Dodaj do ulubionych

Internet LTE z CP.

01.06.14, 16:02
Witam.
Zamierzam korzystać z internetu dzięki Cyfrowemu Polsatowi. Wziąłbym modem Huawei E3276. Czy możecie napisać jak sprawuje się ten modem? Jakieś problemy typu zrywanie połączeń, prędkość daleka od deklarowanej ( do 150 Mb/s )?
Pozdro!
Obserwuj wątek
    • kulunkele Re: Internet LTE z CP. 02.06.14, 12:57
      czy tak ważna jest ta prędkość? Co ona daje? 10mb jest już wystarczające do wszelkiego użytkowania internetu, a o pobieraniu dużej ilość danych nie myśl nawet, bo przy maksymalnej prędkości to największy pakiet danych wykorzystałbyś w ponad godzinę.

Te 150mb to jedynie marketing by wciskać ludziom niby super internet który się nie znają...
      • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 04.06.14, 00:43
        Bardziej mnie interesuje stabilność połączenia z internetem, niż dywagacje w temacie prędkości. Teraz mam internet z Netii ( po kablu ) i szukam info od osób mających internet LTE z CP na temat ewentualnych problemów.
        • kulunkele Re: Internet LTE z CP. 04.06.14, 13:22
          Nie ma co porównywać internetu po kablu do bezprzewodowego.

Powiem tak, kup sobie startery po 5zł z każdej sieci i sprawdź poprzez telefon czy modem gdzie będziesz miał najlepszy zasięg i połączenie w miejscu gdzie masz zamiar najczęściej używać internetu, ten sposób na pewno będzie najlepszy niż wierzenie komuś na słowo.
          Po za tym CP działa na sieci plus więc sądzę że warto zainteresować się innymi sieciami, choćby play, nie wiem jak to jest z abonamentem na internet, ale na pewno przy normalnej taryfie abonamentowej play ma usługę która powoduje że jak stracisz zasięg to telefon łączy się z innymi sieciami, orange, t mobile, itp, więc teoretycznie jest to obecnie sieć która ma największy zasięg w Polsce, czy działa też to w kwestii internetu tylko, to musiałbyś się dowiedzieć.
          • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 12.06.14, 00:11
            Sprawdziłem zasięg i ogólnie działanie LTE ( pożyczyłem modem ). Tam gdzie potrzebuję dostępu do internetu jest zasięg i działa wzorowo, więc jest OK.
            • wi_to Re: Internet LTE z CP. 12.06.14, 14:16
              Witam
              Mieszkasz gdzieś, gdzie nie masz linii telefonicznej !!!?

to po co sobie zawracać głowę np: internetem mobilnym CP, iPlus, Play, Orange abonamentem za 50zł miesięcznie . Jak masz darmowy mobilny internt "Aero2" do 21 grudnia 2016r na kartę. Wystarczy modem Huawei E3276 cena ~250zł (działa na wszystkich pasmach i z LTE posiada gniazda na zew. anteny ) i karta Aero2 za 20zł i masz dostęp do internetu 24h - fakt jest pewne utrudnienie, które wprowadziło Aero2 to rozłączanie łącza co 60minut i manualne wprowadzanie znaków w przeglądarkę IE lub firefox.

- zostałbym przy internecie stacjonarnym - w domu najniższym min. łączem 2MB lub 4MB i do tego plus internet Aero2 .

