Dodaj do ulubionych

samolotem?

10.01.06, 20:04
jak, skad, za ile, jakie linie, czy ktos lecial, ile czasu, kiedy kupowac
najlepiej bilet?

dzieki ;-)
Obserwuj wątek
    • cracoviana ktos w ogole lecial ;-) 14.01.06, 14:30
      ?
      • copernico Re: ktos w ogole lecial ;-) 15.01.06, 04:06
        Witam.
        W British Airways jest obecnie promocja. Do Mexico City z Polski za około 2,7
        tyś PLN.
        Pozdrawiam,
        Copernico
        • arekch77 Re: ktos w ogole lecial ;-) 18.01.06, 00:56
          W polaczeniach lotniczych piszemy mozesz poczytac tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34187&w=30090153
          Do isniejacych juz w Meksyku linii lotniczych dolaczyly dwie nowe: Interjet
          oraz Volaris,

www.interjet.com.mx
          www.volaris.com.mx

obydwie swoja baze posiadaja na lotnisku w Toluce. Z zalozenia maja byc low-
          costami, jednak bilety dalej sa stosunkowe drogie, ok. 250 USD za bilet w obie
          strony z Toluki do Cancun. Za to bardzo potaniala linia Lineas Aereas Azteca.
          Za podroz w jedna strone do Oaxaca zaplacilem ok. 750 pesos, czyli mniej wiecej
          75 USD.
    • malychlopiec Re: samolotem? 20.01.06, 20:25
      a co z lotami z Polski i krajow Europy?

(Krakow)

dzieki za kazde info ;-)
      • sandia78 Re: samolotem? 20.01.06, 21:22
        Mieszkam w Meksyku prawie cztery lata i juz raczej tu zostane.
        Z krakowa najlepszym poleczeniem jest Lufthansa.
        Wylatuje z Pyrzowic (Katowic), z Krakowa jezdza busy Lufthansy, a powrot do
        Balic.
        Mam sparwdzone wszytskie linie lotnicze i Lufthansa dla mnie, do Krakowa jest
        najwygodniej.
        Pozdrawiam
    • evino Re: samolotem? 23.01.06, 16:58
      ja lecialam 2 lata temu w sierpniu, KLM, Warszawa-Amsterdam-Mexico City i z
      powrotem, bilet kosztowal bardzo duzo okolo 4 tysiace, a rezerwowalismy w maju
      • nais2171 Re: samolotem? 24.01.06, 21:41
        sprawdzałam wczoraj ceny w KLM i można do Mex dolecieć za 2,7 tys. oczywiście w
        określonych terminach, pzdr.
        • cracoviana Re: samolotem? 25.01.06, 13:12
          czy ta cena 2,7 to w obie strony?

co w przypadku kiedy lece na rok, sierpien 2006 do czerwic 2007?

dzieki pozdrawiam
          • nais2171 Re: samolotem? 25.01.06, 14:41
            w KLMie jest to cena w obie strony, niestety jest to taryfa promocyjna, i
            powrót najpóźniej musi nastąpić 30 kwietnia, nie wiem czy w przypadku rocznego
            pobytu nie lepiej kupować bilet w jedną stronę, chyba lepiej skontaktować się z
            liniami lotniczymi, bo próbowałam zabookować bilet który by miał powrót za rok
            i wychodziło mi że najpóźniej mogę wracać 29 grudnia 06 ;-)))). pzdr
            • sandia78 Re: samolotem? 26.01.06, 08:56
              Moim zdaniem , najlepiej pytac w biurach STATravel, tam zawsze kupowalam tanie
              bilety do Meksyku. W tym roku prawie wszytskie linie podnisly ceny przez
              Mundial.
              Pozdrawiam
              • evino Re: samolotem? 26.01.06, 18:29
                pracuje w liniach lotniczych i zawsz dwa bilety w jedna strone bede drozsze i to
                o duzo! niz jeden tam i z powrotem! Ceny sa wyzsze nie tylko ze wzgledu na
                Mundial, ale tez ciagly wzrost ten paliw i kosztow bezpieczenstwa
          • kasa76 Mexico City 26.01.06, 18:36
            1. Bilety są ważne na max 12 miesięcy, ale system rezerwacyjny nie widzi dat po
            za jakieś 340-350 dni do przodu.
            2. Mexico City z STA Travel - ceny przede wszystkim dla studentów oraz
            młodzieży do 26 roku życia (kiedyś była jeszcze opcja dla studentów do 31 roku
            życia z ISIC ale nie wszystkie linie miały tak wysoką granicę wieku) warto
            sprawdzić

3. Bilet w jedną stronę. LOT - WAW Madryt Iberia - MAD Mexico City w wysokim
            sezonie (od 1 lipca do 15 września ) kosztuje ok. 1900pln z opłatami

4. Pewnie, że można trafić tanio w dwie strony...np. BA Berlin Londyn Mexico
            wylot do 30 czerca, wykup do 12 lutego, bilet ważny na rok ale bez możliwości
            zmiany terminu wylotu/powrotu. Cena 2400 pln z opłatami

• cracoviana Re: samolotem? 26.01.06, 21:09
      bardzo dziekuje za informacje. jeszcze nie znam konkretniej daty wyolotu, jak
      tylko dostane,zabierasm sie za szukanie :)

wielkie dzieki pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka