Gość: drekk IP: 80.51.120.* 07.09.03, 01:16 czy to ten mumer z tyłu podręcznika np. DKW - 4014 - 213/99 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zk Re: numer programu nauczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 07:02 Wszystko zalezy od tego o co Ci chodzi. Czy ma to byc numer programu umieszczony na szkolnej liscie programow, czy o numer jaki sie wpisuje w dzienniku w rubryce "numer" programu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drekk Re: numer programu nauczania IP: 80.51.120.* 07.09.03, 21:51 Gość portalu: zk napisał(a): > Wszystko zalezy od tego o co Ci chodzi. Czy ma to byc numer programu > umieszczony na szkolnej liscie programow, czy o numer jaki sie wpisuje w > dzienniku w rubryce "numer" programu". chodzi mi o numer jaki się wpisuje w dzienniku Dyrektor dał mi też numer programu i jest on inny od tego który jest w książce, o co tu chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: numer programu nauczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 22:35 W dzienniku wpisuje sie numer ze szkolnego zestawu programow. To jest tak. Ksiazka to nie prgram. Programy jakie wybiera nauczyciel maja numery nadane przez ministerstwo i to jest pewnie to co dal Ci dyrektor chociaz to Ty sam/sama powinnas wybrac program do realizacji. Z tych wybranych "buduje sie" szkolny program nadajac kolejne numery poszczegolnym programom np 1 matematyka i tu numer programu, 2 poslki i znowu ministerialny numer, itd. Ten szkolny zatwierdza sie na Radzie Pedagogicznej, znajduje sie w dokumentach szkoly, wisi w pokoju nauczycielskim i na tablicy wiadomosci dla rodzicow. Ty w dzienniku wpisujesz tylko kolejny numer z listy. Kiedys wpisywalo sie ten ministerialny ale to bylo kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drekk Re: numer programu nauczania IP: 80.51.120.* 08.09.03, 01:40 nie zrozumiałem do końca,czyli do dziennika wpisuje ten od dyr. a co z tym z książki. chyba nie załapałem za dużo numerów, opisze wszystko doklądnie - Uczę j. niem. w klasach 4-6 otrzymałem od dyr. numer prog. DKW 4014-28/90 i zostałem poinformowany, że dzieci uczą się z książek pt. "Der, die, das NEU" a z tyłu widnieje napis (Kurs jest zgodny z programem nauczania j.niem. wydanym przez Wydawnictwo Szkolne PWN, dopuszczonym do użytku szkolnego pod numerem DKW-4014-213/99) W dzienniku wpisało już kilku nauczycieli nr. prog., wyglądały podobnie czyli DKW...... Nie rozumiem jak to możliwe że program z książki i program od dyr. są inne? Ps. Dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: numer programu nauczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 06:27 Wazny jest numer, ktory dostales od durektora. Jesli wszyscy wpisuja cale numery programow wpisz do dziennika ten, ktory dostales od niego i bedzie ok. Nie przejmuj sie numerem na ksiazce to moze byc numer zatwierdzenia podrecznika przez MEN. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drekk Re: numer programu nauczania IP: 80.51.120.* 08.09.03, 10:38 jeszcze raz wielkie podziękowania za pomoc Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: numer programu nauczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 18:58 Cala przyjemnosc po mojej stronie. W razie problemow pytaj bo w przepisach jest naprawde multum zawilosci i wiele roznych idiotyzmow, ktore czasem trudno pojac normalnie myslacemu czlowiekowi:) ale ja juz mam wprawe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna numery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 00:48 zk napisał(a): > Nie przejmuj sie numerem na ksiazce to moze byc numer zatwierdzenia > podrecznika przez MEN. drekk napisał(a): > dzieci uczą się z książek pt. "Der, die, das NEU" a z tyłu widnieje napis > (Kurs jest zgodny z programem nauczania j.niem. wydanym przez Wydawnictwo > Szkolne PWN, dopuszczonym do użytku szkolnego pod numerem DKW-4014-213/99) wedlug tego cytatu z ksiązki numer DKW-4014-213/99 to numer PROGRAMU jesli ksiazka tez jest zatwierdzona przez MEN, to ma swoj numer MEN ma swoje ściśle okreslone formułki: o programie: "Podręcznik opracowany na podstawie programu nauczania "Tytuł", autorzy. Numer dopuszczenia DKW-4014-numer/rok." <-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 03:43 Joaanno dziekuje za wyjasnienie bo nigdy sie nie zastanawialesm nad numerami na ksiazce, ale nie ma watpliwosci, ze mozna wziac dowolny podrecznik do wybranego przez siebie programu. Tak wiec numer realizowanego programu moze sie roznic od numery na podreczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: numer programu nauczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 21:18 drekk nie!!!!! wpisz numer programu, ktory Ci dal dyrektor nie z podrecznika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drekk Re: numer programu nauczania IP: 80.51.120.* 09.09.03, 11:42 Gość portalu: zk napisał(a): > drekk nie!!!!! wpisz numer programu, ktory Ci dal dyrektor nie z podrecznika! no właśnie tak jest napisane w twoim poprzednim poście, wszystko rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: numer programu nauczania IP: *.wp3.ptc.pl 26.09.03, 18:12 U nas też jest numer z szkolnego zestawu od 1 do ... nawet nie wiem, cyba 15. W dzienniku tuż poniej miejsca na numer programu jest data dopuszczenia - tu mozesz wpisać 1999. Odpowiedz Link Zgłoś