Dodaj do ulubionych

Rolki najlepsze na wszystko

IP: *.itpp.pl 05.06.06, 23:36
Jazda na rolkach daje dużo satysfakcji i przy okazji można spalić
wiele kalorii. Aby wypromować ten sport proponuję zorganizować
maraton na rolkach. Co Wy na to ? Jesteście zainteresowani? Bo ja tak.
Obserwuj wątek
    • malazlosnica Re: Rolki najlepsze na wszystko 06.06.06, 09:36
      ja wlasnie sie zbieram do kupna
      ino nie umiem sie zdecydowac na konkretny model :)
      moze cos doradzisz?
      • Gość: kajman Re: Rolki najlepsze na wszystko IP: *.com.pl / 217.153.27.* 06.06.06, 11:15
        Do jazdy rekreacyjnej polecam K2 EXO 6.1, no i oczywiście zainwestuj też
        w ochraniacze ;)
    • Gość: zuza Re: Rolki najlepsze na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:00
      są super- mam 38 lat i jeżdżę z moimi córami- ale nasz podstawowy problem to
      brak odpowiedniego miejsca- naprawdę fajnie jest jeżdzić na naprawdę gładkim
      podłożu :(
      • Gość: Rollo Re: Rolki najlepsze na wszystko IP: *.com.pl / 217.153.27.* 06.06.06, 11:12
        Ze znajomymi chcemy zebrać dużą grupę rolkowiczów i zorganizować WIELKą imprezę,
        np. masowy przejazd przez miasto, lub nawet cykliczne imprezy takie jakie mają
        miejsce w Niemczech (Berlin,Hanover), Holandii czy nawet w Czechach.
        Namawiajcie Swoich znajomych do jazdy na rolkach do wspólnych przejazdów,
        może kiedyś spotkamy się razem w gronie tysięcy rolkarzy :).
        A do jazdy pozostają parki (Warszawa-Szczęśliwice), ale pamiętajcie o
        ochraniaczach !!! A przede wszystkim o kasku
        • schwarzerkater Re: Rolki najlepsze na wszystko 13.06.06, 21:24
          Swietny pomysl!
          Gdybym mieszkala w Polsce tez pewnie bym sie przylaczyla. Na rolkach jezdze od
          ok.4- lat, staram sie regularnie trzy razy w tygodniu, z trzymiesieczna przerwa
          w zimie. Jezdze tez czasami na rowerze i takie tam, ale zaden sport nie daje mi
          takiej satysfakcji jak inline skating. A i figurka na tym korzysta, nic nie
          modeluje tak wspaniale ud i posladkow jak rolki.
          Cieplo pozdrawiam.
          • rattox Re: Rolki najlepsze na wszystko 27.06.06, 15:29
            super pomysł, ja ze swoją dziewczyną też chętnie byśmy pojeździli jakąś większą
            grupą, jesteśmy z Warszawy może zrobimy sobie jakiś mitting po mieście co Wy na
            to ???

pozdrawiam rattox
            • skepka Re: Rolki najlepsze na wszystko 28.06.06, 11:18
              Wczoraj pierwszy raz założyłam na nogi rolki- było super!!!! Jeżdziłam ponad
              godzinę wprawdzie w pozyczonych rolkach na próbe , ale już złapałam bakcyla!
              Zaczynam się rozglądać za zakupem nowych rolek, ale nie mam pojęcia na co
              nalezy zwrócić uwagę. Bardzo proszę Was o pomoc, czym się kierowąc przy zakupie
              dobrych rolek do jazdy rekreacyjnej.
              • rattox Re: Rolki najlepsze na wszystko 28.06.06, 14:25
                Ja polecam firmę Salomon, bardzo wygodny but i niezłe parametry. Trzeba zwrócić
                uwagę na łożyska powinny być co najmniej o symbolu abec5 i wyżej czyli abec7
                lub abec9, lecz abec5 spokojnie wystarczy. Następnie na kółeczka czym większe
                tym szybciej się jeździe, no i żeby jeszcze łądne te roleczki były ;-))

Pozdrawiam i miłej jazdy życzę rattox...
                • skepka Re: Rolki najlepsze na wszystko 30.06.06, 13:12
                  Super, dziękuję za odpowiedź. Znalazłam takie
                  www.allegro.pl/item112618411_hit_nowe_rolki_l_a_sports_abec_7ploza_alumin_.html

Rattox co o nich myślisz, chyba powinny wystarczyć do jazdy rekreacyjnej?
                  pozdrawiam Skepka
                  • rattox Re: Rolki najlepsze na wszystko 04.07.06, 10:47
                    no będziesz szalała na takich łożyskach teraz dopiero ;-))
                    i ładne kolorki to i przyjemność z jazdy bedzie duża
                    kiedy odbedzie się pierwsza podróż na ośmiu kółkach ???
                  • k_j_z Re: Rolki najlepsze na wszystko 04.07.06, 16:02
                    jeśli jestes początkująca lepsze będą ABEC5 z siódemkami możesz sobie nie
                    poradzić.
                    Poszukaj może damskich "piątek" K2. Na początek będą bardzo dobre. I nie
                    zapomnij o komplecie ochraniaczy.
                    Ja przejeżdżam codziennie co najmniej 10 km i przychylam się do pozostałych
                    zachwytów - mnóstwo radości i korzyści.
                    • skepka Re: Rolki najlepsze na wszystko 06.07.06, 10:14
                      A jednak je kupiłam ABEC 7- tak mi się spodobały!!!! Wczoraj już była jazda
                      próbna - mogę powiedziec tylko jedno BYŁO SUPER!!!! Pędzi się na nich jak
                      strzała..... Wczoraj pojechałam bez ochraniaczy, ale chyba dziś wstąpię do
                      sklepu i je kupię bo przy szybszej jeżdzie można się poturbować! Dziękuję Wam
                      wszystkim za odpowiedzi. Już się zaraziłam rolkami i chyba tak zostanie!
                      • rattox Re: Rolki najlepsze na wszystko 06.07.06, 11:57
                        A na jakiej dzielnicy śmigasz na swoich abec'ach ??? Masz jakieś miejsca
                        ciekawe gdzie szkolisz swoje umiejętności ???
                        • skepka Re: Rolki najlepsze na wszystko 07.07.06, 13:35
                          Mieszkam na Chomiczówce okolice lotniska Bemowo. Jest tutaj kilka drózek nowo
                          połozonych w kierunku Puszczy Kampinowskiej i osiedlowe drogi też w dobrym
                          stanie. Jeżdże dość póżno bo około 22-ej wtedy jest chłodno i pzyjemnie, ale i
                          ruch zdecydowanie mniejszy. A po takiej jeżdzie jak dobrze się śpi. To są moje
                          początki, więc na razie nie rozglądam się nawet za żadnymi ścieżkami
                          wyczynowymi.
                          pozdrawiam
                          skepka
    • wejder Re: Rolki najlepsze na wszystko 09.07.06, 13:02

gdzieś ostatnio na jakimś forum czytałem, że w szwajcarii w lipcu jest maraton
      na rolkach ...chyba 170 km ..polecam ;) schudnięcie gwarantowane i operacja nóg
      też ;)

• Gość: ola Re: Rolki najlepsze na wszystko IP: 80.51.220.* 19.07.06, 11:31
        Doświadczeni pomóżcie !! :-)
        Kupiłam wczoraj rolki, nawet udawało mi sie jeździć (jeśli tak to mozna
        nazwać), ale za chiny nie mogę się nauczyć hamować nawet jak jade bardzo wolno.
        CZy wiecie może czy są jakieś stronki, artykuły gdzie znajde chociaż troszkę
        teorii. Jak na razie znalazłam o postawie i ruszaniu hihihi. Ale jak sie
        zatrzymać? czy do hamowania to ta prawa noga z hamulcem ma być z tyłu czy z
        przodu? Wiem że kretyńskie pytania, ale nawet nie mam kogo podpatrzyć, nie
        mówiąc o poradach. HELP ME :-))))
        • Gość: Anka Re: Rolki najlepsze na wszystko IP: *.telpol.net.pl 19.07.06, 13:27
          Ten hamulec to najlepiej odkręć - bo można się zabić jak najedziesz na kamyczek
          czy bardziej wystajacą płytę w chodniku . Naucz sie hamować t-sposobem.
          Polecam stronę:
          www.zico-skating.com/forum/index.php
          Jest tu parę fajnych filmików o nauce jazdy na rolkach
          Pozdr
          A.
          • rzabencja1 Rolki dla kazdego? 20.07.06, 08:54
            Pomozcie! Czy to faktycznie sport dla kazdego. Jestem zdesperowana by
            wypracowac lepsze nogi. Niestety wiekszosc tzw kardio wysilkow mnie zniecheca
            jednostajnoscia. W ogole cienka jestem sportowo. Pomyslalam ze rolki to duzo
            zabawy no i trening przy okazji.
            Czy mozna sie tego nauczyc nawet jak sie nie jest szczegolnie usportowiona
            osoba?
            Jakies rady?
            pozdrawiam i z gory dziekuje. Aha, mam 33 lata.
            • k_j_z Re: Rolki dla kazdego? 20.07.06, 21:26
              ja mam jeszcze więcej.
              i się nauczyłam. tzn jeżdże.
              Tyle, że ostatnio bardzo ostrożnie, bo pare tygodni temu zwichnęłam łokieć.-
              Pierwsze słowa mojej koleżanki - ortopedy brzmiały "popatrz se idiotko w metryke"
              Siostra moja starsza ode mnie też próbuje jeździć.
              potwierdzam sport dla każdego i nie mażadnych wymagań.
              a te 170km to wcale nie tak znowu duiżo.
              ja robię dziennie bez mrugnięcia okiem ponad 20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka