cracoviana 10.01.06, 20:04 jak, skad, za ile, jakie linie, czy ktos lecial, ile czasu, kiedy kupowac najlepiej bilet? dzieki ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
copernico Re: ktos w ogole lecial ;-) 15.01.06, 04:06 Witam. W British Airways jest obecnie promocja. Do Mexico City z Polski za około 2,7 tyś PLN. Pozdrawiam, Copernico Odpowiedz Link
arekch77 Re: ktos w ogole lecial ;-) 18.01.06, 00:56 W polaczeniach lotniczych piszemy mozesz poczytac tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34187&w=30090153 Do isniejacych juz w Meksyku linii lotniczych dolaczyly dwie nowe: Interjet oraz Volaris, www.interjet.com.mx www.volaris.com.mx obydwie swoja baze posiadaja na lotnisku w Toluce. Z zalozenia maja byc low- costami, jednak bilety dalej sa stosunkowe drogie, ok. 250 USD za bilet w obie strony z Toluki do Cancun. Za to bardzo potaniala linia Lineas Aereas Azteca. Za podroz w jedna strone do Oaxaca zaplacilem ok. 750 pesos, czyli mniej wiecej 75 USD. Odpowiedz Link
malychlopiec Re: samolotem? 20.01.06, 20:25 a co z lotami z Polski i krajow Europy? (Krakow) dzieki za kazde info ;-) Odpowiedz Link
sandia78 Re: samolotem? 20.01.06, 21:22 Mieszkam w Meksyku prawie cztery lata i juz raczej tu zostane. Z krakowa najlepszym poleczeniem jest Lufthansa. Wylatuje z Pyrzowic (Katowic), z Krakowa jezdza busy Lufthansy, a powrot do Balic. Mam sparwdzone wszytskie linie lotnicze i Lufthansa dla mnie, do Krakowa jest najwygodniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
evino Re: samolotem? 23.01.06, 16:58 ja lecialam 2 lata temu w sierpniu, KLM, Warszawa-Amsterdam-Mexico City i z powrotem, bilet kosztowal bardzo duzo okolo 4 tysiace, a rezerwowalismy w maju Odpowiedz Link
nais2171 Re: samolotem? 24.01.06, 21:41 sprawdzałam wczoraj ceny w KLM i można do Mex dolecieć za 2,7 tys. oczywiście w określonych terminach, pzdr. Odpowiedz Link
cracoviana Re: samolotem? 25.01.06, 13:12 czy ta cena 2,7 to w obie strony? co w przypadku kiedy lece na rok, sierpien 2006 do czerwic 2007? dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link
nais2171 Re: samolotem? 25.01.06, 14:41 w KLMie jest to cena w obie strony, niestety jest to taryfa promocyjna, i powrót najpóźniej musi nastąpić 30 kwietnia, nie wiem czy w przypadku rocznego pobytu nie lepiej kupować bilet w jedną stronę, chyba lepiej skontaktować się z liniami lotniczymi, bo próbowałam zabookować bilet który by miał powrót za rok i wychodziło mi że najpóźniej mogę wracać 29 grudnia 06 ;-)))). pzdr Odpowiedz Link
sandia78 Re: samolotem? 26.01.06, 08:56 Moim zdaniem , najlepiej pytac w biurach STATravel, tam zawsze kupowalam tanie bilety do Meksyku. W tym roku prawie wszytskie linie podnisly ceny przez Mundial. Pozdrawiam Odpowiedz Link
evino Re: samolotem? 26.01.06, 18:29 pracuje w liniach lotniczych i zawsz dwa bilety w jedna strone bede drozsze i to o duzo! niz jeden tam i z powrotem! Ceny sa wyzsze nie tylko ze wzgledu na Mundial, ale tez ciagly wzrost ten paliw i kosztow bezpieczenstwa Odpowiedz Link
kasa76 Mexico City 26.01.06, 18:36 1. Bilety są ważne na max 12 miesięcy, ale system rezerwacyjny nie widzi dat po za jakieś 340-350 dni do przodu. 2. Mexico City z STA Travel - ceny przede wszystkim dla studentów oraz młodzieży do 26 roku życia (kiedyś była jeszcze opcja dla studentów do 31 roku życia z ISIC ale nie wszystkie linie miały tak wysoką granicę wieku) warto sprawdzić 3. Bilet w jedną stronę. LOT - WAW Madryt Iberia - MAD Mexico City w wysokim sezonie (od 1 lipca do 15 września ) kosztuje ok. 1900pln z opłatami 4. Pewnie, że można trafić tanio w dwie strony...np. BA Berlin Londyn Mexico wylot do 30 czerca, wykup do 12 lutego, bilet ważny na rok ale bez możliwości zmiany terminu wylotu/powrotu. Cena 2400 pln z opłatami Odpowiedz Link
cracoviana Re: samolotem? 26.01.06, 21:09 bardzo dziekuje za informacje. jeszcze nie znam konkretniej daty wyolotu, jak tylko dostane,zabierasm sie za szukanie :) wielkie dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link