arebia pytanie 25...ten test to jedna wielka lipa 28.11.05, 22:32 wedlug autora tego pytania prawidlowa odpowiedzia tego pytania bylo odpowiedzenie ze to jest kwadrat z brakujacym prawym gornym rogiem ...a ja sie pytam dlaczego nie moze to byc dolny rog? zauwazylem tez ze wszyskie kwadraty maja po trzy rogi z wyjatkiem jednego ktory mial ich dokladnie cztery ,akurat tak sie sklada ze to wedlug autora nie byl to ten kwadrat z wszystkimi rogami tylko ten ktoremu brakuje prawego gornego rogu ...smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
kubazorro Re: pytanie 25...ten test to jedna wielka lipa 29.11.05, 00:39 ogolnie wyszedlem na kompletnego idiote ;P 55% ale jest pewien sukces, te najglupsze pytania strzelilem i na dodatek poprawnie (oczywscie wg tworcy testu :P) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin87m Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 23.04.06, 14:39 prosze nie rozwiązywać tego testu! zawiera on mnustwo błędów. test jest nieprofesjonalny i w znacznej (zbyt dużej) częsci ocenia wiedzę a nie inteligencję błąd w zad 9: ukł. słoneczny to czesc składowa gwiazdozbioru, i należało podać że mowa jest o biologicznej komórce. było rownież zbyt dużo zadań z matematyki (kombinacje i wariacje) i należało podać na początku że można używac kartek i długipisów ponieważ odpowiedzi w ten sposób są wyjaśnione. MOJA OCENA: -100 NA 100 punktow. Odpowiedz Link Zgłoś
partzel Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 11.03.09, 13:55 "Mnustwo" błędów to zawiera twoja wypowiedź. Układ Słoneczny jest częścią galaktyki, Drogi Mlecznej, a nie żadnego gwiazdozbioru. Nie znalazłem "zbyt dużej" ilości pytań oceniających wiedzę. Nikt ci też nie zabronił używać kartki i pisadła. Jestem zdegustowany tą "konstruktywną" krytyką. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 03.07.06, 11:02 tylko czas stracilam na ten "test" pelno bledow i pytania sformulowane tak, ze miara inteligencji jest zgodnosc twojego toku myslenia z autorem testu. wstyd dla mensy, jezeli to firmowala. Odpowiedz Link Zgłoś
lovely.a Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 03.07.06, 22:28 Test całkiem niezły, lecz wiele pytań czy raczej odpowiedzi jest wieloznacznych; mam na myśli, że znależc można wiele zasad którymi kierować się można dokonując wyboru konkretnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ilciabipbip Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 05.08.06, 20:49 Test trudny!!! do rozwiąznia niektórych pytań niezbędny jest papier i ołówek - co sprawia kłopot - tego typu tesy powinny mieć tak sformułowane pytania żeby można było je rozwiązywać w pamięci; zbyt wiele pytań z "klockami", brakowało "zapałek". Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 09.02.07, 21:51 liczba przy każdym symbolu jest o 1 większa niż ilość kresek. Dodam pytanie dla autorów testu, a może dwa: czym różmnią się wielkości policzalne od niepoliczalnych i jak mierzymy je? Odpowiedz Link Zgłoś
needao Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 25.02.07, 15:02 Bardzo ciekawy test.Rozwiązywalem poraz pierwszy. Złożone pytania.Ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gsb co to sprawdza? 06.06.07, 17:37 Mam wynik spoko 60 procent;) Ale skojarzenia niektore autora tego testu i powiazania ktore wymyslil, sa sorry, ale absurdalne. Ilosc stykajacych sie razy ilosc kontow niezajetych minus ilosc wszystkich kontow - fajnie, ale troche sztuczne. Test na inteligencje powinien byc taki zebys z niego samego mogl wywnioskowac odpowiedz - to nie jest test na wiedze z matematyki, fizyki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik130 Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 07.06.07, 18:01 W jednym z pierwszych pytan (numeru nie pamietam) moim skromnym zdaniem nie pasuje OZON. Wszystkie pozostałe zwiazki chemiczne składaja sie z wielu różnych atomów,a ozon jedynie z atomów tlenu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia92 Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 30.06.07, 19:11 Bo jeśli, są możliwości: AxxxB, AxxxE, BxxxA, ExxxA, to nie ma osmiu sposobów, na uzupelnienie pól - tylko sześć, w zwiazku z czym rachunek jest nieco inny;] mianowicie: 4x6 co daje 24, czyli jedną z podanych odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
irekjordan Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 20.12.07, 08:24 Ok przedstawię kolejno wnioski i sugestie które mi się nasunęły. PYT 2 - ozon jako jedyny zbudowany jest z jednego pierwiastka. Odp słabo uzasadniona. PYT 3 - skrzypłocz jest jedynym słowem nie zaczynającym się na literę "k", nie było mowy o niebanalności reguły. W PYT 5 trzy ciała niebieskie zasadniczo nie różnią się wielkością, jedyny Neptun odbiega od reguły swoimi rozmiarami i jako jedyny jest ciałem gazowym, poza tym mała litera jest najmarniejszym z możliwych uzasadnień, przecież imiona te są zapożyczone z mitologii. PYT 9 nie jest zbyt dobrze skonstruowane, a to niby gwiazdozbiór nie zawiera układu słonecznego? A patrząc z dystansu? Poza tym kot składa się z miliardów komórek, a gdzie tę liczbę porównywać z (ponoć) ledwie 10-cioma planetami Układu Słonecznego? Jeszcze jedna uwaga - jeśli "mojego" kota nie posiadam, skąd przynależność.. W PYT 20 jest inna widoczna na pierwszy rzut oka reguła, otóż 3 mnożące kolejne liczby od trzeciej począwszy daje kolejne w ciągu ale odpowiedź 135 nie istnieje niestety, a taka pasuje niczym złoto. PYT 25 po wycięciu koła nożyczkami nic nie zostanie w rogu, lub ledwie widoczny na EKRANIE KOMPUTERA skrawek, to nie papier mm-owy i ciężko gołym okiem ocenić. Poza tym tylko jeden kwadrat posiada cztery rogi a nie jest to poprawna odpowiedź. W PYT 33 równorzędną odpowiedzią będzie d) w myśl zasady "suma cyfr sumy obu licz wynosi jedenaście". W PYT 43 równie dobrze można napisać uzasadnienie, że jeśli to jest przekrój bryły, to tylko c) się natychmiast przewróci. PYT 44 tylko mikrometr ma więcej liter niż inne jednostki. W kwestii PYT 50 - przecież można wziąć pod uwagę kolejne nieparzyste kwadraty i wówczas reguła robi się banalna - jeden element porusza się z kierunkiem wskazówek zegara a drugi sterczy w miejscu i wówczas zasady o zmianie barwy przy przekrywaniu nie obowiązuje, zatem poprawne jest a)! PYT 53 kładzie na łopatki - wystarczy śledzić szary element i tylko jedna odpowiedź pasuje, względnie kolory elementów się tam wogóle nie zamieniają przecież, nie wiem skąd się to wzięło w podpowiedzi. Następne PYT nr 62 w którym wskazana reguła "suma boków szarych kwadracików stykających się z bokami dużego kwadratu plus liczba stykających się naroży winna kolejno wynosić 2,3,4 i 5" kompletnie się nie sprawdza w odpowiedziach, liczby te kolejno wynoszą 3,3,5 i 5 zatem którą odpowiedź należy uznać za nieprawidłową?? I na deser osławione PYT 63 w którym to ewidentnie mamy literę F, na co wskazuje chociażby klasyczna symetria litery E, jednakowoż jedynie G wystaje zza prawej strony kwadratu jako jedyna. Proponuję przy podobnych testach przyłożyć się konstrukcyjnie a odpowiedzi oraz podpowiedzi podać konstruktywne. Pozdrawiam. I.K. Odpowiedz Link Zgłoś
sudoku-do Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 27.12.09, 09:56 Tak to jest, człowiek się napracował, namęczył, a tu stado pacanów wymyśla dodatkowe "pasujące" rozwiązania, argumenty. A może ta osoba może akurat ma trzy koty i jedną mapę? Odpowiedz Link Zgłoś
irekjordan Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 20.12.07, 08:30 I naturalnie należy dodać że w PYT 57 uzasadnienie mija się z odpowiedzią, tu 24 a tu 32 możliwości? Jak dla mnie to mamy 2*4! co daje 48 a odpowiada Axxxx oraz xxxxA odjąć 4*3! = 24 ze względu na niemożność kombinacji DxxxA CxxxA AxxxC AxxxD. Finito. Odpowiedz Link Zgłoś
sudoku-do Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 27.12.09, 09:58 No i znowu Ty, chyba chcesz mnie przekonać! Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 30.03.09, 16:16 2. Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) ryboflawina b) woda c) witamina d) ozon c) Pozostałe nazwy określają konkretne związki chemiczne, a witamin jest wiele d) Ozon jest rodzaju męskiego, pozostałe żeńskiego -- 3. Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) skrzypłocz b) kiwi c) krowa d) kawon d) Kawon to roślina, pozostałe to zwierzęta. Tak, tak! Kiwi to również nazwa pewnego ptaka a) skrzypłocz zaczyna się na s, pozostałe na k -- 14. Jeżeli kot waży 5 kg, pies waży 6 kg, a człowiek waży 13 kg, to ile waży yeti? a) 5 b) 8 c) 11 d) 15 a) Każda samogłoska waży 1 kg, a spółgłoska 2 kg. Na tak sformułowane pytanie nie ma sensownej odpowiedzi, ponieważ zakłada ono istnienie Yeti. Człowiek może ważyć 13 kg jako dziecko. Waga Yeti w naturze jest równie fantastyczna jak samo Yeti, ergo każda odpowiedź jest poprawna, zwłaszcza że może chodzić o Yeti w dowolnym wieku. Powinno być jeżeli „kot” waży... -- 15. Może jeszcze będziemy kiedyś wesoło to: a) wspominać b) obchodzić c) świętować d) wszystkim opowiadać, choć będą się nudzić potwornie a) Eneasz mówił tak do towarzyszy - przynajmniej wg Wergiliusza. Eneasz, przynajmniej wg Wergiliusza, mówił po łacinie. Nawet filolog klasyczny nie ma obowiązku znać konkretnego przekładu i nie ma to nic wspólnego z inteligencją. A do polskiej normy językowej najbardziej pasuje świętować. Tłumacz zapewne musiał uwzględnić formę wierszową, dlatego dał frazeologizm niezupełnie poprawny, bo wspomina się raczej "ze śmiechem". -- ferengis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 01.06.09, 19:28 ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
comprador Test na inteligencję (ogólny, 65 pytań) 05.10.09, 16:14 To trzeci test jaki rozwiązuję i ten jest najgorszy. Mam wrażenie, że test układała niedowartościowana pani z matematyki, której ojcem był James Bond. Było widać, że pomysły szybko się wyczerpały a test od połowy był nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
kxxxxxx Test na inteligencję (ogólny, 65 pytań) 25.10.09, 19:12 Przede wszystkim ten test sprawdza głównie wiedzę, a nie inteligencję. Znajomość jakiejś terminologii a inteligencja to przecież zupełnie różne sprawy. Nawet te zadania, w których trzeba liczyć kombinacje nie dają obrazu czyjejś inteligencji. Osoba X i osoba Y mogą mieć realnie taką samą inteligencję, ale osoba X nie miała nigdy do czynienia z kombinatoryką i zrobi takie zadania źle, a osoba Y na przykład właśnie przerabia takie zadania w szkole, pamięta wzory i zrobi je dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sudoku-do Test na inteligencję (ogólny, 65 pytań) 27.12.09, 09:49 Pytania w teście nie powinny mieć kilku narzucających się odpowiedzi. Może Autor powiien podać nam warunki brzegowe bo tak jak teraz, wszystko zależy od tego co zjedliśmy na kolację, co akurat przerabialismy w szkole, jak wyobrażamy sobie litere F itp.Prosze spojrzeć. Można i tak... Pytanie: 59-tylko # nie jest literą albo cyfrą, albo tylko w 1 klwadracie sa dwie cyfry... 60-tylko 6 jest parzysta :) 63-litera F ma tę samą wysokość co pozostałe, więc raczej uzasadnienie powinno byc takie, że tylko ona nie jest przykryta a nie na odwrot :( 45 tylko temperatura nie zależy od własności materiału, 9-planeta, w sensie fizycznym, należy do gwiazdozbioru (a kot, do mnie) 5-tylko Europa nie jest ciałem niebieskim. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lato Test na inteligencję 19.01.10, 21:07 "Gratulacje, świetny rezultat! Bez wątpienia należysz do osób o ponadprzeciętnej inteligencji. Masz ogromne szanse na sukces." A wam co napisali? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blepek Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 24.01.10, 14:38 Tylko sprawdzam czy działa Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Test na inteligencję (ogólny, 65 pytań) 28.12.10, 19:55 Pierwszy raz widzę test na "inteligencję" z zadaniami typowo pamięciowymi. Czy inteligencja to pamięć, czy raczej kojarzenie faktów połączone z logiką i zdolnością analizy? Odpowiedz Link Zgłoś