Dodaj do ulubionych

Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo???!!!!

15.03.07, 17:11
Dziewczyny czy ktorejs sie udalo i zaszla w ciaze przy endometriozie?Jesli
tak to po jakim czasie Wam sie udalo.Pozdrawiam [kwiatek]
Obserwuj wątek
    • malenkima Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 17.03.07, 11:26
      ja mam dzidziusia. miałam usunięte cysty w 10.2004 i potem pół roku leczenie
      diphereline. a jak leki przestały działać to po pół roku zaszłam w ciążę. teraz
      córka ma 10 miesięcy a ja mam znów cystę i zaczynam znów leczenie diphereline i
      w maju zabieg a od września zaczynamy się starać o drugie. życzę powodzenia!!!
      • dorotaww Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 18.03.07, 15:55

miałam endo, na ranie po cc, zaszłam w ciąże przy pierwszym opakowaniu
        duphastonu :0, córcia skończy 4 miesiące, przy cc usunięto mi zmiany
        endo..powodzenia wszytskim zyczę
    • jola733 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 19.03.07, 15:47
      z endo. tez udaje się zajść w ciążę. jak długo się starasz ?
      • ania2328 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 20.03.07, 15:07
        Witaj Jola:)Staram sie juz dlugo jestem po HSG ,po2 laparoskopiach z czego
        jedna mialam robiana normalnie a 2 tak jak cesarke.Bralam zastrzyki zoladex i
        teraz czekam na @.Pozdrawiam
        • claudiak Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 20.03.07, 22:53
          Witam ! Ja tekże jestem po 1 laparotomii-rok temu, w listopadzie laparoskopia a teraz czekam na @ po zoladexie. Ciekawe jak długo :( i zaczynam starania od 2 cyklu monitoring i zobaczymy. Mam nadzieje, że się uda :)zanim mnie znowu dopadnie to paskudztwo. Pozdrawiam Agata
    • leila78 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 21.03.07, 16:16
      07.2005 laparotomia, 3xdipherelina, 02.2006 laparoskopia, 3 IUI, 10.2006
      histeroskopia, 12.2006 ICSI - teraz 17 tc.
    • mika99 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 30.03.07, 17:31
      Jasne! Trzeba być dobrej myśli. lekarz wykrył endo i małą torbiel gdzieś koło
      jajnika już nawet nie pamiętam dokładnie gdzie. Miałam nieregularne cykle,
      okres co 2 tyg. Przy wizycie kiedy wykrył endo powiedział o ciąży że lekarstwem
      nie jest ale nigdy nie wiadomo co z tym cholerstwem bedzie czy sie rozwinie czy
      nie. W końcu namówiłam swojego partnera na dziecko (cóż)i dosłownie po paru
      razach bobo. dziś dzidzia ma 6 mies, jest zdrowym chłopcem.Mozna (moja mama też
      ma endo i 2 dzieci)
      • ap77 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 08.04.07, 19:14
        jest:)))
        • barbra25 Re: Pytanie do ap77 08.04.07, 19:43
          Mam pytanko: stosowałaś jakieś wspomagacze? A ten pycnogenol? Ja sobie kupiłam i
          zastanawiam się czy można to przyjmować tak jak witaminy bez konsultacji z
          lekarzem...w ulotce nic nie ma na ten temat...
          • ap77 Re: Pytanie do ap77 10.04.07, 09:58
            Ciaza jest po Invimedzie:)
            Nie, nie stosowalam tych lekow.
    • jasko_mama Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 09.04.07, 00:01
      jest szansa! po operacji w kwietniu 2002 (endo wielkie, strasznie rozsiane w
      calej jamie brzusznej) 6 miesięcy zoladex, w między czasie sanatorium, pierwsyz
      okres i ostatni na długie miesiace ciąży i karmienia piersią. jak córcia miała
      prawie dwa latka zaczęliśmy starać się o drugie. Starania zajęły 10 miesięcy, a
      dziś nasz drugi cud - synek malinek :-) ma już 3,5 miesiąca :-) Tego i Tobie życzę

pozdrowionka Basia
      • ania2328 Pytanie do Jasko_mama 11.04.07, 14:31
        Jasko_mama a po jakim czasie dostalas @ od ostatniego zastrzyku:)Pozdrawiam
        • noemi27 Re: Pytanie do Jasko_mama 17.05.07, 18:49
          W prawdzie pytanie było do Jasko mama, ale ja też czekałam po lekach
          (diphereline) na @. Ostatni zastrzyk był 17 stycznia a @ przyszła 16 kwietnia.
          Staranka w toku.
    • thayla24 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 10.04.07, 17:57
      Witam posiadam endo III stopnia i wybrałam 3 opakowania duhfastonu i juz jeste w ciaży 6 tydzień. POWODZENIA !!!
    • muchaklucha Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 13.05.07, 21:46
      3 mce. Jeden jajnik z endo wlasnie. (drugi wyciety 10 lat temu ;/) teraz jestem
      w 26 tyg, ciaza bez komplikacji. Jest ok. trzeba wierzyc i byc dobrej mysli.
      pozdrawiam!
    • mgrsaba Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 15.05.07, 15:31
      Witam Aniu od jakiegoś czasu dręczy mnie to samo pytanie. Jestem właśnie
      pozabiegu planowałam dziecko za 2 lata jednak mój lekarz stwierdził że w tym
      przypadku nie ma na co czekać, także biorę się do roboty. Jestem o tyle w
      dobrej sytuacji że mam synka 6 letniego także jak nie wymarzona córa to synka
      już mam na całe szczęście!!!!!!!!!! Żyjmy myślą że się uda. Pozdraiam
      • nianja Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 22.05.07, 14:43
        też dręczyło mnie to pytanie, miałam zabieg 21 marca i uparłam się że przed
        zastrzykami chociaż jeden miesiąc spróbujemy i ... dziś wróciłam od lekarza, 4
        tydzień ciąży! teraz walka o przetrwanie ale wierze się uda :) staraliśmy się
        prawie 2 lata o dzidziusia, życze powodzenia i trzeba wierzyć się uda! pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka