Dodaj do ulubionych

Mam pytanie...

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 19:32
... jaka aktywność fizyczną, oraz ćwiczenia kształtowania ciała zaleca siś
przy przetrenowaniach? Przez rok ćwiczyłam przez około 3 godziny dziennie-
marszobiegi, stepp, oraz cwiczenia z cięzarkami. Nie pilnowałam co prawda
diety i jadłam wszystko jak popadło, ale centymetry leciały w dól, choć waga
ani drgnęła. Po pewnym czasie miałam wszystkiego dość, depresja, zniechęcenie
itd., ale nie wiązałam tego faktu z treningiem. Obecnie, po 2 miesiącach
przerwy chciałabym wrócić do formy, jednak na sama myśl, że musze wykonać
wilokrotnie cwiczenia pilatesa wszystko sie we mnie skręca. Poza tym,
chciałbym przy treningach obciąć kaloryczność jadłospisu... Co radzicie???
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Mam pytanie... 08.04.03, 20:18
      > centymetry leciały w dól, choć waga ani drgnęła.
      Zamiast tłuszczu przybyło Ci trochę mięśni i poprawiłaś metabolizm spoczynkowy.
      Żeby uniknąć przetrenowania, trzeba dozować obciążenie, żeby organizm stopniowo
      dostosowywał się do rosnących obciążeń. Na początku ćwiczysz np. przez miesiąc
      co drugi dzień, w następnym miesiącu dwa dni ćwiczeń - jeden odpoczynku.
      • Gość: Pestka** Re: Mam pytanie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 03:48
        Tak, tak, problem wynika tylko taki, ze jak zaczne sie ruszać, to juz nie mogę
        skończyć. Strasznie przeszkadza mi nadmiar energii, nie moge sie na niczym
        innym skupić. Objawy przetrenowania to między innymi kłopoty hormonalne i
        wypadanie włosów... Z włosami ok, z hormonami troszke gorzej, mimo wszystko
        ruch to moje zycie i szczerze mowiąc czuję dzien za niepełny, jesli czegos tam
        nie potrenuję :(. W każdym razie bardzo dziekuję za pdpowiedź.
        • jogger Re: Mam pytanie... 09.04.03, 16:56
          Twoje problemy nie wynikają z przetrenowania, a z niedostatku witamin i
          minerałow, które tracisz z potem, i nie jesteś w stanie wyrównać samą dietą. NA
          włosy - przede wystkim krzem (Wyciąg ze skrzypu z witaminami), na sprawy
          hormonalne - wit.E i 'zdrowe' tłuszcze, najlepiej tran w kapsułkach (iskial,
          ecomer, biomarine) ew. olej lniany. 300mg E + tluszcz bierz na godzinę przed
          śniadaniem, gdyż żelazo, obecne prawie we wszystkim, unieczynnia przyswajanie
          E. No i SlowmagB6 też rano, i na noc.
          • Gość: Pestka** Re: Mam pytanie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 19:34
            A jak zbilansowac dietę, tzn, ile i jakie proporcje składników? Chciałabym przy
            okzji treningów schudnąć tak ok, jeden kilkogram tygodniowo.
            Dzięki :)
          • Gość: Pestka** Re: Mam pytanie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 19:37
            Zapomniałam dodać, że przy wzroście 166 cm ważę -bagatela-62 kg i średnio mi
            sie to podoba :).
            • jogger Re: Mam pytanie... 10.04.03, 18:14
              Najprostsza jest dieta oparta na tłuszczu i białku, która zamienia nas w
              maszynę do spalania tłuszczu :-) przejrzyj wątki o diecie Atkinsa.
              • Gość: Pestka** Re: Mam pytanie... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 21:09
                A kopenhaska może być? Na Atkinsie przytyłam dwa kilo. A poza tym ta dieta
                podobno uskutecznia przyrost masy mięsniowej, a ja mam swoja w sam raz.
                pzdr
                • jogger Re: Mam pytanie... 12.04.03, 21:37
                  Jeśli utyłaś na diecie tłuszczowej, to masz problem z nadprodukcją hormonów
                  płciowych, które są 'tłuszczolubne'. Powinnaś zredukować tłuszcz do minimum, i
                  ograniczyć się do białka i warzyw liściastych. Kopenhaska może Ci pomóc, ale
                  może równie dobrze skończyć się na spadku wagi o ok. 2kg, tj. wyłącznie o wodę.
                  Dieta 'antyhormonalna' powinna Ci pomóc - jest o niej w wielu wątkach.
                  • Gość: Pestka** Re: Mam pytanie... IP: 213.76.11.* 12.04.03, 22:26
                    Dzięki po stokroć :). Białko- biały ser, białe mięsko, =ryby i duzo szpinaku
                    (sałatka dopiero w szklarni kiełkuje ;) )- to mi nawet odpowiada:0 A
                    węglowodany - ile minimum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka