Gość: marcyl IP: 62.233.159.* 03.10.02, 13:17 świeta racja ale nie dotyczy to tylko tekstów, solówkami ze starych utworów Gary moora czy Santany możnaby , obdzielić wszystkie kawałki rokowe od 1995 roku razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kmfdm23 Re: Deep Purple IP: *.tpi.pl 04.10.02, 01:22 zestawienie purpli i korna zakrawa naswiętokradztwo; i nie dlkatego, że jeden z zespolów lubie a inny nie (oba są mi raczej obojetne) - chodzi mi o poziom literacki. Ja rozumiem że bunt i takie tam bzdurki, czasem nawet trudne dzieciństwo, ale żeby pisac takie literackie żenady, jak "swędzenie..." - słow mi brakuje. Słowa purpli czyta sie jak poezję, korna natomiast, jak jakiegoś mającego problemy ze składnią niedoszłego absolwenta podstawówki. podsumowując:moja sympatia dla purpli wzrosła, korn zaś osiągnał pułap mu należny - oklice dołu kloacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury_me korn IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 18:24 o Żeromskim tez mowiono, ze nie potrafi pisac, Baudelaire stal sie przeklęty, o Rimbaud nie wspominam... a to wlaśnie oni zrewolucjonizowali język literatury. Wszystkie zakłócenia w przekazie, takie jak pozorny brak sensu, zla skladnia czy fragmentaryczność wypowiedzi są u korna programowe. W swiecie mass mediów trzeba krzyczeć jak dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwitek Racja! IP: 213.78.112.* 23.10.02, 00:11 a jak lizac trzeba, pozdrawiac,usmiechac,calowac/ jaki sie czlowiek od tego gorzki staje i tendencyjny i malo zabawny ideal siega bruka Mr Manna (man na-na mezczyznie lub kasza) siegaja rykoszety w chmurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesym Re: korn IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 21:20 Gość portalu: bury_me napisał(a): > Wszystkie zakłócenia w > przekazie, takie jak pozorny brak sensu, zla skladnia czy > fragmentaryczność wypowiedzi są u korna programowe. Cóż jak nic innego nie można wymyślic.... Szkoda. Muzyków o pomysłach Pink Floyd już nie będzie. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: korn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.03, 14:49 porównywanie korna z żeromskim to raczej śmieszne jest... popkultura mass media? korn to przecież trybik tej całej maszyny! to, że szarpią druty i krzyczą nie oznacza, że i ch muzykę można zaliczyć do choćby rocka, już nie mówiąc o jakimkolwiek metalu, hard rocku czy undergroundzie. swojego czasu deep purple byli zaliczani do muzyki pop (nie zorientowanym proponuję przyjrzeć się obwolucie oryginalnego wydania emi-harvest płytki "in rock"). ale mimo wszystko tym, co pokazywali, a raczej czym grali dowiedli, że są czegoś warci. trochę mi szkoda, że w manniaku razem z takim świetnym tekstem pojawił się korn. teraz jak wisi u mnie na ścianie, to brzydko mi się robi, jak patrzę na kolorowe zdjęcie w miejscu, gdzie mógł np. pojawic się Ian Gillian. żeby nie było nieporozumień. mam 18 lat, nawet nie znam czasów świetności deep purple. nie osobiście. ale jednak potrafię sztukę odróżnić od szmiry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qióba Re: Deep Purple IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.12.02, 01:10 Nigdy w życiu nie słyszałem Korna ale zarówno słysząc samą nazwę (nawet bez słuchania muzyki) oraz poziom tekstów jaki sobą reprezentują mogę ich zaliczyć do - za przeproszeniem GÓWNA !!!!!!! i takie też mam zdanie o tym szajsownym zespole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiona Re: Deep Purple IP: *.acn.waw.pl 07.03.03, 22:17 Muszę przyznać, że naprawdę mnie rozbawiłeś... to było po prostu żałosne!! Nawet nie słyszałeś zespołu, a już spisujesz go na straty! Równie dobrze ja mogę powiedzieć "Oh, nie słyszałam Deep Purple ale z tego c widzę to jest nic nie warte (nie upadnę tak nisko by napisać coś takiego jak:gówno)" (oczywiście znam deep purple, to tylko przyklad)I co na to powiesz? Muzyka to nie tylko słowa, to przed wszystkim brzmienie. Założę się, że gdybys tylko usłyszał KoRna, zwaliłoby cię z nóg! Powalająca sekcja rytmiczna, siedmiostrunowe gitary i jeszcze ten wokal... Pan Mann podal najgorszy przykład tekstu Korna. Mogę zaświadczyć że większość jego tekstów jest niezwykle przenikliwych i intrygujących (np. Got the life). Zespół ten, jako jeden z niewielu tych "małych rockowych bezbarwnych gwiazdek dwudziestego wieku" ma potencjał i umie go wykorzystać. Tylko tyle chciałam powiedzieć. A ty, kolego, naucz się najpierw słuchać muzyki, a poźniej dopiero ą oceniać. BO w tym momencie, to co robisz, jest straszne i jedyne co o tym moge powiedzieć, to że żal mi ciebie i mam nadzieje ze kiedyś przejżysz na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś