ania2328 15.03.07, 17:11 Dziewczyny czy ktorejs sie udalo i zaszla w ciaze przy endometriozie?Jesli tak to po jakim czasie Wam sie udalo.Pozdrawiam [kwiatek] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malenkima Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 17.03.07, 11:26 ja mam dzidziusia. miałam usunięte cysty w 10.2004 i potem pół roku leczenie diphereline. a jak leki przestały działać to po pół roku zaszłam w ciążę. teraz córka ma 10 miesięcy a ja mam znów cystę i zaczynam znów leczenie diphereline i w maju zabieg a od września zaczynamy się starać o drugie. życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link
dorotaww Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 18.03.07, 15:55 miałam endo, na ranie po cc, zaszłam w ciąże przy pierwszym opakowaniu duphastonu :0, córcia skończy 4 miesiące, przy cc usunięto mi zmiany endo..powodzenia wszytskim zyczę Odpowiedz Link
jola733 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 19.03.07, 15:47 z endo. tez udaje się zajść w ciążę. jak długo się starasz ? Odpowiedz Link
ania2328 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 20.03.07, 15:07 Witaj Jola:)Staram sie juz dlugo jestem po HSG ,po2 laparoskopiach z czego jedna mialam robiana normalnie a 2 tak jak cesarke.Bralam zastrzyki zoladex i teraz czekam na @.Pozdrawiam Odpowiedz Link
claudiak Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 20.03.07, 22:53 Witam ! Ja tekże jestem po 1 laparotomii-rok temu, w listopadzie laparoskopia a teraz czekam na @ po zoladexie. Ciekawe jak długo :( i zaczynam starania od 2 cyklu monitoring i zobaczymy. Mam nadzieje, że się uda :)zanim mnie znowu dopadnie to paskudztwo. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link
leila78 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 21.03.07, 16:16 07.2005 laparotomia, 3xdipherelina, 02.2006 laparoskopia, 3 IUI, 10.2006 histeroskopia, 12.2006 ICSI - teraz 17 tc. Odpowiedz Link
mika99 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 30.03.07, 17:31 Jasne! Trzeba być dobrej myśli. lekarz wykrył endo i małą torbiel gdzieś koło jajnika już nawet nie pamiętam dokładnie gdzie. Miałam nieregularne cykle, okres co 2 tyg. Przy wizycie kiedy wykrył endo powiedział o ciąży że lekarstwem nie jest ale nigdy nie wiadomo co z tym cholerstwem bedzie czy sie rozwinie czy nie. W końcu namówiłam swojego partnera na dziecko (cóż)i dosłownie po paru razach bobo. dziś dzidzia ma 6 mies, jest zdrowym chłopcem.Mozna (moja mama też ma endo i 2 dzieci) Odpowiedz Link
barbra25 Re: Pytanie do ap77 08.04.07, 19:43 Mam pytanko: stosowałaś jakieś wspomagacze? A ten pycnogenol? Ja sobie kupiłam i zastanawiam się czy można to przyjmować tak jak witaminy bez konsultacji z lekarzem...w ulotce nic nie ma na ten temat... Odpowiedz Link
ap77 Re: Pytanie do ap77 10.04.07, 09:58 Ciaza jest po Invimedzie:) Nie, nie stosowalam tych lekow. Odpowiedz Link
jasko_mama Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 09.04.07, 00:01 jest szansa! po operacji w kwietniu 2002 (endo wielkie, strasznie rozsiane w calej jamie brzusznej) 6 miesięcy zoladex, w między czasie sanatorium, pierwsyz okres i ostatni na długie miesiace ciąży i karmienia piersią. jak córcia miała prawie dwa latka zaczęliśmy starać się o drugie. Starania zajęły 10 miesięcy, a dziś nasz drugi cud - synek malinek :-) ma już 3,5 miesiąca :-) Tego i Tobie życzę pozdrowionka Basia Odpowiedz Link
ania2328 Pytanie do Jasko_mama 11.04.07, 14:31 Jasko_mama a po jakim czasie dostalas @ od ostatniego zastrzyku:)Pozdrawiam Odpowiedz Link
noemi27 Re: Pytanie do Jasko_mama 17.05.07, 18:49 W prawdzie pytanie było do Jasko mama, ale ja też czekałam po lekach (diphereline) na @. Ostatni zastrzyk był 17 stycznia a @ przyszła 16 kwietnia. Staranka w toku. Odpowiedz Link
thayla24 Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 10.04.07, 17:57 Witam posiadam endo III stopnia i wybrałam 3 opakowania duhfastonu i juz jeste w ciaży 6 tydzień. POWODZENIA !!! Odpowiedz Link
muchaklucha Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 13.05.07, 21:46 3 mce. Jeden jajnik z endo wlasnie. (drugi wyciety 10 lat temu ;/) teraz jestem w 26 tyg, ciaza bez komplikacji. Jest ok. trzeba wierzyc i byc dobrej mysli. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mgrsaba Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 15.05.07, 15:31 Witam Aniu od jakiegoś czasu dręczy mnie to samo pytanie. Jestem właśnie pozabiegu planowałam dziecko za 2 lata jednak mój lekarz stwierdził że w tym przypadku nie ma na co czekać, także biorę się do roboty. Jestem o tyle w dobrej sytuacji że mam synka 6 letniego także jak nie wymarzona córa to synka już mam na całe szczęście!!!!!!!!!! Żyjmy myślą że się uda. Pozdraiam Odpowiedz Link
nianja Re: Czy wogole jest szansa na dziecko przy endo?? 22.05.07, 14:43 też dręczyło mnie to pytanie, miałam zabieg 21 marca i uparłam się że przed zastrzykami chociaż jeden miesiąc spróbujemy i ... dziś wróciłam od lekarza, 4 tydzień ciąży! teraz walka o przetrwanie ale wierze się uda :) staraliśmy się prawie 2 lata o dzidziusia, życze powodzenia i trzeba wierzyć się uda! pozdrawiam Odpowiedz Link