superanulka 10.05.10, 23:51 czy któraś z Was była tam na zabiegu?Jaki lekarz operowal i co o nim sadzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Swissmed Gdansk 11.05.10, 09:12 Widzialam gdzies tu opinie o drze Skweresie (pozytywne). Moja szwagierka miala tam niedawno cesarke i tez ejst zachwycona. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Swissmed Gdansk 12.05.10, 20:22 mnie operowała dr Młodzianowska i z niej i z innych lekarzy z tego szpitala jestem zadowolona. Nigdzie indziej nie dam się już operować...tak swoją drogą to i tam mi się nie spieszy ;) Bardzo szybko wróciłam do siebie po zabiegu, w porównaniu do pierwszego zabiegu laparotomia w Swissmedzie to była bajka. Lekarze kontaktowi i otwarci na rozmowę. Gdy się coś działo, personel szybko reagował i opiekę miałam rewelacyjną. Odpowiedz Link
psychofinka Re: Swissmed Gdansk 03.07.10, 11:38 Ja miałam tam laparotomię 30.06. Operował mnie dr Birkholz. Nie podzielam opinii Rewolki o kontaktowych lekarzach, Birkholz nie udzielał żadnych konkretnych informacji, traktował nas (było nas 3 na sali) z góry, głupio sobie żartował i ogólnie pozostał mi wielki niesmak po tym zabiegu. Miałam też przeboje anestezjologiczne, których nikt ze mną nie omówił. Mam tylko nadzieję, że dr Birkholz jest przynajmniej dobrym fachowcem. Warunki w szpitalu za to bardzo dobre. Hospitalizacja 2,5 doby. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Swissmed Gdansk 03.07.10, 13:06 Widzisz, jak wszędzie zależy na kogo trafisz... Ja przez 3,5 doby ze wszsytkimi kontaktu też nie miałam. Przykro mi, że zostałaś tak potraktowana. W końcu mamy prawa wymagać od lekarzy wszelkich informacji o naszym stanie :( Szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link
psychofinka Re: Swissmed Gdansk 03.07.10, 20:41 Mam wrażenie, że dr. Birkholzowi trochę sodówka do głowy uderzyła, bo po tym, jak odeszli dr Wójcik i dr Skweres, którzy mieli bardzo dobre opinie i chyba dobre podejście do pacjentek, on tam chyba szefuje, w szpitalu. Z dr Młodzianowską miałam mały kontakt, trudno mi ją ocenić. Naprawdę się starałam czegoś dowiadywać, ale on po prostu uciekał od nas z sali. Czekam na wynik hist-pat, żeby wiedzieć w końcu oficjalnie - endometrioza czy nie, no ale skoro były rozsiane zrosty, pozrastane narządy, to chyba raczej tak? W każdym razie czuję się nieźle, dzięki Rewolko! Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Swissmed Gdansk 04.07.10, 00:09 a jestes pewna, ze dr Wojcik i Skweres odeszli? Na stronie ciagle sa. Mysle, ze szkoda by im bylo. W koncu pacjetnki z Gamety tez gdzies operowac trzeba ;) Moze teraz sa na urlopie po prostu? Jakby zle nie bylo to i tak najlepsze miejsce na zabieg w 3m...takie jest mozje zdanie, bylam pacjetka tez na Klinicznej. To byl koszmar. Odpowiedz Link
psychofinka Re: Swissmed Gdansk 04.07.10, 10:25 Tak, jestem pewna, że odeszli, oni tam wykonują tylko niektóre zabiegi, głównie właśnie u swoich pacjentek z Gamety. Jedna taka osoba była ze mną na sali, operował ją Skweres, ale ona już w ogóle niczego się nie dowiedziała, bo Skweres sobie poszedł, a Birkholz nic nie wiedział. Chciałam się dostać na wizytę do dr. Wójcika i powiedziano mi, że oni już tam nie przyjmują - szefuje Birkholz i Młodzianowska tam się też przewijała. Ja się mimo wszystko cieszę, że tam byłam, bo bardzo szybko to poszło. Tyle że wiem chyba mniej niż przedtem. Bo np. Birkholz stwierdził, że NIE WIE, co się stało z moją torbielą i może to był zrost. I takie tam. Rozpoznania endometriozy tez nie mam na wypisie. Czy na podstawie hist-patu wycinka z jajnika (nie z torbieli) mogą postawić takie rozpoznanie? Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Swissmed Gdansk 04.07.10, 10:55 Endo mozna stwierdzic nie tylko z powodu torbieli, wiec bedziesz miala pewnie diagnoze na wyniku hist-pat. Odpowiedz Link
superanulka Re: Swissmed Gdansk 07.07.10, 15:45 ten post umiescilam po tym jak dowiedzialam sie ze nie operuje Wojcik i Skweres i oblał mnie zimny pot na mysl o tym,bo juz raz mialam zabieg w Swissmedzie pani z rejstracji wprowadzila kompletny zamet mowiac ze nie pracuja chyba musiala miec swoj prywatny w tym interes zeby tak mieszac a okazalo sie ze wykonuja zabiegi tylko w konkretne dni czego dowiedzialam sie od dr Wojcika u Birkholza mam miec wizyte przed zabiegiem i tez nie podoba mi sie ze teraz tak to wyglada,bo u niego na wizycie nie bylam jescze natomiast operowal mnie kiedys jako 2 lekarz jak wyglada wizyta u Birkolza?czy ktoras wie? Odpowiedz Link
psychofinka Re: Swissmed Gdansk 08.07.10, 10:37 Tak, ja wiem. 1. Wizyta płatna, 120 zł, teraz już 150, trwała jakieś 7 minut z badaniem USG. Opóźnienie oczywiście było, choć nie kolosalne. W połowie wizyty zadzwonił telefon, ktoś pilnie doktora potrzebował, w związku z tym na wszelkie pytania odpowiadał półsłówkami i było widać, że właściwie ma ochotę wypchnąć mnie już za drzwi. W związku z tym umówiłam się na wizytę kwalifikacyjną do zabiegu na NFZ (jest coś takiego, tylko że długo się czeka, ale ja miałam czas, bo zabieg B. wyznaczył mi za 3 miesiące od pierwszej wizyty). 2. Wizyta na NFZ - o dziwo przebiegła lepiej, trwała podobnie, też z opóźnieniem, ale dr się już tak nie spieszył, nawet podjął pewnego rodzaju dialog. Chyba widział, że bardzo jestem spanikowana. Niestety, to jest do ominięcia, bo właśnie dr Birkholz kwalifikuje do leczenia operacyjnego w Swissmedzie. Dr. Skweresa raz tam faktycznie widziałam, oni dojeżdżają na zabiegi, ale chyba sporadycznie, może do swoich pacjentek. Odpowiedz Link