Dodaj do ulubionych

schudlam po Kelpie

23.09.04, 15:35
od kwietnia/maja kiedy to zaczelam brac Kelp (zjadlam 50 tabletek, jedna
dziennie, pod koniec nieregularnie co kilka dni) schudlam juz 5 kilo i wydaje
mi sie ze jeszcze spadne chociaz juz nie chce !
i to zaczelam mocniej chudnac po skonczeniu opakowania
mam tez wprawdzie wiecej obowiazkow i stresu, bylo lato kiedy to zawsze
spadam ze 2 kg ale jestem zaskoczona !!!
nie stosuje diety ale nie jem tyle slodyczy co kiedys, od lipca nie chodze na
aerobic i chudne!
bralam tez miesiac chrom i nie mam wilczego apetytu na slodycze do tej pory!
wrecz sie obawiam czy nie nakrecilam tarczycy za bardzo ?? Jogger co ty na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: lil Re: schudlam po Kelpie IP: *.chello.pl 23.09.04, 16:24
      a co to jest kelp?ile kosztuje?i gdzie można to kupić?
      • Gość: megi Re: schudlam po Kelpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:20
        lil nie goraczkuj sie tak , nie wszyscy tak maja po kelpie:)) a tak swoja
        droga kepl to po prostu chrom i teraz to juz pewnie tak nie brzmi magicznie
        co?:)
        ja jadlam i nic nie dzialalo, dopiero jak zaczelam cwiczyc i nie jadlam po 18
        to schudlam
        pozdro
        • Gość: m Re: schudlam po Kelpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:05
          Od kiedy KELP to CHROM???????????? "specjalistka" się znalazła... Kelp zawiera
          jod, do kupienia w każdej aptece, ok 10 zł, różne osoby róznie reagują.
        • an_ni Re: schudlam po Kelpie 24.09.04, 23:12
          Kelp to nie chrom tylko jod
          • jogger Re: schudlam po Kelpie 27.09.04, 13:40
            Sprawdź, czy nie masz teraz temperatury > 36.6. Mogła Ci się przestawić
            termoregulacja.
            • an_ni Re: schudlam po Kelpie 28.09.04, 11:20
              a co jesli bedzie wieksza??
              • jogger Re: schudlam po Kelpie 28.09.04, 18:53
                Zaczniesz jeść soję :-)
                • an_ni Re: schudlam po Kelpie 29.09.04, 23:48
                  cooooo??
            • an_ni Re: schudlam po Kelpie 30.09.04, 00:13
              zmierzylam sobie tempke czego nie robie poza przypadkami bardzo wysokiej
              goraczki kiedy juz czuje jak mnie pali
              i otoz mam ponizej 36,6 a konkretnie 36,3
              wiec juz nic nie rozumiem
              • jogger Re: schudlam po Kelpie 03.10.04, 14:39
                To znaczy, że nie powinnaś już dalej chudnąć, chyba że utrzymujesz deficyt
                kaloryczny.
                • Gość: bibi Re: schudlam po Kelpie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.10.04, 17:15
                  Jogerku...........a możesz coś więcej na ten temat napisać........plisssssssss
                  • jogger Re: schudlam po Kelpie 03.10.04, 23:30
                    temp. = 36.6 - tarczyca OK
                    t. > 36.6 lekka nadczynność, większa spopczynkowa przemiana materii, może
                    wystąpić niedowaga
                    t. < 36.6 niedoczynność, spada przemiana spoczynkowa = skłonność do tycia
                    • Gość: bibi Re: schudlam po Kelpie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 08:22
                      Dziś raniutko moja temperaturka wynosiła 35,6 troszke malutko...
                      • Gość: moniii Re: schudlam po Kelpie IP: *.ien.pw.edu.pl 06.10.04, 11:43
                        Ja mam temperaturę 37,2. Co to oznacza? Chciałam zaznaczyć, że biorę kelp. Może
                        to od niego? Czy tak powinno być?
                        • jogger Re: schudlam po Kelpie 06.10.04, 14:41
                          Gość portalu: moniii napisał(a):

> Ja mam temperaturę 37,2. Co to oznacza? Chciałam zaznaczyć, że biorę kelp.
                          Może
                          >
                          > to od niego? Czy tak powinno być?

Jeśli zależy Ci na spalaniu tłuszczu, to OK :-) wzrasta metabolizm spoczynkowy,
                          czyli więcej tłuszczu jest spalane dla uzyskania tej temperatury 'nastawianej'
                          przez tarczycę.
                    • an_ni Re: schudlam po Kelpie 08.10.04, 20:55
                      jogger napisał:

> temp. = 36.6 - tarczyca OK
                      > t. > 36.6 lekka nadczynność, większa spopczynkowa przemiana materii, może
                      > wystąpić niedowaga
                      > t. < 36.6 niedoczynność, spada przemiana spoczynkowa = skłonność do tycia

moj przypadek kompletnie zaprzecza temu co napisales, piszesz jakby cytaty z
                      ksiazek a nie odnosisz sie to konkretow chyba nie powinnismy ciebie tu
                      sluchac ...
                      • jogger Re: schudlam po Kelpie 09.10.04, 00:32
                        Bo od każdej reguły są wyjątki :-) można mieć trwale przestawioną
                        temperaturę 'bazową'. Może właśnie po odstawieniu kelpu schodzisz w dół do
                        Twojej granicy równowagi. Sprawdzaj temperaturę regularnie. Pisałem o soi -
                        fitoestrogeny w niej zawarte poprzez działanie hamujące tarczycę powodują
                        spadek metabolizmu spoczynkowego.
                        • Gość: an_ni Re: schudlam po Kelpie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.04, 15:59
                          jesli juz piszesz to mozesz napisac jak do laika ;) pls
                          nie mialam wczesniej nizszej ani wyzszej temperatury mialam =36,6
                          jesli mam nizsza to powinnam tyc a nie tyje to o co chodzi? zaczne za chwile
                          tyc ?? czy co?
                          spadek metabolizmy spoczynkowego co to znaczy ???
                          • jogger Re: schudlam po Kelpie 11.10.04, 16:42
                            Gość portalu: an_ni napisał(a):

> jesli juz piszesz to mozesz napisac jak do laika ;) pls
                            > nie mialam wczesniej nizszej ani wyzszej temperatury mialam =36,6
                            > jesli mam nizsza to powinnam tyc a nie tyje to o co chodzi? zaczne za chwile
                            > tyc ?? czy co?
                            Na to liczę ;-) na kelpie mogłaś mieć i 37, po odstawieniu zjechała Ci poniżej
                            36.6 na zasadzie wahadła

> spadek metabolizmu spoczynkowego co to znaczy ???
                            Met.spocz. to ilość kalorii potrzebna do utrzymania stanu równowagi organizmu
                            bez uwzględnienia wysiłku fizycznego. Wchodzi w to oddychanie, trawienie, praca
                            serca i inych narządów wewn., podtrzymanie temp. ciała i odbudowa komórek
                            ciała. Na podtrzymanie temp. ciała i na część innych funkcji spalany jest
                            tłuszcz, więc jeśli dalej chudniesz, mogło np. wzrosnąć Twoje tempo podziału
                            komórek, praca jelit etc (spada przy głodówkach - organizm przechodzi wtedy w
                            tryb 'oszczędnościowy').
                            • an_ni Re: schudlam po Kelpie 12.10.04, 09:24
                              bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
                              czy jest ryzyko ze bede miala wielkie jojo po tym Kelpie?? co wtedy robic ?
                              znowu brac Kelp?
                              • jogger Re: schudlam po Kelpie 14.10.04, 16:56
                                Ja np. biorę kelp zawsze przed aerobami
    • Gość: KELP Re: KELP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 12:05
      Ludzie.

KELP to żaden chrom tym bardziej żaden jod w czystej postaci.

To wodorosty z morza,(w polsce odpowiednikiem jest MORSZCZYN) będące bogate w
      jod i tyle.
      • koteck Re: KELP 09.10.04, 15:32
        Gość portalu: KELP napisał(a):

> Ludzie.
        >
        > KELP to żaden chrom tym bardziej żaden jod w czystej postaci.
        >
        > To wodorosty z morza,(w polsce odpowiednikiem jest MORSZCZYN) będące bogate w
        > jod i tyle.
        Ale dobre źródło jodu (tabletki jodu np. jodid 100 to lekarstwo i są na
        receptę). Więc trochę dziwnie to zabrzmiało " żaden chrom tym bardziej żaden
        jod..."

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka