Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści piszą drugą część testu

• Gość: aga Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.wierzbica.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 12:00
      ten egzamin był gorszy od próbnego niektóre rzeczy pierwszy raz na oczy
      widziałam
      • Gość: mimik Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: 217.98.70.* 06.05.04, 12:02
        wina nauczyciela:) ...
        ale przeciez wszystko bylo z ksiazki:) wystarczylo raz przeczytac zrobic notatki
        badz kto ma lepsza ksiazke pod kazdym tematem dzialem bylo ktortka notatka:P
        a co tam takie trudnego bylo?
        no moze cieplo wody.. ale to jeden punkt ot i tak ludzie powinni miec z 40:P
        hehe
    • Gość: Steryd Skończyliśmy :) IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:01
      proste było :) w porównaniu do humanistycznego straciłem 2pkt na żabach i moze
      jeszcze kilka ale około 40 bedzie
      • Gość: ja Re: Skończyliśmy :) IP: *.koscian.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 12:15
        teraz tylko wakacje nas czekaja:) full luz na lekcjach:D
    • Gość: Jagódka :( FATALNIE!!!!! ;( ja sie zabije... ;( IP: 81.210.124.* 06.05.04, 12:02
      mi poszło bardzo zle... nie zrobiłam kilku zadan otwartych bo brakło mi
      czasu ;/;/;/ a pozatym zamkniete niektóre sknociłam... i ja chcialam isc do LO
      na bio-chem ;( w zyciu sie nie dostane ;(
      • Gość: jucha Re: FATALNIE!!!!! ;( ja sie zabije... ;( IP: 80.51.83.* 06.05.04, 12:06
        nie przejmuj sie jagódko! mi tez posżło fatalnei a nawet bardzo ale w sumei
        moge stwierdzic z e poszło mi dzis lepiej niz wczoraj wiem ze wczoraj
        zawaliłam rozprawka iw ogóle kto widział by dawać taki pojeb.....
        temat "moda":(:(:(
      • Gość: ja Re: FATALNIE!!!!! ;( ja sie zabije... ;( IP: *.koscian.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 12:14
        nie martw sie masz jeszcze misiac, zeby ponaciagaz zachwanie i oceny itd i
        nadrobisz stracone pukty
    • Gość: Olka Moje zadania zrobiłam ... IP: *.laczpol.net.pl 06.05.04, 12:05
      w zadaniu 1 ze skala miało być 1.5000 a ja napisałam jak głupia 1.50000:(
      ogólnie zadania nie były trudne:(ale czasem zbyt zagmatwane;/ z otwartych
      zrobilam seriancko tylko 2 zadania z czego nie wiem czy sa rozwiązane dobrze!!!
      dajcie szybko te wyniki bo umre ze zdenerwowania:( papaptki:*
      • Gość: Chwast(pB) Re: Moje zadania zrobiłam ... IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:08
        Korcze , w ostatnim zle podzielilem i napisalem 1/36 zamiast 1/6 , natomiast
        mapa wyszla mi chyba dobrze , bo cos kolo 648 km.
    • Gość: rider Jaki rodzaj brzegu? Kolo na huśtawce... IP: 81.210.124.* 06.05.04, 12:07
      Co zaznaczyliście ...? Ja mam fiordowe... :)
      I jeszcze ile ważył ten kolo na huśtawce :] - mam 50 kg
      • Gość: alkor Re: Jaki rodzaj brzegu? Kolo na huśtawce... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:16
        Też mam fiordowe.

Kolo miał 50kg, bowiem stosunek odległości do środka był 2/1 tym samym i masa
        (ciężar) ulega tej proporcji. Zasada równowagi (chyba :D)
      • mr.mrowka Re: Jaki rodzaj brzegu? Kolo na huśtawce... 06.05.04, 20:13
        Moim zdaniem OK
    • Gość: CELEK A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:08
      Mi wyszło 37,5m ponieważ 150m,1/3x,x---> 150+1/3x=x---=2/3x obustronnie
      dzielenie przez 2/3 i wyszło 225 m i teraz 1/6 z tego to 37,5 metra. Chyba taki
      powinien byc wynik, a jak nie to piszcie ile wam wyszło
      • Gość: MARCIN Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.krak.tke.pl 06.05.04, 12:09
        Ojojoojojojojojojoojoj...
        Biedny jesteś :P MASZ ŹLE!!! :(:(:(
        Miało być 50 metrów NA PEWNO!
        • Gość: PROŚCIZNA Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:17
          ALE PROŚCIZNA Z MOSTEM NA 100% wyjdzie 50m WJEŚNIAKI!!!!!!!!!!!!!!!
          W OGÓLE WYjątKOWY PROSTY TEST
          • Gość: marquis Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.lanet.net.pl 06.05.04, 13:04
            zadanie z mostem było do d... wypisalem tylko dane(: choć wiem że trzeba było
            napisac rówanie
            • Gość: seph Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.05.04, 13:38
              Ha to zadanie było najłatwiejszym zadaniem otwartym na tym teście.
              Wszstklo zostało podane jak na tacy. Wystarczyło se narysować rzeke i most, który składał się z trzech części: ==A=~B~=C== gdzie A to część lewobrzeżna której długość wynosiła 150 metrów, B to szerokosć rzeki wynosząca jedną szóstą całego mostu, i C cyzli część prawobrzeżna która ma jedną trzecią całej długości mostu. Teraz tylko sumujemy 150 + jedna szósta plus jedna trzecia. Czyli 150 metrów + trzy szóste czyli połowa mostu = cała długość mostu. A skoro 150 metrów + jedna druga mostu to cąły most, to z tego jasno wynika, że 150 metrów jest równe jednej drugiej calej długości czyli 300m. A 300m wystarczy pomnożyć razy jedna szósta (czyli długość części rzecznej). I voila mamy 50 metrów :P
      • Gość: rider Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: 81.210.124.* 06.05.04, 12:10
        150 + 1/3x + 1/6x = x
        150 = 1/2x
        x=300
        300/6 = 50 m

i Tyle :D
      • Gość: ania Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.05.04, 12:15
        mi wyszło z mostem 50m
      • Gość: RoNi Re: A jak wam wyszło z MOSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:41
        Rzeka ma 50 metrów, a cały most bodajze 300
    • Gość: KUJON Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:11
      ALE PROŚCIZNA Z PRÓBNEGO MIAŁEM 92 to Z TEGO CHYBA 100 HEHE
      • Gość: TOMEK Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: 217.98.56.* 06.05.04, 12:12
        hehe jak ktos kuje nonstop 24\h to moze miec i 100 pkt..... a ciekawe ile
        miales z humana ;];]
      • Gość: Ewelina Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:46
        Jestem załamana :( Czy ja zawsze musze mieć takiego pecha. Nienawidze życia i
        siebie. Rzuce się pod pociąg....Te testy to wielkie nieporozumienie...Wczoraj
        było źle a dziś jeszcze gorzej. Teraz bede musiala do szkoły autobusem
        zapiprzac, bo do swojej wymarzonej sie nie dostane. Dolina jak chuj.
    • Gość: Tytan GAG Stosunkowo prosty( prościejszy niż human) IP: *.168. / *.rotmanka.jpk.pl 06.05.04, 12:14
      Wszystko było stosunkowo proste. Nie iwem czy mi uznają w kijance że ma opływoy
      kształt. Poza tym 2 źle w tesowym (miało być pasożytnictwo a ja napisałem że
      symbioza) ,a z szerokością geograficzą wynik zaokrągliłem. 40 punktów
      przynajmnie będę miał
      • Gość: TOMEK Re: Stosunkowo prosty( prościejszy niż human) IP: 217.98.56.* 06.05.04, 12:17
        wlasnie, co z ta szerokoscia ?? mi wyszlo ze polska ma ok 556 km z polnocy na
        poludnie, kto ma inaczej niech pisze :D
        • Gość: -:) Re: Stosunkowo prosty( prościejszy niż human) IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.05.04, 12:22
          a mi wyszło 647
        • Gość: EJJJJ Re: Stosunkowo prosty( prościejszy niż human) IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:23
          TO TY FRANEK JESTEŚ JA MAM CAŁKIEM INNY WYNIK HEHE
      • Gość: alkor Re: Stosunkowo prosty( prościejszy niż human) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:18
        Na 100% pasożytnictwo ? :/

U mnie kijanka też ma kształt opływowy i kończynę górną "płetwopodobną", to Ci
        dopiero bzdura :D Nie przejmuj się.
    • Gość: ja I etraz tylko wakacje:D IP: *.koscian.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 12:18
      • Gość: xx wcale nie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 13:03
        wybór liceum!!!!!!!1
    • Gość: Maciek Najgłubsze było to z układem równań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:18
      może dziesiec punktów bede mial z calego testu :)
      • Gość: średniaczek 4.5 Re: Najgłubsze było to z układem równań IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:21
        to witaj w klubie !! KOŁO 10 MI ODPADNIE ALE Z 90 TO PEWNIACKO
        MAM !!!!!!!!!!!!! =]
    • Gość: Tina Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.gni.pl / 195.117.61.* 06.05.04, 12:19
      poszło mi fatalnie!!!!!!!! zrobiłam tylko 4 otwarte!! Dostałam jakiegoś
      zaćmienia!!!!!!!!!
      • Gość: ULCIA ----------LAJCIK ------------ IP: *.zabrze.net.pl 06.05.04, 12:24
        W SUMIE BYŁO OK :)
        OPRUCZ : :) ŻABEK , BIAŁKA, KWASU. WZORU , I JESZCZE PARU RZECZY
        Z MOSTEM WYSZŁO MI 50M Z KATEM 72 300 OSÓB Z ŻARÓWKĄ 27 (A ILE WAM WYSZŁO ??)
        • Gość: seph Re: ----------LAJCIK ------------ IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.05.04, 13:42
          jestem pewien, że żarówka będzie ciągnąć 27 godzin ;D 8,1A = 1h, 0,3A = 27h, 8,1 : 0,3 = 27 :) Jeszcze dodatkowo policzyłem culomby dla 0,3 aby sprawdzić culombami (kosmiczne liczby wyszły, ale po podzieleniu wyszło 27 :)).
    • Gość: mag Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:21
      do Bani ten test
    • Gość: Mrs Death mlekowy IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.piotrkow.shadows.pl 06.05.04, 12:22
      co napisaliście o kwasie mlekowym. ???? Że tlen z hemoglobiną ???
      i jaka była prawidłowa reakcja węglanu wapna
      • Gość: ania Re: mlekowy IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.05.04, 12:24
        ja napisalam ze oddychanie beztlenowe...-:)
        • Gość: kasia Re: mlekowy IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:32
          Witaj w klubie to chyba mamay dobrze
          • Gość: Truk Re: mlekowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:55
            Pewnie ze dobrze, oddychanie beztlenowe.
      • Gość: kibicuni Re: mlekowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:24
        nie wiem czy o to ci chodzi
        CO2+H20-->H2CO3

A z mlekowym to chyba beztlenowe
        • Gość: alkor Re: mlekowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:33
          Reakcję miałem taką samą, ale znając swoje pojęcie o chemii to jest źle.

A co do mlekowego - zaznaczyłem że oddychanie tlenowe gdyż ... powstaje przy
          niedoborze tlenu, wówczas jest fermentacja czego wynikiem jest właśnie kwas
          mlekowy. Jednakże hmm jest to beztlenowy proces ... :D
          • Gość: Truk Re: mlekowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:57
            W wyniku oddychania tlenowego kwas mlekowy NIE powstaje, dopiero kiedy brakuje
            tlenu miesnie "przerzucaja sie" na oddychanie beztlenowe i wlasnie tam powstaje
            kwas mlekowy.

A reakcja jest w porzadku, ja mam chyba niezle pojecie o chemii, wiec mozesz
            byc spokojny ;-)
      • Gość: legnicaaaa Re: mlekowy IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.04, 12:25
        ja napisałem to co ty tlen z tym hocostam łatwy był :D
        • Gość: tess Re: mlekowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:28
          nie moze byc tlen z hemoglobina bo to ona transportuje tlen wiec ma z nim caly
          czas stycznosc ja tez uwazam ze test ogolem dalo sie zrobic :]
      • Gość: RoNi Re: mlekowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:44
        weglad wapnia? eee? nie było takiego pytania

Chodzi o oddychabnie beztlenowe, chociaz ja dałem pod wpływem emocji tlen z
        hemoglobiną, a teraz to jednak wydaje mi sie, ze tlen zawsze łaczy sie z
        hemoglobina, gdyz to sa chyba ciałka krwi.... ehhh, punkt w plecy;)
    • Gość: $tefek Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.bazapartner.pl 06.05.04, 12:24
      JAKA PROŚCIZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kamila Mat-przyr---troche trudniejszy IP: *.elpos.net 06.05.04, 12:25
      Moim zdaniem test dziesiszy był trudniejszy. Może to dlatego , że osobiscie nie
      lubię fizyki ani też biologii. Niestety zrobiłam beznadziejne błędy. Już znam
      kilka porawnych odpowiedzi, choć zawsze ma sie tą nadzieję , że to jednak
      koledzy mają gorzej:)) Niestety. Ale bedzie dobrze. Nie przejmuję sie ani
      jednym testem ani drugim. Wynik jaki będzie taki bedzie. Nic już go nie zmieni.
      Klamka zapadła i trzeba sie z tym pogodzić. Liczę na odrobinę lepszą punktację
      niż sie spodziewam. DAMY RADĘ!!!
    • Gość: lsz Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.radiostrada.pl / *.radiostrada.pl 06.05.04, 12:27
      Najłatwiejsze to te z wiadrem, wyszło mi jedna szósta nara
    • Gość: wojcieszek Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:27
      Ja praktycznie bez specjalnych przygotowań poszedłem na egzamin. Liczę na ponad
      40 z matematyczno-przyrodniczej i ok. 35 z humanistycznej.
    • Gość: Admin Osady. Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:28
      Szcze mówią całe szkolnictwo jest do niczego. Pewnie znacie
      przysłowie „wszystko i nic” w szkołach uczą J. Polskiego, J. Obce, Matematyke,
      Fizyke, Chemie,Geografie, Biologie i inne.
      1.Każdy uczeń musi uczyć się przedmiotów które go nie interesują.
      2.W szkole jest atmosfera, nie przystosowana psychologicznie. Przecienty uczeń
      chce coś zapytać lub odpowiedz (odpowiedz jest zła i najcześciej nauczyciele
      stawiają 1).
      Każdy uczeń powinien poszezać swoją widze w dzidzinie zainteresowania.
      Jak na razie w szkołach gimnazjalnych i podstawówkach uczą tego co w wiekszości
      nie przydaje się w życiu dorosłym.

• Gość: tomek03 Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.brzesko.net.pl 06.05.04, 14:19
        Dlatego szkoły trzeba sprywatyzować! :) Dla biednych dzieci których rodziców
        nie byłoby stać na prywatną naukę - długoterminowe kredyty.
    • Gość: Mrs Death rzęsy IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.piotrkow.shadows.pl 06.05.04, 12:29
      jaka była poprawna odpowiedź z tymi rzęsami nA WODZIE
      • Gość: wojcieszek Re: rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:32
        Mi się zdaje że nadmierne nawozenie
        • Gość: legnicaaa Re: rzęsy IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.04, 12:34
          ja tez dałem nadmiernie nawozenie
          • Gość: RoNi Re: rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:45
            na 100% nadmierne nawozenie!
          • Gość: EwelaBoSs Powiedzcie mi jak wam powychodzilo ??!! IP: *.zst.swidnik.pl 06.05.04, 13:50
            kurde, niby mi dobrze poszlo,ale nie wiem jak i co ! powiedzcie mi jak
            zaznaczyliscie z ta rzeką co woda robi w tym wskazanym fragmancie ? a jak z tym
            koniem, co zrobil 40 okrążeń ?? jak zapisaliscie to rownanie z woda gazowana ??
            boze, co tam jeszcze bylo.hmmm.... nie moge sobie przytponiec,ale piszcie na
            wszystko co pamietacie !!musze miec 35 pktow i bedzie luxik !! ;)
    • Gość: Kaska Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.icpnet.pl 06.05.04, 12:32
      sądzę, że dzisiejszy test był trudny!! dużo było biologi, trochę chemi i
      geografi. no oczywiście było dużo matmy i fizyki. pozdrawiam wszystkich którzy
      dziś pisali tak jak ja testy!! =)
      • Gość: poinformowany Odpowiedzi kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:46
        Z białkiem - alkohol

Ścinanie białka, czyli denaturacja zachodzi przy wysokiej temperaturze lub
        kontakcie z alkoholem

Wiaderko i stożek - 1/6

V stożka = 100 Pi
        V walca = 3600 Pi

100 * 6 600 1
        -------
    • Gość: Kamila Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:34
      Siemka!Poszlo mi dobrze!Ale mam pytanie do autorow, Odpowiedzi do testu
      zamknietego sa dla ktorej grupy???
    • Gość: Mrs Death deskorolka IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.piotrkow.shadows.pl 06.05.04, 12:40
      Uważam, że to pytanie o desce było podchwytliwe bo oni na nich stali i nie
      mogli uzyskac prędkości
      • Gość: legnicaaaa Re: deskorolka IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.04, 12:43
        ja dałem ze mogli i gruby jechał 2x wolniej
      • Gość: RoNi Re: deskorolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:46
        Wydaje mi sie, ze jednak stali. Gosc lzejszy osiagnał 2 razy wieksza V.
        • Gość: kielce Re: deskorolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:50
          dobrze mowicie oni stali a deskorolki jechaly, wiec bolek ciezszy mial mniejsza
          predkosc od malego 2X
        • Gość: MARCIN Re: deskorolka IP: *.krak.tke.pl 06.05.04, 12:52
          I tak ma byc!!!
          Gość ma większą masę przez co jego bezwładność jest większa.
          To było banalne zadanie z zasady zachowania pędu.
          P1=P2
          więc m1*V=m2*V V jest CONSTANS :D:D:D STAŁE
          czyli pędy też są stałe więc m im większa tym facet wolniejszy :P
          Pozdro!!!
          Chyba Wam coś tutaj namieszałem, ale to ma być coś takiego :/ :D:D:D
          • Gość: .... Re: deskorolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:43
            wszystko się zgadza, CIĘŻSZY dwa razy WOLNIEJSZY
          • Gość: exe Re: deskorolka IP: *.brzesko.net.pl 06.05.04, 14:23
            grubszy waży dwa razy więcej a siłe ma taką samą jak lżejszy więc wolniej się
            ruszy
        • Gość: anoolka Re: deskorolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:07
          jak nie stali jak stali
          zaznaczylam, ze duzy jechal 2 razy szybciej, ale mam watpliwosci co do tego.
          Zadanie 9. (0-1)
          Dwaj chlopcy, stojac na deskorolkach, pociagneli za konce napietej miedzy nimi liny.
          Jezeli pierwszy chlopiec ma dwa razy wiekszs mase od drugiego, to(...)
      • Gość: radio lublin Re: deskorolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:01
        Co Ty dajesz?? na pewno mogli, cięższy 2 razy mniejsza V!!! i koniec
    • Gość: Kostek Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:41
      Wiadro było banalne... gorzej było z pytaniami z bioli...
      • Gość: RoNi Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:47
        Zgadzam sie!!!
    • Gość: gimnazjalista Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 12:42
      Dzisiejsza część byłą łatwa(przynajmniej dla mnie). Poszło mi całkiem nieźle.
      Wczoradszja też nie byłą zbyt trudna.
      Trzymam kciuki za wszytskich tych, którze zdawali.
    • Gość: Gosia Re: Gimnazjaliści piszą drugą część testu IP: 213.199.225.* 06.05.04, 12:42
      ja obliczylam to z wiadrem i mi dobrze wyszło;)ale z polaka bym miala 35 pkt,
      ewentualnie 40, a z matmy to juz gorzej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka