superanulka Re: w środę laparotomia! 01.10.07, 23:41 zlosliwosc rzeczy martwych-w tym wypadku kompa -nie dala mi dokonczyc watku w srode mam laparotomie pierwszy raz i bardzo sie boje trzymajcie dziewczyny kciuki za mnie bedzie mi raźniej pozdrawiam Was wszystkie :) Odpowiedz Link
mariola19761 Re: w środę laparotomia! 02.10.07, 08:42 Bedzie dobrze !! 3mam kciuki ! Sama jestem rok po laparotomi patrząc z perspektywy czasu było do przeżycia ! Odezwij się po wszystkim . Odpowiedz Link
lila222 Re: w środę laparotomia! 02.10.07, 17:28 trzymaj się, będzie dobrze, ja miałam laparo w ubiegłą środę razem z koleżanką,która miała laparotomię, ja jestem w domciu od piątku ona od poniedziałku i dobrze się czuję . Jestem z Tobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
monika3588 Re: w środę laparotomia! 03.10.07, 11:11 Trzymaj się! Ja miałam laparatomie 3 tygodnie temu, więc wiem co to znaczy...Jestem z Tobą. Wiem, że będzie dobrze. Życzę zdrówka Odpowiedz Link
pajacyka1 Re: w środę laparotomia! 13.12.07, 22:21 witajcie dziewczyny, laparotomię mam za 2 tyg, dopiero do mnie dochodzi co będą mi robić, mam nadzieję, że pójdzie dobrze, ale się denerwuję. superanulka, jak się czujesz? Ania Odpowiedz Link
rewolka404 Re: w środę laparotomia! 14.12.07, 17:47 witaj, na pewno będzie dobrze! Moja laparotomia była 3 m-ce temu i po niej tylko trochę większy brzuch został. Najgorszy jest tydzień, dwa od zabiegu. Cięcia już od dawna nie czuję. Szkoda tylko, że już mam kolejną torbiel :( Odpowiedz Link
pajacyka1 Re: w środę laparotomia! 14.12.07, 23:51 tak szybko Ci wyszła??:( Przykro mi. A czy myślisz o ciąży? Jak czas po zabiegu trzeba poczekać z próbami zajścia. Pozdawiam Odpowiedz Link
rewolka404 Re: w środę laparotomia! 15.12.07, 08:11 W szpitalu na wypisie wskazania lekarskie były takie "starania o dzidzię za 3 m-ce, jeśli partner jest odpowiedni". Wtedy ledwo co się ruszałam a lekarz mi o staraniach mówi...Pewnie sami lekarze Ci powiedzą, bo ciąża to najlepsze lekarstwo na endo, a jak nie to się podpytaj. Ja nie czułam się zbyt dobrze, ale wszystko dzielnie mi się goiło. Mam nadzieję, że szybko Ci się uda...hmm jeśli w ogóle planujesz ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka981 Re: w środę laparotomia! 15.12.07, 10:51 ale czemu od razu laparotomia ? z tego co sobie przypominam to tylko podejrzewaja u ciebie endo ? i teraz duzo rzeczy mozna zrobic laporoskopowo nawet usunac cala macice a po tym duzo szybciej sie do siebie dochodzi ja po 2 dniach pojechalam na piknik a usuwali mi 8 cm cyste i mialam jajnik przyrosniety do macicy dzisiaj nie mam nawet sladu po dziurkach i teraz lekarz chce mi usuwac zrosty i tez laporoskopowo Odpowiedz Link
pajacyka1 do olka, rewolka 18.12.07, 21:42 witaj Olka, lekarz przedstawił mi sprawę, że tak będzie łatwiej jajnik odtworzyć, staram się mu ufać. Zobaczymy, jeszcze 1,5 tyg czekania... Witaj rewolka404, mam nadzieję, że też usłyszę żeby starać się o dzidzie jak najszybciej, bardzo byśmy chcieli. Dziękuję za ciepłe słowa. Ania Odpowiedz Link