- plusem internetu stacjonarnego itp. np.TP to przekierowywane porty. W modemach mobilnych na abonament tą opcje (przekeirowane poprty) można dostać za dodatkową opłatę ,czyli wzrasta cena internetu mobilnego na abonament.
              • piotr2_pl Re: Internet LTE z CP. 13.06.14, 14:35
                Zgadzam się z kol. wi_to, że stabilność to kabel, z jedną uwagą. Należy brać od właściciela sieci, a nie od dzierżawców łączy. Mogę uzasadnić, jakby ktoś był zainteresowany.
                Internet mobilny, choćby najlepszy, zawsze jest podatny na zakłócenia, które zwykle pojawiają się jak jest najbardziej potrzebny.
                Moja rada. Do celów zawodowych tylko na kablu od operatora sieci. Mobilny to zabawka, który może sprawdzić się w podróży.
                • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 25.07.14, 20:56
                  Zainteresował mnie internet z CP, ponieważ potrzebuję go w czasie wakacji również na działce. Od kilku dni mam swój sprzęt i na razie prędkość wynosi 24 Mb/s, czyli jest OK. Po wykorzystaniu pakietu 25 GB danych prędkość maksymalna, to 20 Mb/s. Całość, czyli modem zewnętrzny i router, mieści się w małej paczce, więc mam dokładnie to, co chciałem- przez większą część roku będę go miał w domu, a w trakcie urlopu na działce. Niestety zwykły modem z routerem nie łapał zasięgu LTE. Za całość 35 zł/m-c.
                  • frischefische00 Re: Internet LTE z CP. 25.07.14, 22:10
                    Braciszku, Twój LTE - OK, ale ile zachodu i obrażonych przedstawicieli CP ?!?!?!?!?
                    • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 03.08.14, 07:48
                      Jeśli ktoś jest niekompetentny i wprowadza mnie w błąd, to chętnie go uświadamiam, że źle trafił...
                      P.S.
                      Teraz konsultantom Plusa podnoszę ciśnienie :-).
                      • wi_to Re: Internet LTE z CP. 07.08.14, 14:52
                        OK! czyli jak ?
                        mam np: modem z moliwośćią "LTE"i wybieram przełączam na LTE i co w Świeciu działa pasmo LTE?
                        • ania.0718 Re: Internet LTE z CP. 07.08.14, 20:24
                          Jam neta z Cyfrowego Polsatu,prędkośc wszytstko ok,ale jak przekroczy się limit to naliczają dodatkowo 25 zł na wykorzystanie o czym przy podpisaniu umowy nie informuja,a jak sie to wykorzysta to blokuja i trzeba czekac do kolejnego okresu rozliczeniowego :)
                          • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 08.08.14, 03:43
                            ania.0718- masz jakąś starsza promocję. Teraz jest Power LTE i wybierając np. 25 GB płacisz w usłudze smartDOM 34,95zł ( gdy jest to druga usługa, czyli masz 50 % upust ). Po wykorzystaniu tych 25 GB nadal masz internet LTE, ale z maksymalną prędkością do 20 Mb/s. Nic tu nie ma o dodatkowych 25 zł i blokowaniu, ale ta promocja "Power LTE" jest dopiero od ( chyba ) początku lipca tego roku. Link do CP: www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/oferta-internet.cp?packageName=pakiet-2&cpClient=false&offerType=MM
                        • miasteczkowy Re: Internet LTE z CP. 08.08.14, 03:34
                          wi_to- w Świeciu jest zasięg LTE, ale ja mam tzw. "internet domowy", czyli router połączony kablem z anteną zewnętrzną ( tzw. ODU i IDU ). Ta antena jest po to, aby wzmocnić sygnał LTE. W tej chwili jestem ciągle na działce przy Farze i mimo, że antenę zewnętrzną połączyłem z routerem ok. 2 m kablem i w dodatku leży ona w pokoju, a nie na dachu, to i tak prędkość po WiFi wynosi 21- 24 Mb/s, czyli 5 razy więcej niż miałem z Netii.
                          • piotr2_pl Re: Internet LTE z CP. 21.08.14, 16:32
                            Oferta wygląda ciekawie. Mam jeszcze pytanie do kolegi. Jaki teraz masz transfer? Pytam, bo naciąłem się jakiś czas temu na internet radiowy. Obiecywano wiele, a potem okazało się, że transfer do mnie owszem spełnia warunki, ale transfer zwrotny był tak mizerny, że wczytywanie stron trwało wieki, a o wysłaniu zdjęć można było zapomnieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka