiedz Link Zgłoś