Dodaj do ulubionych

Kolano - może glukozamina?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:48
Hej,
potrzebuję porady - jakoś niefortunnie skręciłam przy ćwiczeniach
kolano, no i trochę mi w nim chrupie jak robię przysiady, coś mi tak
jakby przeskakuje. Odrobinę boli ale nie bardzo. Jak zakładam opaskę
stablizującą mogę skakać :) Jak mogę sobie pomóc? może przyjmować
jakiś preparat z glukozaminą? jaki? możecie coś polecić? jako że
jestem uzależniona od ćwiczeń opcja siedzenia w domu w grę nie
wchodzi... pewnie dlatego że nie boli tak bardzo, bo jakby bardzo
bolało, to nie byłoby wyjścia... :-/
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Kolano - może glukozamina? 27.02.08, 15:10
      Chcesz doprowadzić do tego, że będzie Cię bolało i bez przysiadów?
      Bez diklofenaku się raczej nie obejdzie, więc lekarz jest potrzebny
      choćby do recepty, a usg kolana nie jest szkodliwe dla zdrowia :-).
      A to najlepsza postać glukozaminy jaką znam (z dodatkami ;-) )
      www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutrition_Animal_Flex_%2B_Daily_Formula_100_tab%2E_GRATIS%21%21%21-opis922.html
      • Gość: Szatanica Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 13:37
        u lekarza byłam... nic nie stwierdził, to znaczy nie ma urazu i nic
        złego się nie dzieje. To tylko (a może aż? :-/) przeciążenie stawu.
        Lekarz zalecił zmniejszenie ilości ćwiczeń. W kolanie nadal mi coś
        przeskakuje co jest strasznie denerwujące. Kiedy to minie????
        oszaleję normalnie...
        • Gość: miki Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.gprs.plus.pl 03.03.08, 14:36
          a lekarz nie zalecił wykonania RTG lub rezonansu magnetycznego???
          czasami badanie fizykalne nic nie wykryje, a zmianę można dostrzec
          tylko na zdjęciu RTG....
          • Gość: Szatanica Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 14:41
            nie, nie zalecił. Ale sama nie wiem, czy jest potrzeba, w końcu nie
            miałam żadnej kontucji i nic mnie nie boli... tylko coś mi tam
            przeskakuje, co jest szalenie denerwujące...
            • Gość: miki Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.gprs.plus.pl 03.03.08, 18:46
              ale coś się tam dzieje w środku...jakiś mało profesjonalny ten dr, u
              którego byłaś...ktoś kiedyś polecał tu na forum klinikę Carolina na
              Żoliborzu specjalizującą się w takich ortopedycznych problemach u
              sportowców i osób aktywnych ruchowo...
              ps.
              a jakiś lek przepisał Ci lekarz?
              • Gość: Szatanica Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.chello.pl 03.03.08, 20:25
                ta.. powiedział że lekarstwo jest jedno ZWOLNIĆ TEMPO i ODPOCZĄĆ. I
                pewnie ma rację... ale ja cholera nienormalna jestem.... latam na te
                zajęcia jak potłuczona...jakoś nie mogę się zatrzymać....
                • Gość: miki Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.gprs.plus.pl 04.03.08, 11:23
                  zapytuję, bo sama odczuwałam swego czasu jakieś chrzęsty i tarcia w
                  kolanie...lekarz przepisał mi Zeel T- i jakoś przeszło, chociaż też
                  mówił, żeby zastopować, ale perspektywa bezruchu kompletnie
                  załamałaby mnie...więc Cię jak najbardziej rozumiem, ale zdrowie
                  jest najważniejsze...
                  • Gość: Szatanica Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:32
                    Boshe, chociaż jedna osoba, która mnie rozumie... całe otoczenie
                    puka się w głowę twierdząc, że jestem idiotką i mówiąc: po prostu
                    przestań ćwiczyć. Jakoś ciężko im pojąć, że dla mnie sport jest tak
                    naturalny jak oddychanie... Zeel T miałaś w żelu czy w tabletkach?
                    • Gość: miki Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.gprs.plus.pl 04.03.08, 14:29
                      w tabletkach...w żelu używałam Altacetu (ale wtedy, gdy jakaś
                      opuchlizna się pojawiała, ale przy tym "tarciu" i chrzęstach żadnej
                      wizualnej zmiany nie było)...
                      • Gość: Szatanica Re: Kolano - może glukozamina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:46
                        spróbuję tego leku... w końcu jest homeopatyczny więc na pewno nie
                        zaszkodzi... na wizytę u ortopedy muszę czekać blisko miesiąc.
                        Koszmar jakiś żeby na prywatną wizytę nie można było się wcześniej
                        dostać??? U mnie też żadnych zmian nie widać - kolana nie są ani
                        opuchnięte ani nic. Ale coś w nich chrupie, przeskakuje, co mnie
                        doprowadza do szału.... Miki dzięki za wszystkie wypowiedzi...
                        naprawdę jesteś jedyną osobą, która nie pomyślała że jestem
                        stuknięta, tylko jakoś poważnie to potraktowała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka