Gość: kacha222 IP: *.bphpbk.pl 26.02.04, 12:19 Czy ktoś zna, czy ktoś słyszał??? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: 149.156.12.* 09.03.04, 08:23 CZEŚĆ, a propos norweskiej: "ruda kotka" n str.1 pisze o norweskiej, tam też znalazłam link: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=403686&id_f=2 , sporo tam oponii n/t norweskiej z opisam samej diety również. Od dzisiaj ją zaczynam. Już po samym śniadanku wiem, że nie będzie mi łatwo, ale traktuję te dietę jako lekarstwo i nie zastanawiam się czy mi smakuje czy ie. Trzeba to trzeba. Nie myslę o wyniku tylko będę robić swoje przez 14 dni. Potem wejdę kontrolnie na wagę. Cóż determinacja.Gdybyś nie znalazła opisu diety. Npiszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha222 Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.bphpbk.pl 10.03.04, 07:58 Cześć ja chyba zacznę się tą dietą odchudzać od poniedizałku!! Napisz mi jak znajdziesz chwilkę jak to przeżyłaś arkasia@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: 149.156.12.* 10.03.04, 09:35 Cześć kacha 222; Dzisiaj jestem 2 dzień na norweskiej. Wczorajsze śniadanie było trudne do przejścia , mam na myśli zjedzenie owych 3 jajek. Ale wcięłam na siłę. Skonsultowałam się w sprawie ew. ograniczenia jajek. Można ich jeść nieco mniej. Dzisiaj na śniadanie były 2 jajka ale problem ten sam. Za dużo!!! Ale inna sprawa, że ja raczej od czasów licealnych nie jadam śniadań. Na kopenhaskiej też ich raczej nie ma, więc może to kwestia przyzwyczajenia. Więc nie zniechęcaj się mimo mojego biadolenia. W każdym razie głodna nie jestem. Myslę też, że to kwestia nastawienia. Postanowiłam trakrować jedzenie na norweskiej jako lekarstwo. Jak trzeba to trzeba i już. Wytrzymam te dwa tygodnie. A później powrót dla przyjaźniejszej dla mnie smakowo kopenhaskiej.Tak więc brnę w to dalej. O wrażeniach będę pisać systematycznie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quin26 Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.com.pl 10.03.04, 15:20 czy możecie w tym poście napisać menu tej Norweskiej??? chyba nie bardzo wiem jak ją znaleść. A na marginesie ANULKA czy wiesz, że nie powinnaś powtarzać kopenchadzkiej wcześniej niż po roku? pozdrawiam Quin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 15:51 Na temat tzw. kopenhaskiej są różne "szkoły". Bardziej jest ona stylem żywienia niż czymś do stosowania "chwilowo". Wolę takie ograniczenia żywieniowe niż j- jo. A że na kopenhaskiej czułam się świetnie, nie byłam głodna więc chcę do niej lub do moich wariacji na jej temat wrócić . Poza tym kopenhaska dyscyplonowała mnie do regularnego spożywania posiłków. Norweska jest dla mnie urozmaiceniem w drodze do normalności. Przede mną sporo do zgubienia. Póki co trwa dzień 2 norweskiej.Jest ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesia Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 16:35 Powiedzcie mi, pliz, kobiety, co to znaczy: seler naciowy, pomidor, etc. I nie chodzi tu o rozwinięcie skrótu, ale informację jakie składniki i warzywa się pod tym kryją. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 21:32 Seler naciowy należy traktować dosłownie. Jest to warzywo do kupienia np. w dużych matketach ale w sklepiach z warzywami też widziałam. Jest to odmiana selera, która "postawiła na" łodygi zamiast na korzeń. Po prostu należy pytać o seler naciowy (płaskie, zielone łodygi, złączone u nasady, o charakterystycznym zapachu selera). Ja do sałatki w norweskiej kroję pomidor, z 2 łodygi selera, ogórek kiszony, i co tam mam pod ręka, np. parę listków sałąty lodowej, całóść doprawiam pieprzem, mieszam o po jakimś czasie jest ok. Nie solę, nie dodaje cytryny. Ale nie wiem, może można z tą cytryną. A jak Wy robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 22:01 DIETA NORWESKA Śniadanie: zawsze takie samo: grape fruit,2 jajka (pierwszego dnia 3 jajka),kawa lub herbata DZIEŃ 1 Lunch: 3 jajka, grapefruit, herbata Obiad: seler naciowy, ogórek, ect. , pomidor, herbata sucharek lubkawałek chleba DZIEŃ 2 Lunch:2 jajka, grapefruit, herbata Obiad:wołowina, seler naciowy, pomidor, herbata DZIEŃ 3 Lunch:2 jajka, szpinak, herbata Obiad:2 kotlety z kurczaka (gotowane!!!),seler naciowy, pomidor, etc., herbata DZIEŃ 4 Lunch:surówka z warzyw , grapefruit, herbata Obiad:2 jajka, twaróg,gotowany szpinak, kawałek chleba DZIEŃ 5 Lunch:2 jajka, grapefruit, herbata Obiad:ryba gotowana,surówka z warzyw, kawałek chleba, herbata DZIEŃ 6 Lunch:surówka owocowa Obiad:wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórek kiszony, herbata DZIEŃ 7 Lunch:zimne mięso z kurczaka, pomidor, grapefruit, herbata Obiad:zupa jarzynowa, kurczak,pomidor, gotowana kapusta,seler naciowy, herbata DRUGI TYDZIEŃ TAK SAMO OD DNIA I DO VII. DIETA TRWA 2 TYGODNIE. MOZNA JĄ POWTÓRZYC PO ROKU. NALEŻY PIC DUŻO NIEGAZOWANEJ WODY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha222 Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.bphpbk.pl 15.03.04, 09:23 Cześć i jak Ci idzie?? Który masz dzień?? Napisz mi jakieś cenne uwagi! Ja startuję od jutra! Mam doła jak patrzę na siebie ... czy można rano wypić małą czarną kaweczkę, ekspresoo! trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: 149.156.12.* 15.03.04, 13:22 Cześć; diety dzień VII. Głodna absolutnie nie jestem. Jajka "wychodzą mi bokiem" ale trudno. Na wagę nie wchodzę, poczekam do końca ale ciuchy jakby luźniejsze. Staram się ćwiczyć w domu min 1/2h dziennie. Wcześniej chodziłam na siłownię ale 2 tygodnie temu złapałam jakiegoś bakcyla i mnie położyło. Zacznę znowu regularnie ćwiczyć za tydzień. Co do kawy, to w diecie jest napisane: "kawa lub herbata" czyli można (byle bez cukru i innych dodatków). Jutro zaczynam 2-gą cz. diety czyli "z górki". Życzę powodzenia. Na pewno nie będziesz głodna. Dla mnie żarełka (ilościowo) nawet jest zbyt wiele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
biomka Re: DIETA NORWESKA - ?????? 19.05.04, 02:00 Witam, a czy moze byc herbata owocowa oczywiscie bez cukru??? Niestety zwykla bez cukru mi nie przejdzie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha222 Re: DIETA NORWESKA - ?????? IP: *.bphpbk.pl 16.03.04, 07:58 Dziś pierwszy dzień napisz do mnie - arkasia@poczta.onet.pl popytam się trochę!! Odpowiedz Link Zgłoś