Dodaj do ulubionych

Podróbki w Internecie

IP: *.range86-153.btcentralplus.com 03.09.08, 09:01
to prawda, kilka razy wysylalam informacje o podrobce na Allegro, niestety nie bylo zadnej reakcji. I nie chodzi mi o to zeby dokopac sprzedawcy. Jesli chce, to niech sprzedaje chlam kiepskiej jakosci, skoro ludzie to kupuja, ale niech nie OSZUKUJE klientow, ze sprzedaje towar marki znanej z wysokiej jakosci towarow. Tymczasem to, co oferowali "naznaczeni" przeze mnie sprzedawcy NA PEWNO tym brandem nie bylo (pracuje dla nich i znam ich oferte na pamiec). W Anglii, maja zatrudniona osobe, ktora siedzi na ebayu i wyszukuje podrobki. Ostatnio udalo im sie zamknac niezly sklad butow. Kwestia zatrudnienia osoby do Allegro jest tylko formalnoscia, bo staraja sie wejsc na polski rynek.
Obserwuj wątek
    • Gość: 4g63 Re: Podróbki w Internecie IP: 213.77.0.* 03.09.08, 09:16
      skoro są tak podobne jak oryginały to i dobrze, co za różnica, czy uszył to chińczyk z jednej czy drugiej fabryki...
    • Gość: das spiel ist aus Re: Podróbki w Internecie IP: *.adsl.alicedsl.de 03.09.08, 10:23
      ziemia obiecana oszustow dla oszustow
      czyli wirtualny swiat bozka pozadania
      cudzej wlasnosci
      teraz mozna na skroty
      wedrowac przez pustynie
      wlasnych slabosci
      toczac przez siebie
      kal skarbeluszy
      babrajac sie w nim
      niemilosiernie

a role faraona moze
      odegrac teraz kazdy
      jezeli spelni okreslone
      warunki
    • Gość: ela Re: Podróbki w Internecie IP: *.dsl.netsource.ie 03.09.08, 10:33
      4g63 nie opowiadaj bzdur fabryka fabryce nie rowna, zreszta nie o sama robocizna idzie a o materialy.
      O ile w kwestii ubran mozna sobie pogdybac bez wiekszej szkody czy jakosc odpowiada czy nie ale gdy chodzi o kosmetyki to zupelnie inna sprawa.
      Podrobiony kosmetyk dlatego jest tanszy bo zrobiony jest z tanszych komponentow lub wrecz zamiennikow. Nie musze chyba pisac ze takie podrobki nie sa testowane, nie maja odpowiednich badan i stwarzaja zagrozenie dla zdrowia.
      Po uzyciu takiego kremu do twarzy czy balsamu do ciala wysypka gwarantowana.
      Do tego perfumy - dobre perfumy z dobrych skladnikow trzymaja zapach niemal caly dzien, podrobki zas szybko wietrzeja.
      Uwazam ze klienci maja prawo byc wyraznie poinformowani ze dany produkt to np replika torebki a nie orginalna torebka a dane perfumy byly ispirowane innymi ale nie sa to te oryginalne perfumy. I wtedy decyduje sie czy warto kupic czy nie. Sprzedajacy nie powinni sie obawiac straty klientow sadzac po ilosci kupujacych np na allegro. Polski klient to jak widac klient niewymagajacy i niewyksztalcony konsumencko- kupi wszystko (o poczuciu moralnosci czy etyki nie wspomne, prawa autorskie w polsce sa "w glebokim" powazaniu)
    • macrac1068 Re: Podróbki w Internecie 03.09.08, 10:41
      Płacenie za coś z wizerunkiem kota lub konia lub za metkę, która widnieje "pod ciuchem" jest dla mnie szczytem kretynizmu i snobizmu.Zgadzam sią z 4g63-co za różnica w której chińskiej hali robione są te same rzeczy. Dlatego jest mi to obojętne czy to podróba , czy nie-aby mi kolor,rozmiar i fason odpowiadał.Zapłacę mniej i nie mam żalu,że za miesiąc wyrzucę.
    • Gość: Gość Re: Podróbki w Internecie IP: 212.95.252.* 03.09.08, 10:45
      Jezeli ktos kupuje na aukcji torebke warta w sklepie powiedzmy 1000-1500$ nie moze sie ludzic, ze kupuje oryginal... A jezeli sobie zdaje z tego sprawe i mu to nie przeszkadz, to w czym jest problem? Chyba tylko w tym, ze wlasciciele marek nie beda w stanie zedrzec takiej ilosci kasy z ludzi jak by chcieli...
    • Gość: das spiel ist aus Re: Podróbki w Internecie IP: *.adsl.alicedsl.de 03.09.08, 11:15
      ach wy moje niedouczone
      egipskie zabki z aol& co
    • Gość: Lukas Re: Podróbki w Internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 11:22
      ogolna konkluzja chyba tej niedorozwinietej czesci spolecznosci internetowej...
      czytaj forum mniej wybiorczo i nie naciagaj faktow botak Ci pasuje do tekstu
      polak dziad z bidy kupuje to badziewie a nie z wyboru
    • Gość: reparah Re: Podróbki w Internecie IP: *.elpos.net 03.09.08, 11:44
      kupuje duzo butow firmy nike. konkretnie air force 1, dunk, vandal itp. w roznych wariacjach kolorystycznych i roznych wysokosciach. to co dzieje sie w tym temacie na allegro to porazka. kiedy widze limitowany model za 200zl, ktory jest od 2 lat niedostepny i kosztuje 400 dolarow, to mi sie niedobrze robi. nie trzeba nawet sie specjalnie przylgadac zdjeciom, bo i tak wiadomo, ze to fake. myslicie, ze gdy zglaszam takie lewe aukcje do administracji, to ktos reaguje ? nigdy mi sie to nie zdarzylo, widocznie dla administracji wystarczy, ze napisane jest ze to oryginal i jest slynne logo "łyżwa"...
    • Gość: Ryfka Re: Podróbki w Internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 13:26
      Hmm... Ja ten wątek o tym, że "podróbki są ok" odebrałam jako prowokację/głupi żart. Myślisz, że to na poważnie?
    • Gość: miś Re: Podróbki w Internecie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.08, 09:59
      "NA PEWNO tym brandem nie bylo (pracuje dla nich i znam ich oferte na pamiec). W Anglii, maja zatrudniona osobe, ktora siedzi na ebayu i wyszukuje podrobki"

No widzisz. A Ty społecznie warujesz na tym Allegro :)

A tak poza tym, jeśli dziewczątko chce wyglądać prawie jak doda, cóż innego pozostało?
    • Gość: gość Re: Podróbki w Internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:17
      Allegro? To bęcwały. Dali mi ostrzeżenie, bo nie chciałem kupić podróbki. Jedyne, co umieli odpisać, to, że nie odwołałem się w terminie. Mógłby i za nich ktoś się zabrać...
    • Gość: nn Re: Podróbki w Internecie IP: 79.97.244.* 27.09.08, 10:57
      jak buty adidas moga kosztowac 300zl a buty aaaadadis 30? produkcja kosztuje tyle samo a wy przeplacacie setki % za znaczek /// - zalosni jestescie
    • Gość: gosc Re: Podróbki w Internecie IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.08, 07:42
      w butach adidasa pochodzisz nawet dwa sezony , w butach aaadidasa moze pol sezonu.
      oryginalne buty maja specjalnie wyprofilowane podeszfy . kupuj dalej podrobki za 30 pln , to odczujesz to na stare lata , jak ci beda stopy puchly albo platfusa sie nabawisz.
      rozumiem jeszcze ze sie na koszulach , kurtkach , itd oszczedza , ale na butach , na kremach czy kosmetykach oszczedzac i podroby kupowac. nabawisz sie choroby skory to bedziesz potem wydawal kase na leki. sorry - ty pewnie wtedy jakies podrobki lekow BAYER kupisz .
      brak slow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka