18.04.06, 21:43
Witam jestem nowa, najpierw na forum uczestniczylam biernie i teraz zebrałam
się na odwagę .Mam endo II st. danazol biorę miesiąc i jak na razie nie
odczuwam żadnych skutków ubocznych( może tylko trochę bóle stawów) po jakim
czasie u Was występowały skutki uboczne w całej okazałości?
Obserwuj wątek
    • zuzia.777 Re: Danazol 19.04.06, 11:27
      Ja też brałam danazol 6 m-cy, naszczęście nie miałam żadnych skutków ubocznych.
      Całe ledczenie przebiegało super i endometrioza też narazie nie wraca.
      Powodzenia.
      • malgorzata19731 Re: Danazol 19.04.06, 20:10
        To pocieszające, bo do tej pory słyszałam, ze to straszne paskudztwo, ale łudzę
        się że na wszystkich tak nie musi działać.A póżniej pozostana już tylko starania
        o dzidzię.
        • zuzia.777 Re: Danazol 20.04.06, 12:05
          Ja własnie ostro staram się o dzidzie. Naturalne starania nie przyniosły
          efektu, 5 inseminacji też bez efektu a teraz właśnie ostatnia nadzieja - in
          vitro. Jestem na etapie stymulacji. Życze powodzenia!
          • malgorzata19731 Re: Danazol 20.04.06, 13:59
            To ja Ci życzę powodzenia! Jeśli mi się nie uda to trudno, bo mam już syna
            6-letniego, wiadomo miło by było mieć kolejnego brzdąca, ale pewnych rzeczy się
            nie przeskoczy.
    • jola733 Re: Danazol 24.04.06, 10:53
      brałam danazol przez 6 miesięcy i raczej nie odczuwałam żadnych skutków
      ubocznych :)
    • rasmusek Re: Danazol 25.04.06, 19:25
      jerry dziewczyny jakie pocieszajace wiesci tu widze ;-)

mnie za trzy miesiace czeka kuracja (na szczescie miesieczna) danazolem

na razie jestem po drugiej laparo i teraz na kolejnej 3 miesiecznej kuracji
      zoladexem ale moj gin upiera sie aby ta kuracje przedluzyc o kolejny miesiac
      ale wlasnie danazolem

jak na razie spotkalam sie z samymi niepochlebnymi opiniami na temat danazolu i
      juz przy poprzedniej kuracji odmowilam wspolpracy jak mi go zaoferowano ale
      teraz sie nad tym coraz powazniej zastanawiam zwlaszcza ze zalezy mi na zajsciu
      w ciaze

jak myslicie zgodzic sie na ta dodatkowa kuracje?
      • malgorzata19731 Re: Danazol 28.04.06, 16:11
        Nadal nie mam skutków ubocznych , nie przytyłam! więc tymbardziej się cieszę że
        nie dostałam po kieszeni, 3.20 pln to nie pieniądze.
        Rasmusek nie wiem czy masz się zgodzić na dodatkową kurację, to kwestia
        zaufania do lekarza i Twojego przekonania. Ja biorę bo też chcę dzidzię.
        • rasmusek Re: Danazol 29.04.06, 20:22
          na szczescie mam zaufanie do lekarza
          tyle ze boje sie strasznie skutkow ubocznych ale w sumie masz racje
          najwazniejsze aby sie nam udalo powiekszyc rodzine i aby nasze malenstwo
          pojawilo sie na swiecie ;-)
          na szczescie to tylko miesiac na danazolu wiec nie bedzie tak zle (mam nadzieje)
          • kamka3 Re: Danazol 05.05.06, 00:02
            A u mnie było tak: po laparoskopii zalecono mi 3 miesiące Danazolu, psychicznie
            troszkę wariowałam, ale nie tak bardzo, jak się spodziewałam. Natomiast po 2
            miesiącach próby wątrobowe miałam tak fatalne, że lekarka natyhmiast kazała mi
            odstawić. Teraz zmieniłam lekarza i usłyszałam, że kuracja Danazolem była
            błędem, należało natychmiast zacząć starać się zajść w ciążę, a Danzol to
            przestarzały lek o niskiej skuteczności. No i załamka...
            • krzywagrzywka Re: Danazol 05.05.06, 08:53
              Ja brałam danazol 5 miesięcy, wlasciwie od początku leczenia bylam strasznie
              nerwowa, raz plaalam , raz krzyczalam, na zmianę. co do tycia-nie przybylo mi
              kilo, ale mialam strasznie duzo wody w organizmie i ciągle chodziłam
              opuchnięta, co sprawialo wrażenie ze przytylam. Po 5 miesiącach spontanicznie
              wybralam sie do innego lekarza, ktory powiedzial, ze od początku moglam brac
              antykoncepcję zamiast tego, ze tak się juz robi np w niemczech, a danazol jest
              tam wycofany ze sprzedaży. Co do efektów ubocznych: niestety, wiecej
              owlosienia, ale z tym sobie jakos mozna poradzić, i wydaje mi się , chociaz nie
              wiem na ile to sugestia ulotki, ze rysy twarzy mam bardziej męskie- kości
              rzuchwy itp. generalnie nie polecam, bo te 5 miesiecy to byl koszmar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka