liloom 24.08.02, 02:29 Moze byli by zainteresowani???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mickey Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.punkt.pl 24.08.02, 16:45 Saluuuut! Ja jestem zainteresowana, nawet poddalam juz im taka mysl! teraz trzeba tylko czekac.....Albo pisac i pisac do gazety:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.pl 24.08.02, 18:31 tak, tak, forum francuskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? 24.08.02, 18:33 to klikajcie na "super watek" moze sie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? 25.08.02, 21:01 doczekam sie? czyta to wielki brat? Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Mettre fin a la discrimination 13.09.02, 16:54 A mon avis il faut creer un forum separe pour chaque langue officielle de la communaute europeenne. Salutations, Alex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Mettre fin a la discrimination IP: *.man.polbox.pl 18.09.02, 13:52 pas pour chaque langue officielle de la communaute europeenne, mais pour les plus importants je pense et francais est un de plus importants bien sur, donc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.otosf.com.pl 16.09.02, 16:01 podciągam wątek, może ktoś z adminów go zauważy CHCEMY FORUM FRANCUSKIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? 16.09.02, 18:43 Gazeta nie stanie po naszej stronie.. Od zeszłego roku nie ma nawet mozliwości zaprenumerowania Wyborczej w Paryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? 18.09.02, 13:43 moze kliknac na FAJNY WATEK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.punkt.pl 19.09.02, 13:08 Vive la France!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nene Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.net.autocom.pl 20.09.02, 09:02 Jakis czas temu administratorzy obiecali na czacie, ze niedlugo pojawi sie mozliwosc zakladania prywatnego forum na dowolny temat. Jeszcze troche cierpliwosci i zrobimy sobie to francuskie forum sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.acn.waw.pl 20.09.02, 17:49 Jestem ZA!!! Koniecznie trzeba stworzyć takie forum... Ah... le francais... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 13:26 TAK, TAK TAK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 13:53 Popieram pomysł, też mi bardzo brakuje francuskiego forum - Gazeto! - czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.acn.waw.pl 22.09.02, 12:40 Stworzyć takie forum, i już!!! To przecież konieczność!!! Jestem jak najbardziej ZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isiunia Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.who.vectranet.pl / 10.6.0.* 22.09.02, 21:16 Ja tez chce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: certyfikaty IP: *.man.polbox.pl 22.09.02, 22:37 hej, czy ktoś z Was ma certyfikat z francuskiego? napiszcie proszę, ile kosztuje kurs, egzamin, jaki jest stopień trudności itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: certyfikaty IP: *.man.polbox.pl 22.09.02, 22:38 kurs przygotowujący do egzaminu, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: certyfikaty IP: *.acn.waw.pl 23.09.02, 19:02 Hej! Ja mam DELF 1er i 2eme degre. Cena chyba (tak było ostatnio) 110 zl za jesnostke. (DELF 1er = 4 jednostki, 2ere = 2 jednoostki; razem 6 jed.)Czyt trudne? Pierwsze czery nie,a do nastepnych juz trzeba sie wiecej pouczyc... ;))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.otosf.com.pl 24.09.02, 16:40 hooop i do góry ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.pl 24.09.02, 21:11 jeśli chodzi o DELF - moim zdaniem nie trzeba chodzić na żadne specjalne kursy organizowane przez Instytut, wystarczy kupić lub pożyczyc z mediatheque książki, gdzie podane są testy, teksty na egz.ustny z ubiegłych lat, jak się to zrobi, to zda się na pewno, bo co roku mniej więcej jest to samo, program i zakres wiadomości są bardzo dobrze sprecyzowane. Przygotowywałam kilka osób do egzaminu z książki "Le nouvel entreinez-vous 450 activites DELF A1 A2 A3 A4" wydawnictwo CLE international (do kupienia w marjannie) i chociaż ich wiedza na początku nie była zbyt duża- zdali. Ja sam a dzięki niej zdałam DELFA dobre kilka lat temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_ania Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: 4.1R* / *.justice.vic.gov.au 25.09.02, 08:28 JA TEZ!!! Dawajcie forum francuskie i to juz!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nene szkoły języka francuskiego w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 25.09.02, 13:05 Witam silne lobby frankofonów :-) Czy ktoś z Was chodził na kursy francuskiego w Krakowie i może polecić jakąś dobrą szkołę? Zależy mi głównie na tym, żeby nie były to dwie godziny w miłym towarzystwie, ale efektywna nauka. Interesuje mnie poziom średiozaawansowany/zaawansowany. Pozdrawiam Nene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.acn.waw.pl 25.09.02, 23:53 i..... HOP DO GÓRY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angieblue Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.acn.waw.pl 27.09.02, 10:42 Il faut surtout pas laisser tomber le sujet. Sinon on n'arrivera jamais a convaincre personne qu'il vaut la peine de mettre en marche notre forum de discussion... Odpowiedz Link Zgłoś
liloom voila! 27.09.02, 18:41 Gość portalu: angieblue napisał(a): > Il faut surtout pas laisser tomber le sujet. Sinon on n'arrivera jamais a > convaincre personne qu'il vaut la peine de mettre en marche notre forum de > discussion... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: learner Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 11:03 Czy ktos zna dobrego nauczyciela z trojmiasta? Najlepiej z Gdyni. Chodzi mi o kogos kto duzo uwagi poswieca mowieniu i potrafi motywowac. (sama jetstem nauczycielka ang. wiec jetsem dosc wybredna) I jaka jset cena lekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: 217.11.141.* 05.10.02, 18:59 hop siup tra la la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.02, 18:13 ??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: 217.11.141.* 05.10.02, 19:00 a ja wiem dlaczego bo nikt z redakcji i żaden admin nie zna francuskiego i nie mieści im się w główkach, że inni tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franc Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.punkt.pl 06.10.02, 01:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isiunia Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.who.vectranet.pl 06.10.02, 16:35 A tak właściwie co byśmy robili na tym forum francuskim ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nene Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.net.autocom.pl 06.10.02, 21:12 Gość portalu: isiunia napisał(a): > A tak właściwie co byśmy robili na tym forum francuskim ? :-) Kazdy mialby swoj watek i pisalby w nim przynajmniej raz dziennie "hop do gory" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? 07.10.02, 16:35 tyle że po francusku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nene Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.net.autocom.pl 07.10.02, 22:40 kaja_ napisała: > tyle że po francusku :-) Bien sûr! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: france liloom szybko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 08.10.02, 10:35 Można już założyć, szybko www2.gazeta.pl/forum/790620,36819,988634.html Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: liloom szybko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.10.02, 20:00 szkoda ze nie napisalas na priv, bo dawno tu nie zagladalam! i co zalozyliscie????? jest????? Odpowiedz Link Zgłoś
liloom hej france! 30.10.02, 00:21 Gość portalu: france napisał(a): > Można już założyć, szybko > www2.gazeta.pl/forum/790620,36819,988634.html No zalozylam, a gdzie Ty jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.otosf.com.pl 10.10.02, 14:59 to ja zacznę... ja powiedzieć po fr. "juz łącze", cos jak angielskie "to put through". Poza oczywiście "je vous la (le) passe" (chodzi mi o sytuacje w pracy gdzie jest centrala tel)z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.otosf.com.pl 24.10.02, 11:40 tyle było krzyku, a ktos tylko zadał konkretne pytanie i cisza... no to tradycyjnie: hooop i do góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boa Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.02, 02:30 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Re: dlaczego nie ma forum francuskiego? IP: *.punkt.pl 28.10.02, 19:44 Hmm..czyny nie słowa....Wiec moze tak zaczniemy pisac różne wiadomosci po francusku, utworzymy "niby-forum francuskie" na forum "edukacja" i wreszcie ktos z Gazety zauwazy, ze TEGO wlasnie forum francuskiego nam brakuje, nie bedzie chcial, zeby forum edu zamienilo sie we franc. i "na odczepnego" dostanimy SWOJE WLASNE......FRANCUSKIE!!! Co Wy na to??? Beaucoup de salutations!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liloom JEST FORUM FRANCUSKIE zapraszam 28.10.02, 20:11 www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10129 Odpowiedz Link Zgłoś