marqo Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 28.11.05, 19:00 70 % (14/20) w sumie niezle biorac pod uwagę ostry weekend andrzejkowy :p Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 Test zdolności językowych - ŻE CO?! 29.11.05, 00:04 Co za kretynizm - ten test to układał kolejny onanista szaradowy... W morde, uzyskałęm 50%*w tym sporo trafień ze "strzelań"), a jestem tłumaczem przysięgłym języka niemieckiego, angielski znam średnio, bo sie nie przykładałem. Tak samo było z włoskim i szwedzkim - trochę się człowiek pouczył, potem zarzucił, nie używał i zapomniał... Ten test to pieprzenie kotka za pomocą młotka. O zdolnościach językowych bardzio wymownie świadczą podróże zagraniczne: Jeśli ktoś po dwóch-trzech tygodniach pobytu w jakimś kraju zaczyna łapać słowa, frazy i zdania z miejscowego języka i z powodzeniem posługuje się nimi w tzw. sytuacjach codziennych, to ja bym uznał takiego osobnika za zdolnego językowo. Proszę Państwa, nie ma się co przejmować: Można olać ten test ciepłym moczem, bo znajomość języków obcych i tak zostanie zweryfikowana przez życie. Odpowiedz Link Zgłoś
poussin Re: Test zdolności językowych - ŻE CO?! 24.07.08, 23:33 70%. Jestem tłumaczem, języków kilka znam, np. włoskiego w ciągu 2 tygodni nauczyłem się na tyle, że byłem w stanie coś wydukać przed kamerą telewizyjną i zostałem zrozumiany. Chyba zmienię zawód, ale nie z powodu słabego wyniku, tylko dlatego, że słabo płacą. Jasne, że można być tłumaczem bez uzdolnień, tak samo jak politykiem czy dziennikarzem, ale co ma do zdolności językowych rozwiązywanie anagramów i badanie kolejności alfabetycznej literek? Odpowiedz Link Zgłoś
pisma111 Re: Test zdolności językowych - ŻE CO?! 25.04.09, 17:38 Czysty idiotyzm - tez jestem tłumaczem przysięgłym, powinni nam odebrać dyplomy? To jakiś żart. Widziałam test umiejętności językowych na uniwersytet nie jeden raz, ale z tym nie miało to nic wspólnego. Kpina.Po co ludzi nabijać w butelkę? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba To jest test dla szaradzistów :)))) 04.01.10, 15:31 Nałogowi rozwiązywacze szarad taki test rozwalą w kilka minut. Wiem coś o tym, bo mam takiego w domu :))) Ten test niczego nie sprawdza, poza sprawnością w rozwiązywaniu takich szarad. Jak ktoś nie interesuje się tego typu rozrywką, to może liczyć najwyżej na 50-60%. Odpowiedz Link Zgłoś
veevaa Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 29.11.05, 11:44 ja 70 %, test rozwiazny w 15 minut... kazdy lubi co innego i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
popularess Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 29.11.05, 13:15 tragedia, od najmlodszych lat wpajano mi, ze mam zdolnosci jezykowe..po rozwiazaniu testu chyba jednek zmienie kierunek - studiuje anglistyke i iberystyke na jednym z uniwersyttetow w anglii.. 40%!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emka026 Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 29.11.05, 14:53 ten test zle zlicza odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-07 Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 11.12.05, 17:12 A ja miałam 65% a języków "ucze się" dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
beniaminossowski Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.01.06, 23:49 Moim zdaniem nie byl najgorszy (chociaz moze mowie tak dlatego ze wyszlo 80%) tyle za ja studiuje polonistyke. Troche jestem zdziwiony, ze zdolnosci jezykowe sprawdza sie na zasadzie "czy jestes encyklopedia" bo pytanie o pane-costam-logie bylo chyba troche nie na miejscu. Poza tym to nie rozumiem czemu w takim tescie pojawiaja sie pytania, ktore mozna rozwiacywac na kilka sposobow i kazde uzasadnienie bedzie logiczne: Pierwsze zestawienie 4 liter - prawidlowe rozwiazanie: kolejnosc alfabetyczna, ale mnie sie nasunelo najpierw ze na gorze jest "pierwsza" litera w alfabecie a druga jest pozniejsza a na dole na odwrot. I kto mi teraz powie czy moje skojarzenie jest lepsze czy Pana/Pani ktory to ukladal? Odpowiedz Link Zgłoś
winnickivip Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 24.02.06, 14:16 Pyt. 1 jest nieprecyzyjne. Odpowiedzialem błędnie "meduza", bo pozostałe zwierz. są jadalne /przez czł./. Prawidłowe pyt. powinno zawierać 1 prawidłowe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agamiks8 Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 17.07.06, 01:25 50% no to zdalam na minimum :P. Ale dziwny ten test, tzn nie zawsze jednoznaczny.Tam gdzie byl wrobel rownie dobrze mogl byc wieloryb i ja tak myslalam.A tam gdzie trzeba bylo wstawic krzyzyk mozna by bylo uzasadnic ze puste pole tez bedzie dobre bo w poprzednich kratkach bylo po dwie litery i dwie cyfry, potem po dwie litery i jedna cyfra potem po dwie litery jedna cyfra i jeden znak a na gorze byl jeden/trzy/jeden pustych miejsc a na dole trzy/piec/i moim zdaniem trzy puste miejsca wiec powinno byc puste!! a tam gdzie byly te -logie to miala byc teatrologia czy tak jak napisano "teratologia"? bo ja teratologii nie znam zadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mefistofelia Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 23.05.07, 22:44 co za bezsens.... ostryga jako jedyna ma muszle nie wiem jak o moich zdolnosciach ma swiadczyc znajomosc trudnych wyrazow. powiem calkiem szczerze ze nie mam pojecia co to malakologia i terakologia, a zaznaczylam biblistyke ze wzgledu na liczbe sylab. a to czy astrologia jest nauka czy nie jest kwestia dyskusyjna Odpowiedz Link Zgłoś
daria9619 Test zdolności językowych - 20 pytań 28.05.07, 19:42 a ja mam 85% i nauczyciele mogą mi nagwizdać Odpowiedz Link Zgłoś
g-krzesiwo Test zdolności językowych - 20 pytań 03.06.07, 15:10 Test rzeczywiście jest testem na wszystko, ale nie na zdolności językowe. Mam 13 lat i chciałam się sprawdzić przed testem do gimnazjum... 90% :/ Odpowiedz Link Zgłoś
julita2008 Test zdolności językowych - 20 pytań 29.06.07, 16:41 zdobyłam 95% to chyba zadowalający wynik co ??;-))szczerze mowiąc w niektorych strzelalam he he Odpowiedz Link Zgłoś
anita.michniewska Test zdolności językowych - 20 pytań 06.07.07, 11:07 to najbardziej durny durny test jaki w życiu widziałam, ze zdolnościami językowymi nie ma nic wspólnego, chociaż rozwiązałam go nieźle :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaciakacia Test zdolności językowych - 20 pytań 12.03.08, 17:12 Moim zdaniem ten test w nieznacznym stopniu weryfikuje zdolności językowe. A to dlatego, że np. łatwiej uczą się języków osoby obdarzone dobrym słuchem muzycznym - szybciej wpada im w ucho akcent i melodia języka, łatwiej "łapią" związki frazeologiczne. Ten test jest kolejnym klasycznym testem czysto teoretycznym, nie mającym zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością i wbrew pozorom, wcale nie musi być łatwiejszy dla humanistów. Wyszło mi 60%, przyznaję, że w kilku pytania poszłam na "chybił- trafił", bo mi się nie chciało kombinować, ale... znam gorzej lub lepiej sześć języków obcych, a w kilku innych też co nieco wydukam, więc raczej nie sądzę, żebym nie miała w tym kierunku uzdolnień. Poza tym im więcej tego rodzaju testów dany człowiek rozwiąże, tym lepsze osiąga wyniki. Jak posadzicie przeciętnie inteligentnego człowieka i przez miesiąc każecie mu rozwiązywać jeden za drugim test na inteligencję, to po miesiącu będzie miał w tym wyniki na poziomie geniusza. Co wcale nie będzie oznaczało, że stał się geniuszem... Po prostu nauczył się rozwiązywać testy... Niech więc ci z Was, których wyniki tego testu nie zachwyciły, zapomną o tym czem prędzej i radośnie chwycą pierwszy z kraja podręcznik do nauki dowolnego narzecza. Dacie radę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
connspeach Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 24.07.08, 21:39 Zaznaczyłam krewetkę, bo brzmi jako jedyna jak zdrobnienie. To, czy coś jest czy nie jest kręgowcem, to wiedza nie mająca nic wspólnego ze zdolnościami językowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 25.07.08, 07:48 Mowie biegle 3 jezykami i jestem laureatka paru konkursow na eseistycznych. Moj wynik to 25%. I jestem beznadziejna z matmy. Wedlug mnie ten test jest dla scislowcow i matematykow, nie dla uzdolnionych jezykowo. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 25.07.08, 07:49 sorry za to `na` Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Test zdolności językowych - 20 pytań 25.07.08, 10:51 :) to kinematyka jest nauką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kryszal87 Test zdolności językowych - 20 pytań 25.07.08, 11:32 Ten test jest co najmniej nieprofesjonalny. Jeśli rozwiązuje go ścisłowiec, to dopatrzy się nawet kilku poprawnych odpowiedzi, posługując się kryteriami autora tego testu. Poza tym trzeba tutaj było mieć minimalną wiedzę, a wiedza to już nie inteligencja przecież. Naprawdę szkoda tym testem zawracać sobie głowy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rawpower Test zdolności językowych - 20 pytań 25.07.08, 11:36 astologia nie jest nauką!!! astronomia jak najbardziej, ale nie astrologia. tak samo jak wrożenie z fusów i czytanie z ręki to nie nauka. właśnie na tym polega ten test żeby takie rzeczy szybko wyłapywać. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Bzdury niejęzykowe 29.07.08, 01:30 Pytanie z wykluczaniem astrologii to czysta komedia. Ze względu na znajomość greki najbardziej prawdopodobnym kandydatem wydała mi się ekonomia, ponieważ właśnie jeśli rozłożyć ją na cząstki znaczeniowe greckie, to dosłownie NIE JEST nauką... (oikos - dom, nomia - tu mniej więcej sposób zarządzania). Czyli znajomość języka uniemożliwia zdanie testu. Kinematyka też z _językowego_ puntu widzenia średnio pasowała, ale jednak bardziej. 45% - głównie strzelanka tam, gdzie nie ma to nic wspólnego ze zdolnościami językowymi, w sumie jakieś 5 minut na całość. Poniżej połowy punktów, mimo że znam biegle dwa języki obce, w tym łacinę, nieźle cztery następne, w tym grekę klasyczną, dogaduję się na poziomie więcej niż podstawowym w jeszcze dwóch, może i trzech jak się postaram... Uczyłam się językoznawstwa ogólnego i mam pojęcie np. o rekonstrukcji praindoeuropejskiego i zmianach fonetycznych w obrębie języków indoeuropejskich. I co? I nic to nie ma wspólnego z tym testem. Inne obrazki niż w tych typowych, mensowych, ale zasada taka sama (matematyczne szły mi zresztą lepiej). Tu było mi kompletnie obojętne, co odpowiem, ponieważ ogromna większość pytań nie miała nic wspólnego z językiem - np. te liczby kresek w literze - żenada. -- ferengis.blox.pl antiquitates.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gugelle hahahah BŁĄD w 10 pytaniu 30.07.08, 00:55 z liter BLRW drodzy autorzy tego testu równie dobrze jak wróbel wychodzi nam wieloryb. wieloryb jet rybą kochani. i tak zaznaczyłem tego wielorybowróbla po selekci, jako że posiadał więcej niż jedną sylabę. i co to za test językowy, którzy każe wiedzieć do jakiej grupy zwierząt zalicza się flądra? tu też sylaby mi pomogły:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis13 Re: hahahah BŁĄD w 10 pytaniu 05.10.08, 11:51 gugelle napisał: > z liter BLRW drodzy autorzy tego testu równie dobrze jak wróbel wychodzi nam > wieloryb. wieloryb jet rybą kochani. Otóż wieloryb NIE jest rybą Kochany!!! To wiedza na poziomie podstawówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwworku Re: hahahah BŁĄD w 10 pytaniu 08.12.08, 15:29 nie! No chwileczkę! A od kiedy to wieloryb jest rybą? To, że ma w nazwie "ryb" może mylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
toloaf Podaruj sobie - inglisz... 28.12.08, 12:13 Studentka PG kierunku Environment Protection and Management z certyfikatem jezykowym Empik SJO oraz doświadczeniem w nauczeniu (Metodyk Językowy techniki CALLANA/ AVALON/ SITA/ talking kids w Akademii ; The INSELL Method w doskonaleniu umiejętnosci komunikacji; biznesowe szkolenia dla prywatnych korporacji (Białystok/ Warszawa/ Trójmiasto); lider AIESEC, wymiana międzynarodowa; warsztaty artystyczne, animacja - Nauka od podstaw (także dorośli) przy skutecznych, dopasowanych do indywidualnych predyspozycji Ucznia metodach - Przygotowanie do MATURY/ CERTYFIKATU/ PRACY - Szlifowanie języka hobbystycznego, orientowanego na daną branżę Cena lekcji to 50 zł/pełne 60 minut. Dla zorganizowanej grupki (Ty i dwaj Twoi znajomi) każdy płaci tylko 20 zł/ lekcja! Kontakt do mnie: (+48) 784 633 049, Warszawa - Centrum (Możliwość dojazdu do domu Ucznia) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Próg wymagań maturalnych 26.04.09, 07:40 w wiekszości strzelałem nawet nie zastanawiając się . Owszem w kilku przypadkach coś tam wiedziałem i uzyskałem 30 % . Mało ? Nie na egzaminie maturalnym np z języka angielskiego także są zadania , gdzie można strzelać i nie zastanawiać się ,co coś oznacza, co mówi lektor i w ten sposób uzyskać ponad 30 % . I zdaje się maturę . Takie to niskie wymagania . Odpowiedz Link Zgłoś
freeklodek Test zdolności językowych - 20 pytań Bzdura 06.08.09, 21:18 Mówię biegle w 4 językach, a z testu dostałam 35 %. Te testy są kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
daffi Test zdolności językowych - 20 pytań 09.09.09, 10:01 Co za bezsensowny test! Mówię trzema obcymi językami - a uzyskałem 40%, więc wychodzi, że nie mam zdolności językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kemoti Test zdolności językowych - 20 pytań 20.09.09, 05:45 60% i mam takie głupie i niepraktyczne pytanie. Skoro jest to test językowy to co on "mierzy", zdolności do porozumiewania się w jakim języku? Odpowiedz Link Zgłoś