Dodaj do ulubionych

rowerek stacjonarny czy orbitrek

16.10.14, 23:20
myślę nad kupnem jakiegoś sprzętu do domu, co wg was lepiej kupić? rowerek stacjonarny czy orbitreka?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 17.10.14, 09:34
      moim zdaniem lepszy orbitrek, przy używaniu angażuje więcej mięśni
      jest droższy (przy porównywalnej klasie sprzętu oczywiście), zajmuje ciut więcej miejsca
      ale sądzę, ze jest lepszy :)
    • rosemary84 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 18.10.14, 09:43
      a ja się ostatnio własnie zastanawiałam czy na dłuższą metę taki orbitrek jest zdrowy dla bioder - ćwiczenia na nim wykonuje się w nienaturalnym rozkroku i jakoś tak mam małe wątpliwości czy to z czasem gdzieś nie wyjdzie w efektach w przyszłości?
      • nchyb Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 19.10.14, 09:40
        > zdrowy dla bioder - ćwiczenia na nim wykonuje się w nienaturalnym rozkroku

nie mam pojęcia o jakim nietypowym orbitreku piszesz
        ja mam ketlera, gdzie nie ma możliwości stania (ruszania się) w jakimś nienaturalnym rozkroku...
        typowy, jak przy tradycyjnym chodzie, marszu itp...
        • Gość: mi Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek IP: *.eaw.com.pl 26.10.14, 19:32
          potwierdzam, ja również ćwiczyłam na takim gdzie nogi są dość rozstawione a przy ćwiczeniach "schodzą" się lekko do środka
    • anikssa Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 18.10.14, 13:52
      dzięki za odpowiedzi :) ktoś jeszcze podpowwie?
      • tamiza.1 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 20.10.14, 20:28
        A jaki chcesz efekt osiągnąć? Zwykłego ruchu, schudnięcia? Bo rowerek to taki se o sprzęcik, a orbitrek wymaga większego wysiłku i może robić trening dla całego ciała.
        • anikssa Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 25.10.14, 22:25
          Wiesz ja na codzień co biegam, więc po prostu chodzi mi o coś co urozmaici trening i będzie fajne jak np. za oknem bedzie śnieżyca czy cos ;)
    • radar272 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 03.11.14, 18:00
      myślę właśnie nad kupnem rowerka, ale widze że ten orbitrek to też ciekawy sprzęt, może lepszy dla faceta niż rowerek?
      • murasz16 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 04.11.14, 14:37
        orbitrek jest o niebo bardziej męczący niż rowerek
        • nchyb Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 04.11.14, 17:36
          pobudzający więcej mięśni, bardziej rozwijający i efektywny
          czy męczący? niekoniecznie, zależy od podejścia, dla jednych to będzie miłe zmęczenie, którego efekty będą procentować bardziej...
          • czarnap90 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 23.01.15, 16:50
            Ja zdecydowałabym się na rowerek - może dlatego że kocham jeździć na tym klasycznym rowerze ;)

Zapraszam
            www.vertebralia.pl/
    • marlena449 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 22.01.15, 20:28
      Ja mam orbitreka i jestem bardzo zadowolona
    • jacekzborowski Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 29.01.15, 17:01
      Orbitrek to zdecydowanie lepszy wybór - po pierwsze ze względu na daleko większe zaangażowanie wszystkich mięśni a po drugie - dużo szybciej spalisz tkankę tłuszczową ze względu na to - patrz punkt 1 ;)
      • asia1056 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 27.05.15, 10:41
        Ja szczerze polecam orbitrek eliptyczny firmy WEBBER. można znaleźć go na stronie telezakupy.tv. Cena jest okazyjna więc warto. a jakość jest dobra :)
    • wyscocky Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 31.01.15, 11:12
      Byłem i mogę potwierdzić wiarygodność. Pan na miejscu doradził mi jak nikt. Na miejscu przetestowałem kilka modeli i te marketowe nie ma nawet co porównywać. Kupiłem orbitreka Finnlo Loxon. Obiecałem, że wystawię pozytywną opinię, więc tak też czynię. Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia przy zakupie kolejnego sprzętu - tym razem bieżni :)
    • eddie_pl Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 28.05.15, 20:26
      Zdecydowanie lepiej wybrać orbitrek, dzięki niemu zaangażujesz
      większą ilość mięśni. Mało tego można raz kłaść większy nacisk
      na pracę górną częścią ciała, a raz dolną, dzięki czemu orbitrek
      daje znacznie większe możliwości.
      Zapraszam po więcej porad na:
      www.facebook.com/TrenerOsobistyRyszardReszkaKatowice
    • djcargo Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 26.06.15, 19:18
      Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest trenażer rowerowy. Zakładasz specjalną, gładką oponę i wstawiasz w niego swój własny rower. Plus jest taki, że po zimie, wyjmujesz z niego rower, składasz i chowasz do piwnicy :) A rowerem śmigasz.
    • paulihna Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 29.06.15, 10:53
      Moim zdaniem lepszy jest orbitrek. Jednocześnie trenuje się większą partię mięśni.
    • olaprz1234 Re: rowerek stacjonarny czy orbitrek 08.07.15, 12:27
      Zdecydowanie Orbitrek! Działa na większą ilość mięśni, ja używałam i jestem zadowolona z efektów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka